Jesus vs. Kristus.

Jag har kommit fram till att jag älskar jesus.
Först och främst klämde den goda Maria fram Jesus i undermåliga förhållanden för att ge oss den helgdag som kallas julafton. Sedan dog plötsligt Jesus på påsken, BARA för att ge oss en helgdag (jo, det var bara därför). Men vet ni, han gjorde en luring, han bara låtsades vara död och återuppstod några dagar senare så vi skulle få en till helgdag.
Sen kom Kristus in i bilden, och mitt i vardagssörjan som den dramaqueen han säkert var reste han till himmelen. Det är den dagen vi kallar Kristi himmelfärd. Men vad jag inte fattar är hur Jesus och Kristus kan vara så lika? Ni kan själva bevittna det på bilderna nedan.
Kan det vara så att Jesus och Kristus är samma person? Nog för att jag bara lyssnade med ett öra på konfirmationsmötena, men jag är rätt säker på att vår käre pastor Bengt Leek aldrig nämnde sammanhanget mellan dessa två personer. Det kanske tillhör allmännbildningen att man ska veta sånt?
Dessutom är det en till sak jag inte fattar. Den där Maria, varför bad hon till Gud om ett barn? Dom kunde väl ha gjort som alla normala människor gör, idka samlag. För det har dom bevisligen inte gjort om man ska tro hennes namn, Jungfu Maria.


Jesus och Kristus. Lika som bär?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se