Godmorgon.

Hejsan och godmorgon folket.
Jag sitter nere i datasalen på skolan och fnular på, dricker mig en stooor kopp kaffe och har skrivit ut uppgifterna till dagens föreläsningar. Tog tidigare bussen in idag trots att vi inte börjar förän 9.15..det är som trevligare att åka den bussen..mindre folk och så. Dessutom tänker jag inte riskera att behöva stå i sex mil in till stan igen, som man har stor möjlighet att få göra på måndagar klockan 7 eftersom länstrafiken inte än har insett att det behövs extrabuss. Ja, jag säger då det.

Ikväll blir det hem till Rätan i allafall, har inte varit där på en vecka, men det lär väl vara sig likt kan jag tro. Måste plugga lite gruppuppgift i morgon när vi har hemstudier.

I helgen kom det besök från Munkfors och det var trevligt, om än lite trångt stundtals då det var åtta personer på en toalett, men det funkade det med.

Nu är det i allafall en ny vecka med nya utmaningar, har Stroke, Praktikinformation och Afasi på dagens schema..på onsdag har vi metodövning då vi ska lära oss att ge injektioner och på torsdag har vi seminarium i normalt åldrande, en ganska go vecka med andra ord!
I fredags hade vi metodövning i ven- och kapillärprovtagning, riktigt skoj faktiskt..först fick vi pröva att ta blodprov på en atrapp som man satte på armen, lyckades få ut inte mindre än 10 rör av Saras "blod" som för dagen var saft.
I slutet av dagen var det skarpt läge, de som ville fick alltså ta på mänsklig arm, liiiite nervöst när det stod klassisar inklusive lärare och tittade på..plus att min "patient" var spruträdd..meeen det ordnade sig galant, fick ut blod och fick beröm av läraren, gött! Tog även kapllärprov vilket var en baggis i jämnförelse då man gjort det förr. Även mina extremiteter var mål för sprutorna och det gick väldigt bra. En bra dag med andra ord!

Nej, nu ska jag ta och kolla om det finns något mer jag behöver skriva ut inför dagen!

Hejdå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se