biltur.

Dagen har verkligen präglats av bilaukinga. Först och främst blev det en tur på Dollar för inhandlande av torkvinda, Åsarna för ett paket och sedan till Rismyr med Anders för att hämta lilla Emma. trevlish.

Idag är det då valborgsmässoafton och det firas såklart med grillad mat, köttfärspaj, trevligt folk och kanske en och annan pilsner. supernice. Vilket även påminner mig att jag ska ta ut köttfärspajen ur ugnen om exakt fyra minuter. Majbrasan är ganska halvdan, inte så stor med andra ord, men vi får ju hoppas att den brinner i allafall.

Nu ska jag ut i köket och kolla pajen, sen blir det showermoment med min svettiga kropp.

Farväl och förhoppning om att ni också får en trevlig kväll.


redogörelse.

kapitlet om vårforum 2009 in progress. håll ut.

äntligen har jag kommit på det.

Allt som kan gå åt helvete gör det.
- Murphys lag.

Försäkta.

Som sagt, försäkta för att jag inte uppdaterade om helgen igår, men eftersom jag varit en mycket hårt arbetande människa så har jag inte haft tid. Måste ju vara moster också. Med andra ord har jag och Leon legat på soffan och sovit idag, han låg på min mage och andades ikapp.

Nåväl, nu ska jag nog krypa till kojs, ännu en dag med barn väntar i morgon. Schlanter, schlanter, schlanter!

Jag vill inte vaaaara ensaaaaaam.

snart.

Snart kommer en redogörelse om helgen, eller kanske mer en kort sammanfattning. En text som handlar om vårforum 2009. Får se om det blir författande efter middagen. Köttfärslimpa skall dineras, skitgott.

Någon som vill ha en kattunge förresten?

falukorv.

Nu har jag kommit hem till femton och hunnit ta mig en dusch. Fint som snus det minsann. Dock kan jag nästan svära på att jag hörde mamma och pappa prata medan jag duchade, men dom var icke hemkomna när jag kom ut, så det är väl hjärnspökena som lurar igen kan tro.

När jag sedan kom upp plockade jag ur diskmaskinen samtidigt som jag drack c-vitamintillskott och åt falukorv. Jag trallade även på gamla sköna hits medan jag fejade med koppar och glas. Hey baby wont you take a chance, say that you´ll let me have this dance. Oh lets dance. Trallalaaaa. Insåg även efter ett tag att jag råkat ut för en, som min far skulle ha sagt, emotionell fadäs, jag hade nämligen rakat upp två stora sår i benet. Blodbadet var ett faktum och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Agerade efter eget huvud och la snabbt ett tryckförband för att stoppa det forsande blodet. Låter som värsta dramat, men har man ingen drama i livet får man minsann skapa sig. (Det var med andra ord inte så hemskt som det låter). Men vem vet, nästa gång jag ska fram med rakhyveln kanske jag råkar raka av mig hela benet.

Mötet idag gick bra, dom hade dock inga jobb att erbjuda idag heller. Konstigt alltså?! Får hoppas att morgondagens rekryteringsstund går lika bra och att kanske i allafall ett litet stackars företag i allafall ägnar en tanke åt mig. Efter att ha läst det arbetsbetyg jag fick på posten idag från Acb så kan dom inte annat än anställa mig.

Nej, kan undra när föräldraskapet behagar komma hem, dom har varit borta oroväckande länge nu tycker jag. Dom kommer i allafall få en smärre chock när dom kommer hem och jag är hemma och sitter i pyamasen. Nu kom dom visst hem förresten.

Adjö du fagra mö.

Skepp o´hoj.

Måste medge att jag är en smula degig i huvudet, dessutom har jag råkat ut för någon mystisk träningsvärk i ryggen. Hur har den egentligen uppkommit?

Har i allafall gjort en tjänst för barn i andra länder eller nåt och köpt majblommor för hela femtio kronor idag. Jag köpte flera pins. Köper man en kommer den ramla av jackan snart så då är det bra att ha ett par i reserv. Dock skänkte jag en till Leon så han också får känna på hur det är att vara en äkta välgörare.

Idag har den gode Robin varit här i gärsgårds och trixat med det trådlösa nätverket, ett enkelt ingrepp för en dataråtta. Ett gediget arbete för Micke och mig som nästan har tummen mitt i handen när det gäller teknikens under. Jag anser att man bara ska behöva plugga i en kontakt i väggen så ska det fungera. Men icket!

Nu kanske man skulle tagit sitt pick och pack och dragit hemöver för en välbehövlig dusch och lite packning. Har inte packat en palta och det gör mig lite nervös. Säkert kommer jag glömma hälften. Men what the hell, sprit´n är packad i allafall. hoho.

Solong suckers. 

Tjenixen.

Hejsan svejsan gott folk. Då var man vaken och på språng, ellerja, det var väl lite att ta i, men jag ska alldeles strax gå upp och koka ihop mig någon frukost.

El Stefano ringde förut och avbokade mötet med mig, även torsdagens möte avbokades. Dock är det ändå Svenstavik som gäller idag för träff med arbetsförmedlaren.

Har egentligen inte så mycket mer att förtälja mer än att jag inte vann när vi bowlade igår, men jag knep en stark andra plats på omgång nummer två. Jippikayey. Varför tar det ungefär femtiotre minuter innan man får in snitsen när man spelar en timme? Skitkorv.

Frukost var det ja..


Ännu en dag.

Som sagt, ännu en dag har passerat utan så lite som en skymt av herr Alling, han har nog glömt bort mig. Men det var en härlig tid vi fick tillsammans trots allt. hehe.

Idag har jag varit ute skitmycket, varit på promenad med Erika och Leon, tagit en kaffe på dagis och bara suttit ute och njutit av vårvärmen. Även årets första utemiddag gick av stapeln. Kom även hem och såg att Jörgen hade bytt däck på lill-nissen. Vilken service alltså. Så tack Jörgen, även fast du inte läser.

Nu ska jag invänta folket, sen blir det Whovalley. Ciao.

why god, why?Den gode Morgan verkar ha övergivit mig. Hela dagen har gått utan ett svar på om han vill komma och dansa eller inte. Med andra ord har jag gått hela dagen med en något generande tangoutstyrsel och ropat Tango Tango, come on lets tango, you and I. Till ingen som helst nytta egentligen.

Men inte ska det gråtas några bittra tango-tårar för den skull. Inte länge kvar tills i morgon nu då jag ska sätta mig mer och fila klart mitt cv. I dagarna tre som följer ska jag på inte mindre än fyra dejter i Svenstavik. Schysst att skicka en arbetslös liten stackare på fyrtioelva möten fyra mil bort. Det blir 24 mil innan jag är klar. Jag hoppas verkligen att dom betalar min bensin.

Förresten är min kamera fit for fight igen, tydligen har någon lagt in en hög med musik på minneskortet så det var proppfullt. Thanks du händige Daniel för att du fixade. Dessutom la Leon en pizza mellan mina brön ikväll, han är då för lustig den lille parveln.

Nu blir det king innan det är dags att göra mitt nattliga besök i Vivalla.

Mors Galors.

spruta på mig.


Jag, Leon och Nicole på påskafton.
(Här kan ni även bevittna att jag var klädd i min bästa gå-borttröja)


Nu sitter jag här, förvisad till en handduksbeklädd köksstol. Emelie håller nämligen på att färga mitt hår. Dagen till ära är färgningsflaskan en aning osammarbetsvillig, för det sprutar bokstavligen färg på hela mig. Kommer troligtvis se ut som ett sprängt skithus innan jag är klar. Ochja, det är brunt.

Vet ni om världens grej som hände idag, jag tyckte åtminstone att det var skitcoolt. Vaknade i morse och tänkte att jag skulle kolla facebook som vanligt. Och guess who som kommenterat min status, om inte självaste Morgan Alling. Sen skrev jag och frågade om han ville komma och ta en sväng om med mig, men han har inte svarat. Undra vad han har för sig? Kanske övningsdansar han tangon för att sedan komma till mig och göra sitt absolut bästa. Det tror i allafall jag på.

Nu ska färgen verka i ungefär 25 minuter, sen är min bleka, självmordsbruna hårfärg, ett minne blott.

Går inte att få bort centreringen på texten. Skitdator.


brist.

I brist på motivation gör jag en lista, en sån som jag i hemlighet lovat mig själv att sluta med.

Vad heter du? Ellinor
I mellannamn då? Louise
Vart bor du? Rätan
Trivs du där? Jajjemän!
Brukar du läsa horoskop? Kommer jag förbi något i tidningen så läser jag det.
Har du körkort? Jajjemänsan.
Äger du några converseskor? Näe, men ett par skitiga kopior.
Favoritdjur? Myrslok.
Vad spenderar du dina pengar på? Hmm, dom försvinner trots att jag inte spenderar dom på något speciellt..haha.
Senaste konserten? Det var så längesen att jag inte ens minns det.
Festar du mycket? Beror på vad som är mycket.
Sprit, cider, vin eller öl? Det beror på sällskap och tillfälle.

Brukar du bli för full? Nej det vill jag väl inte påstå, vet ganska bra när det är nog!
Antal kuddar i sängen? Två stycken.
Kan du baka bullar? Det är min hemliga talang, jag är grym på det!
Bläck eller blyerts? Bläck.
Mc donald's eller burger king? Mc Donalds. Tror i ärlighetens namn att jag aldrig ätit på BK.
Är du allergiskt mot något? Allt för mycket.
Äger du ett busskort? Nej, men jag gjorde i min gröna ungdom.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Grön.
Vad åt du till frukost? Åt ingen frukost.
Hur ser du ut idag? Ostylad om man uttrycker det så.
Har du haft sex idag? Nejdu.
Nästa mål i ditt liv? Färga håret, hehe.

Vad såg du senast på tv? Första halvan på filmen En djävulsk romans.
Hur svarar du i mobilen? Beror på vem det är som ringer. Oftast svarar jag Ellinor bara.
Vem ringde du senast? Mora mi.
Vad sa den du ringde? Hon frågade vart jag höll hus.
Antal timmar sömn inatt? 9 tror jag.

Sov du ensam? Japps.
Brukar du snusa? Ohja.
Tycker du om din pappa? Ja, han är rar!

SENASTE PERSON SOM...
Sov i din säng: Det var nog Emeluren.
Såg dig gråta: Hmm, minns inte när jag grät sist faktiskt.
Fick dig att gråta: Vet inte.
Du delade en drink med: Delade? Jag och mina kära vänner dricker oftast en varsin.
Du gick på stan med? Sophie och Emeluren.
Skällde på dig: Säkert Emeluren, hon brukar ha en tendens att göra det ibland, hehe.
Skickade ett e-mail till dig: Det var väl säkert någon reklam bara,

HAR DU NÅGONSIN...
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Japp.
Bråkat med ditt husdjur: OHJA!!
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, inget som har hänt, men jag drömmer helt sjukt nästintill varje natt. Drömde häromnatten att jag slängde ner Emelie i en säck och kastade henne i brunnen. Det vore ju förargligt om det skulle besannas.

VARIT I...
Norge: Ja, i somras på roadtrip.
Finland: Ja, i Januari. Dock hamnsteg jag aldrig självaste Finland. Bakfyllan var alltför påtaglig.
USA: Nej.
Kina: Nej.
Tyskland: Nej, men det lär väl bli när Emelie ska flytta dit.

EXTRA STUFF...
Tar du droger: Nej, har aldrig gjort! Förstår inte människor som gör det.
Dricker du: Ja.
Vad är du mest rädd för: Att det ska hända någon närstående någonting.
Vilka kläder sover du i: T-shirt.
Vart vill du gifta dig: I kyrkan eller på en ö i medelhavet.

Vem hatar du verkligen: Finns en människa som jag ogillar något så okristligt, men namnet låter jag vara osagt.
Varit kär: Japp.
Kör du bil: Jovars, oftast varje dag.
Har du ett jobb: Nej, inget fast jobb åtminstone.
Gillar du att ha folk omkring dig: Beror på vad det är för folk.
Är du ett hälsofreak: HAHA, ohja..

STUFF...
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Ja.
Är du ensam nu: Nej, jag hör hur Emelie stökar på i rummet bredvid.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Sånna som jag bara kan lite på, sen går jag runt och sjunger det jag kan tills någon ledsnar.
Vill du gifta dig: Ja.
Vill du ha barn: Jajjemän.

FAVORIT...
Rum i huset: Sovrummet.
Månad: Juli.
Sten: Gråsten?

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...
Gråtit: Nej.
Köpt någonting: Japp.
Varit sjuk: Nej, frisk som en nötkärna med undantag för huvudvärk.
Sjungit: Ja, sjöng som en tok idag i bilen med mina systrar.
Sagt "Jag Älskar Dig": Nej.
Velat säga till några att du älskar dem: Näe, inte vad jag har funderat på.
Träffat nån ny person: Nej, det tror jag inte.
Saknat någon: Ja.
Kramat någon: Ja, mamma och lilla Leon.
Kysst någon: Nej.

SENASTE...
Låt du hörde: Vet icke.
Film du såg: En djävulsk romans.
Drink du köpte: Sex on the beach.
Sak du stal: Stjäl inte ju.

FÖRSTA?
Första bästa kompis: Manne förstås.
Första jobb: Första fasta tjänsten var på Acb Laminat.
Första inhandlade skiva: Absolut dance tror jag.
Första förälskelse:  Ingen aning.
Första begravning: Antingen farfars eller mormors. Vet inte vems som var först.
Första piercing/tatuering:  Första piercing var väl i öronen. Första tatuering var mitt stjärntecken på handleden.
Första fiende: Haha, minns jag fan inte.
Första stora resa: Barbados när jag var två.

SENASTE?
Senaste människa du slog:
Micke.
Senaste stora bussresa: Hem från Mora för ett tag sedan.
Senaste långa telefonsamtal: Göran.
Senaste dusch: Igårkväll.
Senaste inköp: Snus.
Senaste irritation: Min oergonomiska sittställning som medför ryggont.
Senaste glass: TippTopp.

well well.

Vi såg en hund idag, den såg jätte ensam ut. Så bor du i trakten av macken i Rätan och saknar en lurvtuss till hund så går den att återfinna där i krokarna. Hunden såg välskött ut så den har nog inte varit borta länge.

Förövrigt säljer jag mitt huvud på tradera till ett mycket förnämligt pris. En något irriterande huvudvärk samt ett skatbo medföljer. Buda buda buda. Mitt nya kommer med posten i dagarna och vill helst ha det gamla sålt innan dess. Har ej plats för två.


Drömmar.

Alla har vi drömmar, stora eller små. Jag vet att många, för att inte säga alla, tänker; "bara jag är frisk och får friska barn så spelar inget annat någon roll". Men seriöst. Skulle man kunna leva på nudlar vareviga dag? Nej, det har dom inte tänkt på dom jävlarna som kläcker ur sig sådana dumheter. Klart man vill vara frisk och att ens barn och alla i ens närhet ska vara friska, men det andra spelar faktiskt också roll. Hur häftigt vore det om man inte hade mat till sina barn?
- Mamma, vad blir det för mat idag?
- Tyvärr får vi svälta idag också, vi har inga pengar. Men vi är ju i allafall friska.
Sedan tittar mamman och pappan på varandra med en en glädjefull blick och utbrister i samklang;
- Vi kan leva på luft och den kärlek vi hyser till varandra.
Sedan knäpper dom på stereon, nej förresten, dom sjunger. Det är det enda dom har råd med. Och så dansar dom tätt intill varandra i vardagsrummet på deras lilla skjul och ler lyckligt över att dom faktiskt är friska.

Mina drömmar är att bo i ett litet mysigt hus vid sjön, vi ska ha en liten brygga som våra två vackra (och friska!) barn kan dyka ifrån på sommaren. Vi ska ha rabatter med massor av vackra blommor (helst sånna som sköter sig själv). Min man ska vara en riktigt handlingskraftig karl som både lagar saker och kokar ihop underbart goda rätter till familjen. Vi ska ha en stuga i skärgården med en altan som sträcker sig ut i vattnet, där ska vi vara hela somrarna och fiska krabbor och åka i våran flotta båt. På kvällarna kommer alla våra vänner hem till oss på våran brygga och dricker rosévin och pratar gamla minnen. På hösten vandrar vi runt i Österrike hela familjen och på vintern åker vi skidor mest hela tiden. Jag gör ett sånt bra arbete på mitt välbetalda jobb så jag bara behöver jobba extremt sällan. Vi har även tre väldigt lydiga hundar som inte skitar ner eller hårar..nu börjar det urarta och det hela börjar bli en smula surrealistiskt.

Adjöken på nattkröken.

korsord.

Har ni löst korsorden i tidningen Tävla och vinn? Den med kändiskarikatyrer på framsidan? Det är så genialiska och bra korsord i den så man blir alldeles till sig var gång man löser. Dock så har jag dom senaste gångrna köpt tidningen, fast jag löser inte kryssen. Jag vet även när jag köper tidningen att jag inte kommer lösa dom. Men ändå köper jag den förbannade tidningsjäveln.
Har det här utvecklats till någon form av disksvamps-åkomma?

hudkräm.

Fick höra idag att man endast ska smörja in kroppen med sånt man kan äta för att undvika alla kemikalier som går in i huden.

Emelie och jag provsmakade apotekets nattkräm. Den smakade beskt.
I morgon ska vi prova dove.


hårt arbetande människa.

Då är man hemkommen, har agerat hårt arbetande människa idag. Svetten lackade stundtals och de ömmande fötterna är numer ett faktum. Kanske hög tid att skaffa ett par bättre tofflor att knalla runt i på bygget, mina fötter tar död på mig. Men trots dagens vedermödor så har det gått bra. Trots att jag vill kalla oss för rookies så fick vi tillslut alla tanter och farbröder i säng, förhoppningsvis nöjda och glada efter dagen med mig.
Dock måst jag nog erkänna att jag var en smula strulig i slutet, vandrade förbi de boendes rum och höll på att gå in i dörrarna samt satte en tants filpaket i diskstället. Ja jisses.

I morgon är man ledig och jag frågar mig vad jag ska bedriva dagen med, möjligtvis ska jag städa kärran så jag får in lite pryls i den när det är dags att åka upp till Vemdalen. Som det ser ut nu så skulle man kunna tro att det faktiskt bor en hårt arbetande människa i min baklucka. Där ligger en härlig blandning av kuddar, filtar, arbetskläder från Acb, varma-koppenpaket och diverse andra ting som hamnat där av någon anledning. Dock finns det än så länge inget oidentifierbart där bak. Under Acb tiden kunde man hitta en och annan matlåda där bak med något gammalt ludet födoämne i. Lika roligt varje gång att diska. Framme i bilen är det dock lite vackrare, det enda som står på där är väl att jag ska hyra in en truck eller alternativt en traktor för att lyfta ur min kupévärmare från trettiotalet, känns som det är lite onödigt att fortfarande ha den stående. Efter en anings fundering drar jag mig nu till minnes att jag har en ny kupévärmare som ligger kvar i sin förpackning i bakluckan, en gåva av min gode far på min tjugotreårs dag. Som sagt, orkar jag städa bilvraket i morgon så ska den bli den idylliska lilla lill-niss den är ämnad att vara.

Nåväl, nu ska jag nog ta mitt fabulösa ass och dra mig till toaletten för lite rengöring av tänder och ansikte, sedan blir det Mahjong och Scrubs innan öuga ramle igan. För jag var vaken tidigt i morse, kvart över åtta hittade man mig på king.

Godnatt världen.

Bjuder på en fin bit..

future.Future
= Framitd (om det mot förmodan är någon gammal skraltig dam som får för sig att ögna igenom denna oigenomtänkta smörja).

Den närmaste framtiden ser förhållandevis ljus ut. Inte på jobbfronten då, där är det mörkt mest jämt nu för tiden. Men i morgon ska jag minsann dra mitt strå till stacken och ta hand om gamlingar, kanske den där skraltiga damen i föregående stycke. Igår gjorde jag också ett par knop uppe i Vemdalen, städade inte mindre än nio stugor. Lill-nissen, jag och Emeluren for runt som skållade ollon mellan alla stugor och skurade bort påsksmutsen. Fjorton toaletter har således blivit rengjorda av mig i helgen, applåder emottages tacksamt. Jobbigast är ändock alla turister som bedriver sina dagar uppe i fjällvärlden med att gå obeskrivligt sakta mitt framför bilen och bara äga hela vägen. Ganska taskigt när jag i mitt anletes svett ska kryssa mellan skidor och solbrända, men ack så dryga Stockholmare. Bäst är ändå när man får spydiga kommentarer av folk som ska flytta in och stugorna inte är städade pga manfall av städare.

Men nu var det faktiskt inte Stockholmare vi skulle prata om, ellerjo, jag har hela helgen umgåtts med diverse människor av det folkslaget. Mickes familj har nämligen varit uppe och ätit påskmiddag med oss. Kände mig en smula utanför, men kom på att Micke faktiskt har lärt mig endel ord ur Stockholmsk vokabulär såsom Meeen och Veeelkommen. För att inte smälta in alltför mycket med fjollträskfolket satte jag påskafton till ära på mig min bästa gå-bort tröja, nämligen acb t-shirten. Vet inte riktigt vad jag fick för snesprång där, men jag hade den i allafall på mig. Men eftersom Sophie säger att jag haft mig ett antal snedsprång på sista tiden så antar jag att det är legalt.

Inte många dagar kvar till Forum nu inte. Knappt två veckor, härliga tider när man får packa bilen full och sen fara upp mot stugan och koka ihop en Räz. Var förövrigt och tittade på stugan utifrån igår när jag ändå hade vägarna förbi. Det skojiga är att jag nästan bara åkte förbi den. Jag trodde helt seriöst att det var ett skidförråd eller något. Hoppas den är större på insidan än vad den såg ut att vara.

Nåväl, nu ska jag sova. Ska upp i gryningen någongång kanske.

haj haj.

speciallistan.

En smula knepig lista med låtar.

VEM VET?
- Han vet uppenbarligen, vem han är har jag ingen aning om. Dom vet också, för det brukar man säga "Dom säger att det ska bli finväder i helgen" tex. Så jag svarar nog att Dom vet.
VEM ÄR DU, VEM ÄR JAG?
- Du är förhoppningsvis en mycket trogen läsare av min skit. Jag är en stundtals fanatisk bloggare.

SE PÅ MIG NU VAD TYCKER DU?
- Jag ser dig tyvärr inte, men om jag skulle se dig så skulle jag säkert ha något trevligt att säga.

FRÄMLING, VAD DÖLJER DU FÖR MIG?
- Det är mycket jag döljer som jag inte avslöjar här, men mina sjuka tankar delar jag gärna med mig av.

VEM SKA JAG TRO PÅ?
- Tro på mig och på tandläkaren, vi brukar oftast ha rätt.

VEM TÄNDER STJÄRNORNA?
- Bert Karlsson?

ÄR DU REDO?
- För vad? Arbetslivet? Barnafödande? Skoskav? Bandspagetti? Specificera dig tack!

E' DE' DET HÄR DU KALLAR KÄRLEK?
- Nja, det vill jag väl inte kalla det riktigt.

VAR KOMMER BARNEN IN?
- Dom barnen som möjligtvis kommer in till mig hoppas jag kommer genom dörren.

HANDEN PÅ HJÄRTAT VEM KAN LOVA ATT MAN KAN STÅ FÖR ALLT MAN SAGT?
- Vita lögner kan vara ett måste ibland. Annars är det ju bra att hålla sig till sanningen.

Tackar!


En lång fredag.

Idag har vi då kommit till årets längsta dag, i allafall om man vill tro på namnet. Långfredag. Det vore mycket skojigare om det hette långmåndag. Det passar liksom inte, därför låter det så käckt.

Roger över, Roger ut. Nu ska jag leka fotograf med systemkameran. Hur skall detta gå?


Skärtorsdag.

Vaknade till kvittrande fåglar i morse i hopp om att man skulle få ta sig ett järn till kvällen, men min späda lekamen ville annat och gav mig och min näsa snor. Snor och torrhosta. Jag kände mig en smula eländig. Jag var alltså inget festmaterial för kvällen så min partyoutfit får snällt ligga på hyllan och se fin ut ett tag till. Damn you som smittade mig med detta djävulens påfund som kallas förkylning.


Norgefrukost sommaren -08.

fort, ge mig sommar.
 
 


 
 

Dagen i stan.

Blåste in till big city Östersund i förmiddags för att förhoppningsvis hitta nåt fint i någon av stadens "stora" utbud av butiker. Resulterade i en lurvig tjocktröja, ett par tussar och en bok - med andra ord bara presenter till Leon. Nu är det tammetusiken sluthandlat till den ongen på ett tag. Fast man vill ju handla, det finns ju så mycket fint!

Var och hälsade på Aron och Lis och fick massa fika. Sen blev det till att sytta lilla söta Matilda, vilken go unge. Flinade och hade sig :).

På kvällskvisten blev det hemgång och syttandes av en annan bebis, nämligen mosters lilla karamell Leon. Tittade på Det okända, Rent hus och Diagnos okänd. Nu är det sängläge.

Mår som en försoffad toffel för tillfället, näsan är full i snor och huvudet är tungt. Jäsiken!

Goodnight, sleep tight!

Namn.

Det är konstigt det här med namn egentligen, hör man berättas om en person så målar man ju automatiskt upp en bild i huvudet på hur människan ser ut. Det är ju normalt. I de allra flesta fall så ser ju personen helt annorlunda ut än vad man har tänkt sig. Men alltså, hör jag någon med namnet Jansson är det enda jag tänker på Janssons frestelse. How come? Nog för att det är ganska logiskt eftersom dom heter samma, men liksom varje gång. Jag kan verkligen inte måla upp en bild för mitt inre på någon som heter Jansson. Det enda jag ser är en form..med Jansson. Kul för Jimmy Jansson att bli liknad vid en ansjovis.


Lille Joel.Alltså helt seriöst, vart blev det av karln? Han var ju en av nittiotalets stora genier med sin snygga overall och sin otroligt graciösa springstil. Är det någon som överhuvudtaget vet vart han håller hus idag? Hollywood? Vart han någonsin Ingemar Bergman-material? Alla dessa frågor kring Joel-biten gör mig förvirrad. Vart finns du?

three.Det var en helt vanlig dag, ungefär som den här. Och den började redan på morgonen när, vi såg en annons på en schysst saxofon. Sen blev det en tripp till så långt hemifrån. Vi tog blålinjen nere på Fridhemsplan. Det kändes som om det tog minst halva dan. Och när vi kom fram och klev av vid perongen så klingade sången; - Ååh ååh, tre gringos, tre gringos. aaahaha..i förortsdjungeln..i djungeln..aaaahaha I förortsdjungeln.

Dansen går i Dalarna.Då har jag just hjälpt min mor och fixat till en massa påskägg, eller påskpåsar närmare bestämt. åtta stycken, med fina påskiga band på. Och för att det hela skulle bli ännu festligare så klippte jag sicksack mönster i påsarna längst upp. Gissa om barnen kommer tycka att jag är en äkta kreatör. Vi får bara hoppas att det kommer några små påskkärringar, funderar på att sätta ut en skylt vid vägen: "Kom in små barn, här finns det karameller". Ellernä, det lät lite snusk-gubbe aktigt. Det spelar egentligen ingen roll om det kommer barn, kommer dom inte så får jag kalasa på alla åtta påsarna själv. snacka magknip.

När jag var liten så klädde jag också ut mig till påskkärring, med rosiga kinder och stora fräknar knallade jag runt i gårdarna och inkasserade både karameller och kosing. För visst var det endel som helt hade missat att det var påsk och drog fram lädret istället. Mitt emot vårat hus är det en dam som har sommarstuga, när jag var liten tyckte jag att hon såg hemsk ut och var faktiskt lite rädd för henne. En dag, efter påsk, kom hon fram till mig och Erika när vi satt och gungade minns jag. Åsså sa hon: "Här flickor får ni en påse godis i efterhand eftersom inte jag var hemma när ni var ute och påskade". Snacka dåligt samvete man hade sen, vi hade ju liksom inte ens varit dit, vi hade bara bojkottat den elaka tanten, som faktiskt var snäll. Dock stoppade inte mitt samvete mig ifrån att klämma i mig pollypåsen. gött.

/ Ellinor - karamelltillverkare.

Gött fölk.Hej igen gott folk.

 Nu är man sedan länge återkommen från den avlägsna byn vid namn Svenstavik, kursen som sas skulle ta hela dagen var slut vid 11.15. tjoflöjt sa jag då och sladdade hem.
En mycket trevlig kurs annars, två koppar kaffe och ägg- och mjöljfri kanelbulle bjöds det på. Arbetsförmedlingen är nämligen inte snål, det är bara som man vill tro. Annars lärde man sig en heldel nyttiga saker inför CV-skrivandet, tex att man får spruta parfym på sin meritförteckning om man vill. Fick även två "möten" till att skriva upp i min kalender. Jeej, den är snart proppfull. haha, ironin är hög!

Jag har förresten cuttat av alla mina naglar nu, det känns lite som att jag har amputerat bort halva fingrarna, jo det är faktiskt så. Men det är fan så mycket göttare. Häromdagen bytte jag blöja på den gode Leon och hade en hel bajskaskad under naglarna, så klippet var nog bäst av hygienskäl också kan jag tro.

Jaha, vad är mitt livskall nu då? För jag kan väl inte bara glida runt och hitta på sattyg hela livet? Ellerjo, det kan jag nog fan göra. Jag älskar mitt andra jag, den där mänskan som lever rullan och gör rackartyg, hon är dock ganska död nu. Kanske måste återuppliva henne tills på torsdag då det blir ölhäv med mina två gringos.

Idag var jag och gjorde rätt för mig och min lill-niss på macken, kalaset gick på 2795 riksdaler. En lönsam investering med tanke på att mitt avgassystem var undermåligt så det bara skrek om det. Dock tyckte jag tydligen att summan var en smula för rimlig eftersom jag på hemvägen började lyssna efter fel på bilen, hmm, kan tänkas att den hjulinställning skulle vara på sin plats?

Ja, ni kanske förresten ser att jag har en ny header igen? Försökte göra en snygg bakgrund också, anledningen till varför det inte blev så är ännu ovisst. Någonstans på vägen misslyckades jag fatalt och den får fortsätta vara vit och tråkig.
Förresten, Nellie, så har jag gjort några headers till dig, hoppas bara att vi är inne på msn samtidigt någon dag.. :)

Solong, nu ska jag ringa min moder.

glad påsk?Ja nu vart man ju jävligt sugen på att fira påsk.

course.

Nu är det snart dags att trä på sig skorna, tanka lill-nissen och dra till Svenstavik på en kurs i CV-skrivning. Den håller helt seriöst på hela långa dagen. Ska dom kanske kläcka massa yrkeshemligheter om vad man ska skriva med i sitt cv för att garanterat få jobb? Jag skrev ett cv en gång, det tog tio minuter. Hur kan det möjligt ta hela dagen liksom?
Jag planerar dock starkt att skriva in i mitt cv att jag kan prata Isländska, spela panflöjt och gå hur länge som helst på händer, det är sånna saker som arbetsgivarna aldrig söker efter, men det är säkertligen imponerande att man kan det.
Men tänk om dom vill ha ett smakrprov på mina färdigheter ändå, bara på kul liksom?

Arbetsgivare - Ja, du Ellinor, du är perfekt lämpad för vårat jobb, men kan du inte prata lite Isländska. Min fru är från Island så jag kan en hel del.

Shit. säger jag bara. SHIT!

Nej nu ska jag ta mig i min obefintliga krage och dra iväg. Kanske vi får kaffe med dopp?!


Tala för dig själv, dumjävel!

Whats the thing med att prata med sig själv egentligen? Alltså när man är tex i affären, så kan folk gå omkring och säga; "Jajust ja, jag skulle ju ha ett knippe dill också" eller "Jösses vilken färsk och fin persilja dom har idag". Vad är grejen liksom? Dom säger det lagmom lågt för att folk inte ska tro att dom är dum i huvudet, men fortfarande lagom högt så att folk faktiskt hör. Jag pratar nästintill aldrig för mig själv på affärer, jag har inget vettigt att säga tycker jag så varför stå där och prata med kalvfiléer och potatismos, dom lär ju knappast svara. Hmm. 

SOPHIE.

Satsa på Valio laktosfri mjölkdryck. Den smakar som riktig mjölk.
Eller har du testat det måhända?


tillsägelse.

I tisdags var jag på date. Jovisst, med min jobbcoach Stefan, vi drack kaffe på hans kontor, två koppar till och med och diskuterade livet. Jag känner mig oförskämt vuxen och affärskvinne-aktig nu för tiden när jag går på möten. Tittar man i min förut så glesa kalender kan man nu skåda hela tre möten som den gode Stefan har fixat med arbetsförmedlare och SYO-konsulenter. Även en cv-skrivarkurs är inbokad. Det känns lite som ett njurslag var gång jag öppnar min agenda och inser att jag inte längre kan säga; "Yes, klart vi kan ses, jag gör ändå ingenting om dagarna". Nu kan jag verkligen på allvar säga; "Jag måste faktiskt kolla min kalender först". Gud så vuxet, synd bara att ingen kommer ta mig på allvar.
Efter halva mötet frågade Stefan mig om mitt mobilsvar, jag var tvungen att ändra det sa han, för tänk om det ringer någon till mig och jag sökt jobb hos, då kanske han ändrar sig när han hör mitt, en smula, oseriösa mobilsvar. Tycker att det låter en aning konstigt, men det är kanske mobilsvaret som speglar en människas personlighet nowdays, vad fan vet man liksom?

Är nu inne på dagens andra kopp kaffe, även denna med mjölk. Därmed hoppas jag att huvudvärken håller sig på avstånd idag. Just nu är det Oprah på tvn, hon ser fruktansvärt opererad ut, förstår inte riktigt varför människor opererar sig helt sinnerssjukt i ansiktet, okej om man kanske har en sned näsa eller något annat riktigt "skönhetsfel", men att operera bort ålderstecken eller förstora läpparna tycker jag är förkastligt. Titta tillexempel på Linda Rosing, hon var branog mycket finare innan hon opererade sig. Nu ser hon ju bara helt sjukt opererad ut, inte fin på en fläck.
Kollade på sista avsnittet av "Den rätte för Rosing" häromdagen, hon valde tillslut den nittonårige Hugo, han luktade gott och var så ung och spänd i huden. Och hade inte Linda fulla ansiktet med botox så skulle det faktiskt synas att hon var glad. Jävla ideér det där också. Det ska väl synas att man har levt? Även den där reklamen för någon kräm som motverkar ålderstecken och slätar ut huden, hon ser faktiskt ut som fyrtiotre, om inte äldre, kanske till och med fyrtiofem.
Nej, naturlig skönhet är finast, även om man har dubbelhaka, rynkor och födelsemärken så är det branog mycket vackrare än någon som knappt kan öppna käften av all jävla insprutad botox. Faktiskt.

Jaha, så lyckades man än en gång med lite ohämmat ordbajseri såhär mitt på dagen när solen skiner. Kreativt.

Snart är det påsk också, ska tydligen bli en sjuhelvetes påskmiddag nere på gärsgårds, ellerja, det blir i allafall mycket folk. Femton stycken om jag inte räknat helt gälet. På torsdag kan det tänkas bli den sedevanliga påskbrakaren hos Görel om inget oförutsett inträffar. På fredagen och lördagen känns det som att det skulle kunna bli lugnt med tanke på att både Klövsjö och skalet var under förväntan dessa dagar förra året. Men man vet aldrig. Måste inhandla några påskägg också till väl utvalda människor.

Nej nu ska jag titta vidare på opererade Oprah, eventuellt byta kanal.

Solong!


Okej.

Jag kom till en något skrämmande upptäckt igår, eftersom inte jag äter frukt så får jag i mig fruktansvärt lite c-vitamin, vilket resulterar i trötthet, irritation, blödande tandkött, allmän svaghet och försämrad sårläkning enligt min sökning. Där har vi alltså kanske en stor anledning till min ständiga trötthet. Man kanske skulle ha prövat att ära c-vitamintillskott och se om det blir någon skillnad.

Rekommenderat dagligt intag av c-vitamin är 60 mg / dag. Vilket betyder att jag måste klämma i mig över ett halv kilo potatis varje dag om jag ska nå upp i det. Hmm.

Ett väldigt intressant inlägg kan jag tro.

Todays.

Skriver en lista i hopp om att jag ska nå mitt mål med inläggen, då jag inte har någon vidare inspiration till att skriva något.

DAGENS VILL HA:
En avocado och paketet från Gina som ligger i Åsarna.
DAGENS KLÄDSEL: Blåa stuprörsjeans och ett turkost linne.
DAGENS SMINK: All natural.
DAGENS FRISYR: En knul-liknande, mycket slarvig, tofs mitt uppe på huvudet.
DAGENS HÄNDELSE: Jag tog mjölk i kaffet.
DAGENS LÅT: Hurricane Gilbert med Håkan Hellström. Det bara kom upp i huvuet.
DAGENS PLANER: Dricka upp mitt kaffe är närmast, sen vet jag inte.
DAGENS SAKNAD: Avocadojäveln jag vill ha och lilla Leon som jag vill snusa på.
DAGENS DUMMASTE: Att jag inte har någon nagelfil till hands.
DAGENS DROG: Jordnötter.
DAGENS ROLIGASTE: Att Sophie är virrigare än en senil-dement.
DAGENS FAVORIT: Ansiktsvatten från apoteket.
DAGENS KÖP: Inte ett dugg faktiskt.
DAGENS GODIS: Russin.
DAGENS DRYCK: Kaffe.
DAGENS LÄSNING: Smsen från kära vänner.
DAGENS HUMÖR: Känner mig ganska neutral för tillfället.
DAGENS ORD: Ryggsvett.

jasså.

Varför kan det inte vara lite intressanta tv program på dagarna för? Glamour och Hem till gården är inte riktigt my cup of soup om man säger så. Nåväl, undra vad man ska ta sig till med dagen, möjligtvis lägga på ansiktet och glo lite mer på dessa intressanta såpor, om inte annat så sänds 24 direkt hela dagen, och vem vill inte se det liksom?


Lägger in en bild på mig och Basse (det är ungefär den enda bilden jag har sparad i bloggen).

bussresa.

Igår åkte jag buss, största delen av bussfärden var jag alldeles själv på bussen. Chauffören frågade vart jag vill kliva av och körde mig direkt dit. Jag kände mig som värsta celibriteten med privatchaufför. Det var fränt.