Besiktning.


Jajust, nu har dagen gått och som jag befarade så blev det en bra dag. Var på Coop och Rusta och inhandlade lite. Hittade 6 vinglas och 2 muggar med min älskade Marilyn på på Rusta så då var jag ju tvungen att inhandla det. Till middag bjöd herrn på Fläskfilé och potatisrutor, mycket gott. Har han någon baktanke med det mån tro?
Besiktningen gick bra, inga anmärkningar på någonting, hann till och med att fylla på spolarvätska (Daniel fick köpa så ingen risk fanns att jag skulle komma ut med Ramlösa :) ).

Nu ska jag väcka herrn som ligger i soffan och sover (och har gjort dom senaste timmarna). Men jag drar mig verkligen för att göra det, han blir ju så stökig när man väcker honom.

/ Ellinor - I morgon är det tidig uppstigning igen..

Jag.


Såhär känner jag mig idag, och som Ni ser på bilden så är jag vid gott mod och vinkar glatt till min omvärld,
trots avsaknaden av sömn sen klockan sju så finns det hopp för att detta kan bli en bra dag. Är nämligen ledig idag eftersom jag ska besikta Lill-Nissen. Får hoppas att det utfaller bra eftersom det blir körförbud på den i morgon..oops. Så går det när man glömmer att boka tid, men har jag förstått rätt så ska det inte vara några problem. Ska bara fylla på lite spolarvätska så ska saken vara biff.

Var och hälsade på Emelie igår och hade Quadrapop konferens, hur jag än försöker är det  skvatt omöjligt att slå hennes rekord. Jag blir så trött. Hon bjöd även på kräm (eller jag knyckte själv). Undra vad man ska hitta på till kvällningen då, möjligen kika på Beck, det har nämligen blivit en drog i den här lägenheten. I morgon i allafall var det snack om Boda Borg med herrskapet, det ska bli svinkul. Det har i allafall varit det dom senaste gångerna jag varit där. Jobbigt, men ack så kul som sagt.

Förresten är det någon som känner vid att dom saknar ett par otroligt fula solglasögon? Fick nämligen med mig ett par hem från krogen i lördags. Hade dom varit snygg hade jag behållt dom, men det är dom inte. haha.

Nej, nu är det nog dags att piffa till sig lite och sedan kanske ta ett varv med dammsugaren innan det är dags för lite andra nyttiga göromål tillsammans med Krondikes-Sophie.

/ Ellinor - Acb Night Fuckers, solong suckers!

Höghus.

Det absolut bästa med att jobba med bara karlar är att man ständigt vandrar runt i ett rus av herrparfym. Man är helt hög när dagen är slut.

Satans (o)flyt.

Hejsan alla mina kära läsare, nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Trots att jag numer har internetuppkoppling dygnet runt så har jag i respekt mot min sängkamrat haft ett litet uppehåll i mitt skrivande. Han avskyr nämligen både när jag läser och skriver blogg. Dock tycker han att jag ska göra ett försök at komma in på listan med dom som uppdaterar mest. Dubbla budskap gillar vi inte. Men alla som känner Stig Karl Daniel Berglund vet att han har väldigt, och då menar jag väldigt, svårt för att bestämma sig. Nåväl, i allafall så har han funnit nya intressen på internet och därför har jag satt hårt mot hårt.

Tänkte ligga in lite bilder här från mitt kära arbete (som jag får behålla..jippi..eller nåt..) men det är något fel på bildinläggningsgrejen så det får vänta. Ska se om det funkar lite senare. Dagen har i allafall flutit på sådär, laminatsläpp på näst intill alla sidor och eftersom jag knappt upptäckte hälften fick mina kära arbetskamrater också göra någon möda för lönen och lyfta för kung och fosterland. Ett femtiotal skivor blev i allafall urplockade. Laminera eller dö.

Påväg in till stan insåg jag att Daniel hade väldigt lite bensin i sin bil, redan i Torvalla började den skutta fram så det vart till att rulla så mycket det gick. När vi väl var mitt i stora rondellen vid Lillänge la biljäveln av, men vi lyckades med nöd och näppe rulla dom sista 500 (?) metrarna till Jet för att fylla på tanken. Hade bilen dött 20 meter tidigare hade de som var ute vid 22.45 fått sig en rolig syn av en rödansiktad och pustande Ellinor som skjuter runt på en lika röd saab. Nästa anhalt var raggarn för en välbehövlig Diamant tvätt. Det började ju bra, tills vi skulle köra in i tvätthallen och dörrarna slog igen halvvägs in. Grattis till vårt fruktansvärda flyt dagen till ära.

Nu ska vi se om jag kan pytsa in lite pics..

 Mitt fina skåp med den egenkarvade lilla Suzukin i cellplast.

 Tänk att man blir lika glad varje gång man kommer på jobbet och får se denna underbart peppiga bild.

 Mongot her self i snyggkåporna.

Eftersom det tar sådan tid att lägga in bilderna just för tillfället så får ni allt nöja er för nu.

..bjuder på två till..


Min lillasyster är inte som alla andra..


Lillan och Liten på promenad.


Det var i allafall allt för nu.


/ Ellinor - Roger över Roger ut.


Nu är det ute med mig.

Jaha, då fick man reda på idag att man har blivit varslad då och mest troligt kommer bli uppsagd. Förväntat faktiskt, men dock tycker jag det är ett jävla sätt av dom som har hand om uppsägningarna att stå och berätta för hela jävla acb att man är varslad innan dom berättar för den berörda. Är dom helt blåst eller? Okej, jag bryr mig inte så mycket i att jag fick reda på det av Nicklas, men det stör mig att dom inte tänker på hur människor kanske känner när dom får höra det från andra håll. Empati noll på det där företaget. Men dom som styr sitter ju säkert och bryr sig inte ett skit om dom som arbetar nere på golvet. Ska säga er att på nästan två år som jag jobbat där så har jag aldrig, och då menar jag aldrig, känt att man har kunnat lita på vad som sägs eller görs på det där stället. Och inte ett enda litet jävla tack har man fått trots att man har slitit ut sig både fysiskt och psykiskt. Sen att det finns människor som jobbar där mycket kortare än vad jag har som får stanna kvar. Det blir jag så jävla förbannad över. Men det lär väl vara någon jävla svågerpolitik dom går efter som dom alltid har gjort på det där företaget. På måndag ska jag ringa facket alternativt prata med fackombudet och fråga om det är rätt att göra som dom gör. Och är det inte det (vilket det mest troligt inte är) så ska jag banne mig sätta dom på plats, dom tror att dom kan göra vad fan dom vill. Det är ju för fan människor det handlar om. Allt ställs ju nu på kant när man blir uppsagd..har jag råd att bo kvar i lägenheten tex. Nu får Ni ta och ge Er. Man kan inte hålla på hur som helst.

Grattis till min..
och
Som båda har fyllt år i dagarna. Erika den 17onde och Pappa den 18onde.

Ett fyrfaldigt leve för jubilarerna..
H U R R A   H U R R A   H U R R A   H U R R A
 

Varg.

Såg filmen Varg i gårkväll, var till en början lite skeptisk till den filmen då jag inte brukar gilla den typen av filmer. Men den filmen var sannerligen bra. Mycket av det kanske beror på att den är inspelad i Jämtland och man känner igen så mycket i den tex. rådhuset, rådhusgatan, The Rock och Mattes cross. Det var coolt att se i allafall. Så den filmen rekommenderar jag att titta på.


Tusan, blev många uppdateringar nu på morgonkvisten.


Ingen feber.

Jaha, då har man varit uppe i ottan och haft sig ett snack med distriktsköterskan i Odensala, och inte fan vart jag nåt klokare för det. Hade jag inte feber så skulle jag avvakta några dagar. Okej, här sitter jag med halsen som ett jävla rivjärn, slem och snor i hela huvudet, öron som jag inte kan ligga på utan att det värker något infernaliskt och går på en diet av soppa och ipren. Jag är så less på att bara äta den förbannade soppan - Kantarellsoppa, Ost- och broccolisoppa, Ärtsoppa, Fisksoppa..åsså säger den lilla damen: "Får du inte ner en endaste liten bit med potatismos?!". Eeh? Vart kom moset ifrån? Jaja, får väl hoppas att det blir bättre innan det har gått sex dagar, för då blir det till att skaffa läkarintyg och då ska jag banne mig ha feber om jag så ska ljuga om det! 

Plötsligt..

..blev jag väldigt rädd för att någonsin skaffa ett barn..
Uppdatering om mitt tillstånd.

Mår fortfarande som en påse fotsvett, pratade med en väldigt vänlig tant på sjukvårdsupplysningen samt kollade på vardguiden.se. Symptomen jag har (ont i öronen samt gula prickar på halsmandlarna..äckligt) tyder på halsfluss och öroninflammation. Dock tyckte hon att jag inte skulle åka till sjukhuset förän i morgon, det är nämligen svårt att säga vad det kan vara de tre första dagarna. Orkar inte göra ett skit, bara ligger under täcket och tittar på serier och käkar ipren.
Prövade att dricka coculana (medicinen med morfinet) en gång till häromdagen, det funkade inte som jag ville. Det gav ingen smärtlindring, men dock blev jag helt paj i kolan och somnade som om någon tryckt i mig 15 sömntabletter, trots att jag sovit från och till hela dagen.

Tack för alla kommentarer förresten, det värmer i min sjuka vardag. Och i morgon ska jag ringa hälsocentralen och boka en tid. Orkar inte leva på soppa mer nu.

Grattis förresten syster på 24 årsdagen. Synd bara att jag verkligen inte orkar komma :(

Bara massa klagerier.

Halsen gör ont. Som om någon tryckt ner ett rivjärn och drar upp och ner när man sväljer, det är inte skönt. Hade jag en Whiskey nu skulle jag ha testat den gamla beprövade metoden och hoppas att min hals blir bra. Men ingen Whiskey finns att tillgå. Dessutom har öronen fått sig någon släng av någonting också. Kan det möjligtvis vara Öroninflammation?
Inte ens handjäveln behagar läka. Det bara varar hela tiden. Fy sjutton.
Testade till och med morfin i morse för att bedöva min hemska sjukdom, men inte ens det hjälpte. Får nog gå på tyngre droger om det ska hjälpa.

Så nu lever jag på en diet av Bafucin, Ipren och Mer Apelsin. 

Eller hur fick jag till mycket klag i ett och samma inlägg?! Men finns det ingen annan som tycker synd om en så får man väl tycka synd om sig själv..

Ibland undrar man....vad man tänker med på morgonen!

GH hjälten.

Eller ja, någon riktig hjälte är jag då rakt inte, men det gick bra att spela igår i allfall. Hängde hemma hos SBK, käkade chicky bits och lirade GH. Sedan vart det kaffe hemma hos Tobias och slutligen en sväng på staden med lill-Nissen. Det måhända att det är som Sophie säger att det är en aning pinsamt att spendera fredagskvällen i Brunflo, men jag hade förbaskat roligt i allafall.

Lördagskvällen däremot ska tillbringas med sociteten i Svenstavik. Dresscode: Classy..men det cencurerades vissa ord i mina sms igår så det där Classy såg mer ut som ett trashy. Får se vad jag hittar på för utstyrsel. Skulle locka håret också, men mitt hår verkar inte ge någon som helst respons på vågtångens varma plattor, så det får bli rakt i allafall.

Även denna dag är jag vid gott mod och sitter här på mitt ass och försöker författa ihop lite läsning för er mina kära prenumeranter. Hostar som en tuberkulossmittad kamel från och till, men det ska icke få förstöra min date med botten av glaset ikväll. Det kommer nog bli riktigt roligt, fröken Svensta brukar vara duktig på att styra upp till det bästa.

Fick höra en hel del om personer på mitt jobb igår. Förmannen och jag hade ett litet moment då vi stod och pratade lite om dom andra skiften. Jag blir så förbannad när jag tänker på att det finns vuxna människor där som mobbar andra människor så dom inte orkar med att vara kvar på jobbet. Man ska inte behöva gå till jobbet varje dag med en klump i magen och fundera över vad man kommer bli utsatt för eller om man ens kommer klara av att vara kvar hela dagen. Hon som alltid varit så trevlig mot mig, men skenet bedrar som fan tydligen. Hade jag henne här nu skulle hon åka på en snyting så det bara skrek om det. Bra initiativ att säga upp henne säger jag bara.

Nä, undra om man ska ta och packa ihop lite prylar såsom kläder, smink och my fine wine och bege sig bort till Krondikes och kanske ta ett glas innan det är dags för färden mot Svenstavik.

/ Ellinor - Sipping on her coffée..

Auld long syne.

Herrejösses vad roligt jag har haft vissa stunder på detta djävulsens påfund Acb idag. Skrattar sällan lite åt SBK´s snygga berättelser om saker och ting. Idag fick jag helt seriöst ont i magen när han berättade om skurmaskinen. Ja, vore det inte för arbetskamraterna, eller då framförallt SBK, eftersom jag inte är med någon annan, så hade jag nog inte varit kvar på Acb nu, hade sagt upp mig även fast jag inte haft jobb. Och där med jämt.

Nu har man just vaknat från sin dagliga efter-jobbet-sömn, den var inte speciellt behaglig denna eftermiddag eftersom jag hade the worst dream ever. Sånna drömmar gör att man blir rädd för att somna.Här nedan följer ett bildspel på SBK när han ska lägga tillbaka dom fina stavhoppar-stavarna:  

Så kan det som sagt se ut en dag på Acb.

Dessutom har jag funnit den vackraste låten på jorden, Auld long syne med Mairi Campbell och Dave Francis. Ladda hem den, den är helt ooootroligt underbar!

Vi tar en sån här i brist på fantasi.

Hur bor du: I en etta med sovalkov på körfältet i Östersund.

Hur och vart vill du bo i framtiden: I ett stort toppmodernt hus vid havet (drömma går ju).

Brukar du komma i tid: Jag är i tid nittionio komma nio gånger av hundra.


Vad hade du i din mun senast:
 Snus, och den ligger fortfarande där,

Har du bra kondition: Måste nog jobba på den lite..

Hur känner du dig just nu: Trött..

Vanligaste färg på dina kläder: Acb-mörkblå. Jobbar 24/7 som det känns..

Kan du laga mat: Makaroner?

Vad har du på dig: Grå munkjacka och svarta mjukisbyxor.

Hade du en bra kväll igår: Ja, det har jag sannerligen, föräldraskapet och systrarna var på besök.

Vilket är ditt senaste inköp: Det nödvändiga ontet som kallas mat.

Din favoritdryck på morgonen: Kaffe!

Projekt just nu: Börja träna regelbundet..

Vilken tid gick du upp idag: 04.30

Fick du dina senaste pengar ifrån: Straight från min försörjare Acb Laminat.

Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, det har jag.

Vad hade du sönder senast: En platta på Acb som jag inte visste vart jag skulle lägga.

Senaste alkoholintag: För två veckor sedan var det nog.

Har du haft mörkt hår: Brunett och het, Jo jag vet :)

Vem snackade du med senast: Danne och Nicklas.

Stjärntecken: Stenbock.

Varm favoritdricka: Kaffe.

Alkoholhaltig favoritdricka: Hade det varit 3 månader sen hade jag sagt öl, men jag är mer into cider theese days.

Snällast denna vecka: Nicklas som plåstrade om min hand.

När gjorde du senast något riktigt dumt: När gör jag någonsin någonting dumt?! ;)

När hånglade du senast: Möjligtvis igår?!

Saknar du någon nu: Nej, inte vad jag kommer på..

Gillar du dokumentärer: Tittar jättegärna på dokumentärer beroende på vad dom handlar om.

Vilka språk kan du prata: Svenska, Engelska samt någon enstaka fras på Franska och tyska. Kan prata norska om det verkligen skulle behövas.

När fikade du senast: Igårkväll, Ben and Jerry´s och kaffe :)

Vad ska man göra för att få dig irriterad: Vara överlägsten allmänt dum i huvudet.

Jag får ont i magen när: Inte har skitit på länge..

Senast sedda filmen: Helens små underverk, har dock bara sett halva än..
 
När drog du en vit lögn senast: Minns inte!

Äger du en bil: Oja, den vackraste av dem alla. Lill-nissen.
 
Berätta en framtidsdröm: Bli världsberömd!

Läser du böcker: Ja, dock ganska sällan nu för tiden.

Säg en bra låt som man bör ladda ner: Auld long syne - Mairi Campbell och Dave Francis.

Har du sett hela eller delar av filmen Fäbodjäntan: Hela är sedd både en och två gånger :)

Har du en personlig bankman: Japp, min mamma!


Känner du för att hämnas på någon: Den onda människa som satte en PAX etikett på min röv igår.

Brutit mot lagen medvetet någon gång: Har jag ju inte.. ;)

Gjort en 'springpizza': Näpp.

Vart så arg så det kommit tårar: Många gånger.
 
Vart så glad så det kommit tårar: Ja, det också.
 
Skrattat så mycket så det kommit tårar: Det är ungefär varje dag det :D
 
Gett ut falskt telefonnummer till någon:  Nä, vill jag inte ge ut mitt nummer så gör jag det inte, varken det riktiga eller något påhittat.

Kört något fordon i över 200km/h: Nej.

Spottat någon i ansiktet: Inte vad jag kan dra mig till minnes.

Någonsin svimmat av: Jorå, några gånger.

Stulit något på t.ex. CityFesten: Nej, men på bypartyt.


Göttmos.

Ännu en brilijant dag på Acb Norra. Det går som fina fisken när man slipper stå på robot hela tiden. Rensa tankarna i all ära, men någon måtta får det vara. Fast egentligen förstår jag inte det där uttrycket "rensa tankarna", precis som om man kör in en toalettborste genom ena örat och gnuggar lite. Hur skulle det se ut om jag stod så på jobbet, det skulle inte se ut alls. Verkligen inte alls. Jag säger bara; "idag har jag tvättat öronen inte".

Nu är the apartment någolunda respektablel i allafall. Den var i och för sig faktiskt inte så lortig innan heller, men en madrass på golvet och en flyttlåda här och där gör mycket det. Även persiennerna har fått sig en omgång efter många om och men.

Sen jag flyttade hit till Reveljgränd har jag fått två söner, dom bor här på gården och heter Signar och Didrik. Det är egentligen inga riktiga barn, inte ens några lådsas barn. Det bara är två namn som bor där, som jag plågar med att låsa in i lekstugan och ibland kasta några gamla makaroner på.

Dejt med flickorna på Ängesvägen på lördag. Många flickor blir det, men ju fler desto trevligare. Och på fredag blir det GH. Supernice.

Mamma Mia.

Nu är man hemkommen från biosalongen, tänkte först boka platser, men vem fan går på bio en tisdagkväll och tittar på Mamma Mia som redan har gått hur länge som helst på bio? Resten av Östersund tydligen, när vi tågade in vid ungefär 18.20 tiden så fanns det bara ett fåtal platser kvar. Längst fram. Hade man inte nackspärr innan så skulle man få det. Men det gick förvånansvärt bra faktiskt och filmen var überbra. Alla dessa Abba låtar - jag vart bara kär i allihopa i hela filmen! Rekomenderar den som fan.

Nu är tvättiden inte alls bokad, kilade ner till grannhusets källare tidigare idag för att kolla i tvättstugan. Två män var där nere och frågade vad jag letade efter. Med öppen gylf sa jag att jag sökte tvättstugan. Nu när jag hittat nyckeln till tvättstugebrickan (som hängde på städskåpsdörren (!)) skulle jag gå ner och boka en tid. Men ack så jag bedrog mig, nyckeln ville inte rubbas i låset. "Jag är säker på att det var 139" sa jag till Emelie och tog i för kung och fosterland. Väl hemkommen igen efter dåliga resultat inser jag att det var bricka 138 det var. Dock gick jag samma resultat till mötes även med denna bricka. Så nu har jag (som jag ser det) fyra alternativ..

a )  Knalla runt i lortiga kläder.
b )  Låna Emelies tvättstuga.
c )  Be min något starkare karl att prova om han går samma öde till mötes.
d )  Bända loss hela bricktavlan med en kofot och utföra bricksystemet. 

Vad tror ni? Tar vi alternativ D?

Ellinor koden.

Denna dagen går straight from Reveljgränd och rätt in i historien, har faktiskt haft roligt på Acb. Den fabriken som annars brukar kännas som väntrummet innan döden har idag varit riktigt bra. Nåväl, vissa stunder på dagen har man nog önskat att herrn där uppe skulle knacka på och säga att det var min tur. Men i det stora hela så har det varit en topp noch dag.

Har bedrivit två av mina pass på bandningen tillsammans med GG (Gälne Griseknoen) och SBK (Super Bästa Kompis) samt Glenn. Försökte slå rekord i att fixa pallen, det gick tillslut. Dessutom har man blivit rena rama filmstjärnan på Acb idag. Motomanteamet har som vanligt hängt oss i hasorna (dom börjar bli en del av familjen) och så även Kaj. Och uppepå en hög med pall och paket hade dom riggat en kamera som skulle filma robotarna. Man kan ju alltid hoppas att man kom med på ett hörn och att miljonerna nu börjar strömma in. Kan detta vara mina 15 minuter i rampljuset?

Hemvägen var inte lika lyckad som dagen, poliskontroll i Skanderåsen och 2 lax direkt i portmonnän på den kvinnliga konstapeln. Jag säger som så, hade vi haft lill-Nissen och mig bakom ratten hade det då rakt inte blivit många korvören till den uniformklädda damen. Hade vi däremot haft SBK´s bil hade hon nog kunnat suga åt sig en hel årslön. Även i Brunflo stod det på ett ungefär trettiofemtusen polisbilar, men vi klarade oss undan den däckrazzia som var.

Ikväll blir det att slå på stort och gå på lokal med lillasyster, eller i allafall på bio. Jäntan har nämligen gjort sig förtjänt av två biobiljetter genom att filma ett gäng med studenter i kemisk obalans. Och vem passar det inte bättre att bjuda då än sin syster?

Nåväl, nu ska jag kila och titta om det finns någon tvättid att tillgå, annars kan det bli trångt här på 10an inom kort p.g.a att klädkonsumtionen övergår mitt förstånd. Det finns säkert tiotusentals smutsiga paltor, men när dom är rena och ligger i garderoben, då finns det bara ett fåtal. Hur kan detta komma sig?

/ Ellinor - The laundry lady. 

Det gäller att se de små glädjeämnena i vardagen.

Nåväl, det finns både fördelar och nackdelar med det här med internet, eller ja, egentligen bara fördelar för mig. Men Daniel blir lätt lite stött som den kräfta han är när inte jag vill se på film med honom. Men, han har ändå lyckats locka till sig en filmkamrat som tar form i min syster. Daniel erbjöd henne att se filmen med honom, men inte bara det, han erbjöd även min halva av sängen till henne. Är det läge att börja ana oråd? Han såg nog min blick för han ändrade sig och tyckte att Emelie skulle skaffa en egen säng hit istället. Min säng är helig för mig. Sagt och gjort drog vi till söder och hämtade en madrass till ståcha, så nu lär man ha en inneboende, men inte kvider jag för det. Jag gillar min lillasyster.

En liten förvåning dök upp när jag glajdade in på bloggen idag, jag har fått en kommentar från någon S som tydligen vill bjuda mig på pärer och fläsk i helgen. Jag blev även kallad bonde. Så du denna S, skriv din adress så finns det ingen tvekan om att jag kommer över på en bit mat. Jag har dock mina misstankar om vem det kan vara..

Om vi ska prata om dom små glädjeämnena som jag nämnde i rubriken så kan jag förtälja att både jag och Berglund har hittat det vi gillar mest, och blir glad över. Om vi ska börja med att berätta om herrn så skulle han parkera bilen idag bakom min lilla goding, "hur nära tror du jag vågar köra?" sa han och gasade, jag gick ut och tyckte det var en aning lamt då det var ca 2 dm kvar. Tillslut körde han på min bil. Det är Daniels glädjeämne. Köra in i min bil. Mitt egna lilla lyckorus får jag när Daniel gör illa sig. Skadeglädje är den bästa glädjen. Hahaha!

MF sp

Just det, kom inte på så mycket annat till rubrik än det. Och det stod nämligen på en flyttkartong så det kändes som det var nära till hands.

Dagen har varit en gudagåva utan dess like, det har varken packats eller tillverkats många möbler idag inte. I allafall inte av mig. Men har dock haft mycket intressanta diskussioner med Gälne Galten. Har givit honom hemläxa angående våra slutsatser, hoppas jag har rätt så jag får..ja..ehh..vad fan var det jag skulle få om jag vann nu igen? Det var väl inte kladdkakan Nicklas? Jag har för mig att du pratade bort dig en aning när vi diskuterade mitt arvode.

Just nu har jag en förkyld karl som ligger i soffan och snörvlar och ideligen frågar: "Ellinor, vad ska vi äta till middag?", jag anser inte att kvinnan har sin rätta plats i köket, därför svarar jag inte. Men nyss kom förslaget att äta tacos ur hans söta tryne. Och så får det bli. Bjuder in syster på en matbit också.

Och tillslut till dig Sophie, försök som sagt inte underminera mig med din flotta mat medan du föreslår bonnmat till mig, det gör mig förbaskad. Over and out.Säger man ensamt gemak?

I så fall sitter jag i det nu, eller ja, mina systrar ligger utslagna i vardagsrummet, den ena i soffan och den andra däckade på golvet. Att dom inte tål mer än så, det trodde jag inte. Det var ju inte ens sprit inblandat denna gång :).

Snart är det söndag också, och jag som tycker helgen knappt har börjat, men i veckan är det den älskade förmiddagen som gäller och då är man förhoppningsvis pigg och på alerten för att kunna utföra diverse sysslor på eftermiddagen (med diverse sysslor menar jag att städa och stryka gardiner och eventuellt hitta på något med någon lika rastlös själ). Kanske måste ge mig på att baka ett par plåtar bullar så jag kan bjuda in Sophie till min nya boning (hon och hennes bullkrav). På onsdag kommer även modernet och fadernet och tittar in. Trevlish!

Känner att detta inte blev ett lika intressant inlägg som jag brukar kunna författa ihop, men nåja, ni får ge er till tåls tills fantasin har återvänt till min just nu ekande huvudglob. Kan dock förtälja att jag har hämtat ut böckerna på posten idag, blev mycket överraskad över hur roliga böckerna faktiskt är (3 av böckerna var sånna där roliga fylla-i-själv böcker). Den fjärde boken Ilja, skriven av Ingela Persson från Häggenås, ska förhoppningsvis lämnas på signering så man har något att skryta med :).

/ Ellinor - Doin´ the omoralisk schlagerfestivaaaal (tomt i huvudet som sagt..)

Helgposition.

Nu är det alltså meningen att man ska inta den efterlängtade helgpositionen. Liggandes i sängen med datorn på magen. Kan inte bli bättre efter en veckas hårt arbetande på det ökända slavlägret Acb. Trots det så är jag vid god vigör då cellplasten har hållit sig någolunda torr, fredagskvällen till ära.

Solo är man också så här på kvällskvisten, men icke sliter jag ont för det. Kan vara skönt att sitta i mörkret och tystheten och läsa mina älskade bloggar som den slav under den drogen jag är. Dock är det lite uppdateringar. Skärpning folket!

Även nu kan jag påstå att det liksom igår är ganska sparsamt uppe i hjärnkontoret. Får nog låta detta bli inlägget för nu och hoppas att jag kommer på något roande att skriva till nästa gång.

/ Ellinor - The one and Lonely

Telefonlistan för kvällen.

Har du kysst nummer sju?
Andrej, näe, det har jag inte, men han har nog fått sig en kram någongång :).
Har du träffat nummer nio i veckan?
Ja, träffar Anna Banana dagligen på jobbet.
Älskar du nummer tio?
Näe, Anna Edbladh älskar jag då rakt inte.
Är nummer elva en sötnos?
Ante Öst, det är klart han är det!
Är nummer femton en bästis?
Min arbetskollaga Bert-Ola, nej det vill jag inet påstå.
Har nummer sexton gått i samma klass som du?
Buppen, nope!
Brukar du hänga med nummer nitton?
Camilla Arnedotter, ja, vi brukar hänga lite ibland..
Är nummer tjugo bra?
Carina, jorå, hon är väl oki.
Gillar du nummer tjugosex?
Cracki är trevlig han.
Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?
Daniel Lagert, ingen aning, var okristligt längesen jag träffade på honom.
Hur känner du nummer trettioåtta?
Emma Norling, vi kommer båda från Rätan!
Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?
Eva Hall, näe, det är jag icke!
Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
Fritz Nilsson, henne har jag känt sedan 2002 när vi började gymnasiet.

Lyckliga människa.

Tänk vad lycklig Ni läsare ska bli nu när jag uppdaterar flera gånger varje dag. Är Ni lyckliga, så är jag lycklig. En annan lycklig sak som kan hända är när man är på jobbet och tänker: "Undra vad klockan är, kanske fem över" och sen när man kollar är den så mycket som fem över halv, då blir man lycklig.

Nu är det dags att snart bege sig till koncentrationslägret och slava en aning innan det är dags att inta helg-position. Måste dock besöka både macken för inhandling av lite nödvändiga stoppa-under-läppen varor och toaletten för att dels smeta på lite klet i mitt bleka ansikte och kanske besöka den stora vita porslinsprylen som majestätiskt breder ut sig över hörnet i toaletten. Även mina kära blåbyxor ska träs på och jag hoppas att dom förblir torra denna dag.

Några intressanta sägningar från gårdagen:

Försteman vid vattenautomaten:
- Åh, tänk om det ändå varit vodka i den här, då hade jag stått här hela dagen!

Materialare kommer och pratar med mig:
- Varför är det så blött på golvet?
- Jag har kissat på mig!
(Det blöta kom från cellplasten som jag nämnde i tidigare inlägg).

Arbetskamrat försöker förklara något:
- Män är som djur, ungefär som ekorrar. Deras drift att föröka sig gör att dom inte vill hålla sig till samma partner hela livet. Dom tar första bästa chans till att föröka sig. Du vet, ekorrar håller sig inte till en och samma kvinna hela livet. Vad tror du om det?
- Jo, så kanske det är..
- Det är ju ungefär som att man är mörkrädd, för det är ju alla.
- Det kan nog stämma..

(jag svarade mest för att jag inte fattade vad han menade och inte orkade lyssna på det igen, haha, förlåt Nicklas!)Föregående dagars fundering.

Häromdagen när jag stod på robot i mina egna tankar så börjar jag fundera, folk vandrar förbi och jag tycker dom kollar konstigt på mig. Har jag smuts i ansiktet? Ser mitt hår konstigt ut? Näe, är jag naken? Men shit, jag har ju inge kläder på mig. Nu stämmer ju förstås inte detta, fick ingen rätsida på varför alla glodde som dom gjorde. Men tänk om man skulle råka gå på jobbet alldeles naken, utan att veta om det själv. Låt säga att man till exempel skulle ha glömt att ta på sig byxor, fy så pinsamt. Man bara vandrar omkring inne på Acb, lägger socklar och kör pallyftar och sedan går på rast. Utan byxor. Undra om någon skulle säga till då?, typ: "Ursäkta Ellinor, du bär inga byxor. Och inga underbyxor heller för den delen". För att inte verka helt borta i huvudet måste man ju spela med: "Nä. jag vet, dom är i tvätten och några trosor hann jag inte heller få på mig". Jaja, vi får hoppas att vi slipper utsättas för samma sak som den där Kejsaren och bli lurad till att kuta land och rike runt i bara mässingen.

Nu är det snart dags för frukost. Jag och Jaari har en frukostdejt som aldrig tycks dyka upp.

På återseende, förhoppningsvis påklädda.


Helt tomt.

Hmm, måste säga att det är oroväckande spartanskt möblerat uppe vid hjärnbalken just nu, kommer inte på mycket vad jag ska skriva. Dagen har väl varit till belåtenhet förutom den fruktansvärt blöta cellplasten som tydligen hade bestämt att blöta ner varenda liten palta jag hade på min veka kropp. Så de byxor som förut suttit löst hängande kring mina lår var nu som slickade kring mina späda ben.

I afton har jag även celebert besök av min yngsta syster som är här och förgyller min vardagskväll med sin söta nuna. Vi har fixat och trixat lite med hennes outfit inför fredagens bus. På lördagen bär det av till Rätan mest troligt, måste måste måste hämta ut mina böcker från posten i Åsarna, som ska inte behöva ligga där betalda och klara i flera dagar till. Sen var det visst någon herre som ville ha chaufför till Klövet för att förtära alkoholen.

Nu har jag och Zebbe kokat ihop att vi ska ha en öl / guitar hero afton någon kväll. Det är något som man näppeligen kan tacka nej till.

Aerosmith.

Ännu en kväll med hejdlöst gitarrspelande på Divisionsgränd. Det måste nog bli en vana så dålig som jag är. Böev utkickad ur bandet två gånger. Skämmes.

I morgon ska jag och Mr Mattsson på studiebesök på Södra, det ska bli roligt. Eller ja, kanske inte ändå. Jag gillar inte att vara trevlig mot folk nämligen.

Nu ska jag nog ta och krypa till kojs och kanske ge mig på den okristligt långa boken om Marilyn Monroe, men jag har ingen sänglampa så det sket sig.

 

Döra är öppen.

Kom hem nu och märker att dörren är öppen igen. Tack Gud.

Dock gjorde Daniel en snygging när han skulle gå ut ur köket och drog igen dörren igen. Lyckligtvis gick den att öppna utan värre men. Måste komma ihåg att inhandla silvertejp och tejpa fast den jävla dörren i väggen!

Intelligent?

Alltså ibland måste jag börja fundera på hur Daniel fungerar.
Dörren mellan köket och vardagsrummet har ett trasigt handtag, så det går att snurra runt så att säga.
Med andra ord går inte dörren att stänga, men om man nu skulle få för sig att stänga dörren så går den naturligtvis inte att öppna igen eftersom handtaget inte funkar.

Så till the problem:
Daniel ska pröva om dörren går att få upp när den är stängd och drar igen den,
lyckligtvis så går den upp, men tyvärr ger sig inte herrn med det, utan ska pröva om det funkar ytterligare femton gånger. Vilket det tillslut inte gör och dörren är stängd. Efter många om och men går dörren upp. Men tror ni han nöjer sig med det? Näe, han stänger den igen och den är nu orubblig. Så efter ett dussin förstörda bestick sitter han nu i soffan och har gett upp. Och killar säger att inte dom förstår sig på hur tjejer tänker.

Det sociala livet.

Som sagt Camilla, var inte brydd på om jag och Daniel kanske agerade något som grottmänniskor eller i allafall lite halvutvecklade homosapiens igår. Vi har nämligen gått en längre (mycket lång) tid utan att träna på vår sociala ådra. Någonstans mellan Maj och Juni försvagades den en aning och nu på slutet har den varit näst intill obefintlig. Man umgås i stort sett bara med dom man jobbar med, och dom är lika osocial som en själv. Så nu ska man ut i det sociala livet igen och förväntas vara en någosånär trevlig pratkamrat. Hur skall detta gå?
Mina senaste tre månader har ju gått ut på att prata med katten, hunden och kossorna och min minst lika osociala herre. Dessutom har jag glömt bort vad allt inom vett och etikett är, men jag har i allafall en bil så jag kan ta mig till alla mina väldigt sociala evanemang och sammankomster som kommer ske hädanefter. Det är i allafall vad jag vill tro.

Välkommen tillbaka till det sociala livet. Jomantackar.

At Camillas.

Idag var det tårtkalas på Reveljgränd, offeciellt var det för att inviga gårdarna för deras nya utseende med buskar och skit, men inofficiellt så var det för att grannarna var så glada över att vi flyttat in. Dock var det jordgubbstårta så jag fick hoppa över den, men istället fick jag träffa jordgubben Camilla, min granne. Jag trodde det var längre till henne, men det går ju på ett flugknull att knalla dit.

Camilla blev nog lite besviken över att kaffekannan inte var med så hon bjöd hem oss till sig på kaffe, dock blev det inget kaffe utan ett..eller kanske två glas vin istället. Myys! Sen vart det även en tripp till Åsbygden för att hämta Buzz som lös med sin frånvaro. Dock fick vi med oss Guitar Hero, vilket var succén för kvällen. Spelade så fingrarna brann (Camillas kommentar: Man måste överdriva!). Träffade även Camillas kära föräldraskap Lena och Arne, det var ett kärt återseende efter så länge. Kikade även på lille Jeppe och även fast jag inte visade det så blev jag lite kär i honom, jag ska skaffa en egen, han ska heta Gusten!

Nåväl, nu sitter vi här jag och Camilla och smuttar på "djävulsvinet" och har det gött.

Att vara eller icke vara..

..trött!

Att jag inte är det minsta trött är en smula överdrivet. Sitter här med huvudet hängandes långt nedanför knäna, dvs. en enorm gamnacke, och försöker plita ihop ett inlägg till Er kära läsare. Som ni tjatar då.

Sitter här på Thunellvägen 25 med den gröna myssen på sne och benen i kors, vad ska man ta sig till en septembernatt som denna? Augustinatten var något av en prövning, men det är en annan historia som jag inte kommer att avslöja i skrivandets stund. Då vanhelgar jag nog både Jesus och hans enfödde son.

Den nya lägenheten blev verkligen över förväntan..än så länge, kartongerna är långt ifrån borta, då jag upptäckt att dom inte bär ut sig själv efter att dom är uppackade. Men det bästa av allt med denna lilla lya är att internet ingår i hyran och det vara alltså bara att plugga in sladden i väggen så hade man banankontakt med hela internet (och det är inte lite).

Fick även prova på något nytt i afton, körde nämligen hem den kapellbeklädda släpvagnen själv. Det gick över förväntan trots att bromsljusen lös med sin frånvaro. Dock gör det mig mindre glad att rasande många vägtrafikanter knäpper av helljusen på tok försent, för att sedan sätta på dom igen några meter innan mötesögonblicket. Detta kunde många gånger ha orsakat både en och två avkörningar av vägen. Men trots denna missbedömning från dessa bilförare klarade sig både jag och mitt ekipage utan men.

Vad Minja anbelangar så växer hon så det knakar i fogarna. Hon är nu över ett kilo tung och kutar runt på sina vingliga ben som om hon vore jagad av räven. Hon har också bestämt sig för att den blå mattan i vardagsrummet är utmärkt som toalett. Dessa göromål händer även i farten ibland vilket kan se en aning komiskt ut..eller möjligen tragikomiskt eftersom hon inte själv torkar upp efter sig.

Nu är det dags för soffan och lite Rederiet. Dock är den en aning frustrerande att rösterna inte är synkade med rörelserna på munnen och att det finns så fruktansvärt mycket dåliga skådespelare. Till och med en annan skulle ha gjort det bättre. Ingemar Bergman, varför är du inte här när jag som mest behöver dig?

Nåväl, hejdå nu alla kära för idag för nu drar jag till östersjön.Äntligen.

Numer är jag bosatt på Reveljgränd and guess what, jag har internet!!

Någon som känner sig manad att komma hit och packa upp alla mina lådor?!