Middag i Kvarnsjö.

Middag i Kvarnsjö stod på schemat i helgen och ca kvart över fem på Lördag eftermiddag började den gråa volvon med takbox rulla bort över i dom krokarna.
Väl i Kvarnsjö hade jag inte en aning om vart vi skulle, det enda jag visste var att det var ett nybyggt timmerhus och att Juppa hade en röd bil. Ringde till han 2 gånger innan vi kom på vart huset var.
Väl inne i huset var det proppandes fullt, och ja, Juppas hus var ganska litet, först möttes jag av bröderna Brothers, Lennart och Robert Olofsson, efter det såh jag Kristoffer och 2 andra som jag aldrig träffat förut. Dom undrade va fan jag gjorde där. Dock vart dom inte långvariga utan tog sina skotrar och for. Kvar var nu Jag, Juppa, Juppas kompis Kent, hans fru Lena och deras 22 dagars bäbis Cassandra.
Efter ungefär 20 minuter ramlade även Danne, Ida, Pelle och Sophie in och det var dags för middag.

Menyn såg ut på detta vis:

Förrätt: Rostad formfranska med CurryRäkröra.

Varmrätt: Chiliglaserad fläskfilé med rotsaker, vitlöks-potatisklyftor, fetaostsallad, coca colaglaserad rödlök och gorgonzolasås.

Efterrätt: Friterad banan och glass.

Och jag kan lova att man verkligen åt sej proppmätt, tror nästan att alla vart lite seg efter middagen för det vart inget direkt drickande. Vi sa det att nästa gång skiter vi i maten och dricker bara.
Hemgång vid ca 23 tiden om jag inte minns helt fel.

Söndag vart det uppstigning klockan 12, skönt med låång sovmorgon! Till affären för att handla lite ingredienser till kolbulle. Kirrade smeten och packade ryggsäcken. Sen bar det iväg på Explorern upp till någon tjärn, dessvärre var grillplatsen upptagen av massa annat folk som kände att dom ville grilla. Så då vart det en tur runt Bingsta istället, vet riktigt ärligt inte vart vi var faktiskt. Jag skulle köra skotern och det gick ju bra till en början, tills Danne ramlade av och jag körde fast, efter många om och men och mycket grävande kom vi fram till att det faktiskt var både mitt och Dannes fel att vi kört fast. Försökte med alla medel att ta oss loss iaf, men våra svaga kycklingarmar orkade inte lyfta upp skotern med 5 ton snö på, grävde bort ännu mera snö, men insåg att det var lönlöst. Danne ringde till en kompis som skulle komma och hjälpa. Men han hann inte komma förän plogbilsmannen kom och hjälpte oss, mången tack till dej kära plogbilsman!

Blev ingen kolbulle grillad ty veke Daniel började frysa och det vart att åka tillbaka (okej, jag frös lite om fötterna). Åt middag hemma hos Danill och sedan styrde vi kosan mot Svenstavik igen, tittade på Sällskapsresan "SOS", badade, lagade kolbulle på spisen istället, och tittade på "Den ofrivillige golfaren".

Ja, det var väl det de. Kanske uppdaterar en sväng när jag kommer hem ikväll kanske.

/ Ellinor - i ryggläge


Kommentarer
Postat av: Mamma Di

Vilken middag! Den gick inte av för hackor, det där med cocacolaglaserad rödlök tycker jag låter spännande! för att inte tala om gorgonzolasås!
Själv har jag en gryta på spisen hemma som ska bli ärtsoppa! det är inte heller så dumt!
Puss

2008-01-15 @ 08:29:53
Postat av: Mamma Di

Varför står det inte att jag kommenterat?

2008-01-15 @ 08:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se