musik.

Ja, jag är jävligt seg. Men jag är fan helt kär i spotify. Jag och Leon kirrar en schysst spellista. Jag röstar på rock, Leon ville hellre ha en randomlista. Då blir det som Leon vill, för husfridens skull.       

Leon the hacker.

Hur mycket jag än sa till han så sökte han bara på Dope och diverse annan tung musik.


to the girls.

Fick en käck historia av mamma på mailen häromdagen;

Vi tjejer är fulla hela veckan;
MÅNDAG - ONSDAG är vi praktfulla.
TORSDAG är vi förväntansfulla.
FREDAG är vi beautyfulla.
LÖRDAG är vi skitfulla.
och SÖNDAG är vi förhoppningsvis ångerfulla.


hmm.

Jag har sjuka ting att styra upp. Övermakten har givit mig uppdrag och jag ska banne mig klara dom om det så är det sista jag gör! Jag ska träffa Mumin om jag så ska behöva boxa ner honom (men det får vi hoppas inte blir aktuellt).

 

Vi får se hur det går..

Jag säger som den gode broder Tuck en gång sa; "Lord's ways are inscrutable".


fränt.

Nu är jag också lika cool som resten av jordens befolkning. Jag har nämlingen också spotify. Det är ju skitbra.

Tack än en gång
Robin!

counting down.

Idag är det..

..2 dagar kvar till Symphony.
..7 dagar kvar till Höstforum.
..42 dagar kvar till Tyskland.
..55 dagar kvar till Julafton.
..63 dagar kvar till Nyårsafton.
..68 dagar kvar till min födelsedag.
..107 dagar kvar till Alla hjärtans dag.
..155 dagar kvar till Påskafton.
..990 år och 63 dagar kvar till Millennium 3.

Mycket intressant.

godnatt?

Godkväll alla drönare. Jag kan inte sova, eller egentligen har jag inte heller försökt, jag sitter som hellre på photoshop och redigerar bilder eller ljuger ihop rövarhistorier för mig själv. Känns liksom mer nödvändigt än att just sova, i allafall på kvällen.


Har ännu inte fått bukt med problemet med den sega uppkopplingen som jag tog upp i tidigare inlägg, men enligt mina mycket noggranna (har aldrig kunnat stava det ordet förövrigt, så jag vet inte om det blev rätt) undersökningar så har jag kommit fram till att det eventuellt är en licens som måste förnyas. Det är därför teliahelvetet har sänkt uppkopplingshasigheten. Dom är ju så moderna nu för tiden och skriver ett sms med sånna superviktiga saker. Ett sms till den lille lille dosan dessutom. Hur ofta kollar man smsen där liksom? Det var då bättre på den tiden då jag var ung, då var det snigelpost som gällde och skulle man någonstans fick man minsann snöra på sig sina damasker och knalla.

En gång fick jag ett sms till dosan där en karl frågade om jag var inne. Inne vart då kan man ju undra?! Inne i globen? På ica? Inne på någon trevlig affär på Hötorget? Det frågan lär bli obesvarad (vilket kommer göra mig sömnlös).

När man läser andra bloggar märker man nuför tiden hur många det är som skriver om drömmar. Dom drömmer kolossalt mycket och dessutom oftast brutala drömmar. Jag drömde ofta förut. Varje dag kunde jag i princip i detalj återge min dröm för alla som ville (läs orkade) lyssna. Nu drömmer jag inte längre (alternativt så minns jag dom inte). Det är synd. Det var liksom en social grej för mig. Tog det slut på grejer att prata om så kunde jag alltid berätta om mina mer eller mindre sjuka drömmar. Nu kan jag inte det längre och känner mig väldigt socialt missanpassad. Jag har inte längre något att prata om. Jag kommer bli helt ensam. Typ sitta i källarn och äta ravioli och diskutera världssvälten med dammråttorna.

Nej, nu borde jag sova. Det är icke klädsamt med påsar stora som sopsäckar under ögonen i morgon om jag mot förmodan skulle bli bortbjuden på kaffe av någon trevlig gärsgårdsbo.

Har förresten ett meddelande till min gode far också; Du måste fylla på kaffe i kaffemaskinen, det ser ut som rävpiss. Och det smakar inte särskilt gott heller!


erika.


En bild på min hard-ass sister.


bilder.

Här kommer bilderna från dagen, inte så många, men håll till godo!


Promenix utsikt.Leon och hans mycket pigga moster gungar.Bus på hög nivå.Bästa vänner.

Det kan inte vara normalt att det ska ta en hel jävla halvtimme att ladda upp fyra bilder. Saker och ting måste undersökas!


counting.

Nu är det mycket som händer framöver, det trivs vi med. Två resor och ett forum står i almanackan. Kommer bli awesome.

Nu ska jag ner och fixa lite kort från systemkameran till usb, så kan jag minsann bjuda på ett par kort ikväll från dagen.


hmm.

Två frågor;

1. I vilket land pratar man språket Flamländska?

2. Har dom samma traditioner vad gäller luciatåg i Tyskland som i Sverige?


film.

Kollade på film nere på gärsgårds nyss. Filmen `Leo`, började ungefär lika dåligt som den slutade, och i mitten var den inte heller speciellt bra. Brutala karlar med utländskt ursprung skjuter ihjäl en kvinna. Karln hennes blir utom sig av hat och vill hämnas. Karlns gode amigo blir skjuten och dör. Karln ska skjuta mördaren. Karln blir skuren i halsen.

Så, nu slipper ni se den.

Dessutom har jag alltid funderat på varför kameran ska skakas något så fruktansvärt när det är en våldsscen. Okej att inte kameramannen får vara i vägen för skådespelarna in action, men det är väl lite väl overkill att låta han studsa omkring på det viset? Man ser ju knappt vad dom filmar på. Är det samma våldsfilm jag tittat på i en timme eller har jag slagit om till en ny reklam om Felix ketchup?


uppdrag.

Uppdrag granskning (utan Janne Josefsson)

Fick ett uppdrag igår om att under dagen idag placera ett obestämt föremål i någons ficka på stan. En ganska simpel match tänkte jag till en början.
Funderingen kring vad det kunde tänkas bli för föremål tog form och jag bestämde mig rätt raskt för att det fick bli en penna, en Vemdalenpenna, närmare bestämt för att på så vis samtidigt göra reklam för den gudabenådade skidorten (även att jag i första utlägget insåg att jag skrivit skitort).
Nåväl. Under första halvan av dagen glömdes mitt uppdrag helt bort mellan vimmel och te-drickning. Efter att vi kommit ner på stan igen efter en timme på Commodia så mindes jag uppdraget och började apatiskt smida planer för sattyget i hjärnan.
Jag tror aldrig att Östersundsbornas jackfickor har varit mer uttittade, men jag tror heller aldrig att dessa ortsbor varit mer noga med att antingen köpa jackor med dragkedja, eller helt enkelt ha händerna i dom.
Sablar, tänkte jag och insåg att jag skulle misslyckas avsevärt. Vilket jag gjorde.

Nåväl. Jag känner mig minsann en smula dålig nu. Men förvisso har jag ju kvar pennan ;)

 

Godkänt?


underhållning.

Idag leker jag med Leon en stund medans hans föräldrar är i Brånan. Hur underhåller man en sån liten människa? Har kommit fram till att så länge jag gör konstiga ljud och roliga miner så sprattlar han inte så mycket. Tur att ingen ser mig nu, för jag känner mig en smula lustig.

Adjö / Ellinor och Leon.

Några visa ord från gossen;

öh,,,,,898kj k,m  hbgkmuukyyi,lioyu    nnnnnnn yjhnygfh njy

(Han kommer bli framtidens bästa hacker..)

hmm.Titta, jag har oanade talanger. Jag kan svetsa. Brände ihop ett käckt dörrstopp. Det trodde ni inte va?!
Tror jag ska bifoga den här bilden med mitt cv nästa gång.


Klärt och betärt.

10 december - bokat och klart. Deutschewelle here we go.


happy.Ångestsöndagen är precis slut och glad-måndag har börjat. Dock har dagen inte inneburit ångest, utan två koppar te.

Jag fick förresten en skitfin present i morse, en timme. Jag vet att man skulle ställa om klockan i natt, men det är inte samma sak, jag fick liksom timmen rätt av. Därför blir den mer värdefull än vad den annars varit.

Frågan är nu hur jag ska spendera min timme? Funderar på att förbruka den på lördag så man får lite längre helg. Eventuellt annars till veckan om det händer något spännande. Tydligen fick man inte gå runt och ha timmen sparad hur länge som helst heller, tror jag måste slå en signal till `present-givaren` och höra hur reglerna är. Vill ju inte att timmen ska gå mig obemärkt förbi.

Förresten la jag in en bild på mig när jag var en smula glad.

okej?


Här sitter man i godan ro och tittar på biostaden efter någon schysst movie när plötsligt denna dyker upp för min åsyn.
Efter att ha skrattat i trekvart insåg jag dock att bången som är på min egenhändigt gjorda bild stavas med o, alltså bong. Men fan vad roligt jag hade innan jag upptäckte det.

Dock ser ju spöket Laban fantastiskt glad ut på bilden, så frågan är om inte den typen av bong kan stavas med både o och å.


Igen.

Update (Engelska för uppdatering); Skrev i tidigare inlägg att jag sörplade ur tekannan, det gjorde jag förståss inte, jag drack ur en mugg, som normala människor gör.

ja.

Ursäkta min frånvaro, men någonstans mellan köket och hallen tappade jag blogg-jåmen häromdagen. Dock fick jag ett utmärkt ämne att skriva om, nämligen behåring. Varför det ofta är så att karlar som har värsta ryamattan över bröst och rygg ofta har lite, eller inget, hår på huvudet. Hmm, det blir en nöt att komma på något bra svar på den frågan. Försökte googla fram lite bilder att visa men fann inga som matchade mina kriterier och har därför egentligen inget belägg för påståendet.

Men varför är det så då? Ingen aning som sagt, men det torde ju vara så att hårsäckarna helt enkelt har bosatt sig längre ner på kroppen. De trivs inte mitt uppe på hjässan. Jag undrar om det egentligen finns någon statistik på sånt? Kanske `Vetenskapens värld` har någon schysst logisk förklaring till det?
Fan att inte `Hjärnkontoret` går på tv längre, det var en utmärkt källa för livsnödvändig information såsom hårsäckarnas läge på kroppen.

Nåväl. Har varit på Turingen hos Soph i afton och sörplat Blåbärs-te ur hennes nya tekanna samt idkat lite umgänge med solariet i Homosapiens säng, dock ville jag inte besudla den allt för mycket med enorma svettningar som kom därav så det blidde bara dryga kvarten på var sida.

Nu ska jag borsta bissingarna och dricka en slurk vatten, sen är det nog fan dags för `Saltön` och horisontellt läge. Och för Er som inte sett `Saltön` kan jag säga; Se den! Fantastiskt fin miljö och bra historia.

Eventuellt återkommer jag inte här i morgon.


godnatt.


Godnatt världen. Sverige. Jämtland. Rätan.

Och ett speciellt godnatt till världens sötaste solstråle här ovan (som mest troligt redan sover).

Den här gången är slagdängan skriven till dig Leon;

"Just like the sun, lights up the earth, you light up my life"


todaysis.

Klev upp. Körde bil i halkan och lyssnade på fina bitar på speldosan. Anlände till Storhogna och språkades med min nya vän `Den gamla damen`. Fikade med mina andra vänner Micke och Kalle. Lyssnade på fölk. Åt lunch med Micke och Kalle (jag glömde bort den gamla damen i samma ögonblick som hon började prata krämpor). Lyssnade på ännu mer fölk. Orkade inte fika något mer. Speldosan gick varm på vägen hem. Besökte Leon. Besökte mamma. Kollade på tv. Duschade. Åt middag. Gick och styrketränade. Duschade igen. Tände bull-ljus. Lackade naglarna. Kollade på Svensson svensson. Kollade facebook. Chitchattade med Tommy.

Och nu är det..nu.


reklam.

Som vi pratade om för några dagar sedan så har det ju kommit en ny ica-reklam med stjärnan Jerry. Det debatteras hett kring den nu och många anser att det är en kränkning av utvecklingsstörda.

Men vad är det som är den egentliga kränkningen? Visa en skön kille med downs syndrom i tv eller låsa in honom och tycka att allting är ett enda stort tabu vad gäller utvecklingsstörda människor?
Han är väl minst lika mycket människa och klarar av minst lika mycket saker som en "normal" person gör.

Jag förstår till viss del hur människor tänker som tycker att det är kränkande att ha med honom i reklamfilmen. MEN, han har inte blivit tvingad att göra det, bara för att han har downs syndrom är han inte helt bakom flötet.

Sen är det väl klart som korvspad att "reklam-makaren" från början inte bara kom med idén; "Ja, vi ska ha en utvecklingsstörd kille med i reklamen, det blir skitkul". Dom har nog tänkt efter ett par gånger innan dom skred till verket. Dessutom är det ingen randomkille heller, Jerry är skådespelaren Mats Melin från Glada-Huddik teatern.
Dessutom har FUB (Förbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) varit med och drivit igenom det hela.

Hellre är det väl så att dom har vänt på hela det här med våra förutfattade meningar, för i filmen svarar Jerry för sig själv. Så vem är egentligen mest normal i filmen, karln som svarar för sig själv eller dom andra tre kålhuvvena som står och glor som nå jävla fågelholkar?

De mest kränkande är väl människorna som reagerar och allra helst de som agerar och visar på att det faktiskt är kränkande att visa en kille med downs syndrom inför hela svenska folket.

Det finns människor som svälter i världen, lägg energin på att förfasas över det istället för en rolig reklamfilm.
Syftet med första filmen är dock att lyfta fram alla fördomar som folk har, och nog har dom lyckats minsann.

Fan, jag ska nog bli debattör.

ord av visdom.

Okej. Här kommer dagens;

"Love what is ahead by loving what has come before"

Och eftersom Ni inte fick någon igår så bjuder jag på orden från mammas te-påse också;

"Only share your strengths, not your weaknesses".

Kloka ord.

kvällninga.

Internet är segt, man kan jämnföra det med en kola (möjligtvis Hemkola). Känns nästan som att man är tillbaka på modemtiden, då man var lycklig om det tog två korta minuter att ladda en sida.

Hör och häpna så har det inte blivit något te ikväll. Drack istället ett glas tranbärsjuice för att på något vis förebygga en framtida urinvägsinfektion, eller eventuellt bara för att det var gott och jag var törstig.

Stackars Lindblad junior är förkyld, så han och jag har suttit och myst framför tvn i pyamas, han hade alltså pyamas, inte jag, och tittat på `Ensam mamma söker`. Skrattar varje gång åt alla dessa stolpskott till karlar, men även till vissa mammor som inte heller verkar ha alla fantomentidningar i bakfickan..

Och till sist ett schysst citat;

"Det är så skönt när ansiktsmasken är organisk, då kan man bara äta den från sina fingrar..muums!"
/ Jag iminterar Maria Monteblablabla i `Svenska Hollywoodfruar`.


Jag och Leon när pöjken var nästintill nykläckt.


söndag.

Jävlar i min själ vad jag ogillar söndagar. Skulle det finnas en brutal ogilla-knapp över hela söndagen skulle den vara intryckt hele dygne!
För vad är egentligen bra med söndagar? Bara en enda lång ångest inför måndagen. Även fast man, som jag, är arbetslös och egentligen inte har något för mig på måndagar så är söndag en väldigt onödig dag. Dock ska jag befinna mig uppe i Storhogna i morgon på ´fjällskola´ låter ju skitspännande ju. hmm. Hoppas bara att man känner någon av de andra som ska dit så man slipper stå i ett hörn alldeles ensam och skämmas för att man inte har några vänner. haha.

Nåväl. Fick guran stämd av Krisse i fredags och spelade så fingrarna nästan blödde (okej, det där var en överdrift) men ont gjorde dom.
Igår skulle jag och Soph sola solarium för att förinta den evinnerliga blekheten, dock gick det åt helvete eftersom solariet inte funkade. Drack lite vin, intog lite goda ostar, lyssnade på sköna hits och pratade strunt (sånt strunt som man pratar om när man passerat 70).

Nu ska jag avveckla mig litegrann från internet och eventullet bereda mig den dagliga koppen av te.


visdomsord.

Kvällens visdomsord straight from the te-påse; "Happiness is taking things as they are".

 


Gammal bild från tiden på Acb. Min lilla truck i bakgrunden.


klärt.

Då var det klärt och betärt.

Mitt cv är ivägskickat till någon krumelur på Storsjöbygdens personliga assistans. Jag har dock ingen aning om vart själva arbetsplatsen är belägen. Det är lite som att köpa grisen i säcken. Man kan helt enkelt inte hänga upp sig på sånna petitesser.

Hoppas nu på positivt besked.

Nu ska jag till Krisse och dricka te och lira gura.

haha.

Har scrollat igenom en hel del jobb på platsbanken idag. Oftast krävs utbildningar till höger och vänster för att överhuvudtaget vara behörig att söka. Dock fann jag ett jobb med en smula annorlunda kvalifikationer, "Du ska vara mellan 155-173 cm". Tillåt mig skratta.

Ett avslag på det jobbet skulle kunna se ut såhär;

"Hej bäste arbetssökande,
Du är emellertid mycket kompetent för arbetet, har alla utbildningar och språkkunskaper som krävs och enligt dina referenser är Du en mycket god medarbetare och väldigt service-minded.
Tyvärr måste vi avslå din ansökan eftersom du tyvärr inte uppfyller våra längdkrav. Dessvärre är dina 174 centimeter lite för långt för det arbetet du söker.
Välkommen att söka igen om du krymper.
Mvh / Next Jet AB".


fy.

Usch ja, nu har jag tagit mig sånna där friheter igen..

Men man kan inte leva i det konservativa
Sophie.

Te-update.

Visdomsord på te-påsen; "Oneness is achieved by recognising your self".

I nästa liv ska jag bli te-påse.

By the twisty way så är det fler som fått nys om min te-mani. Blev just inbjuden till Krisse Kross på en kopp i morgon, samt gitarrlektion. Kommer bli awesome.


te.

Okej, jag ska flytta till England, alternativt något annat ställe där dom dricker afternoon-tea och myser till det med scones och grejer vareviga dag.
Jag som för ett halvår sen avskydde te, kunde inte dricka det eftersom det smakade fan rent ut sagt. På grund av, eller tack vare Sophie har jag nu blivit vad man kallar en te-narkoman. Dricker gärna många koppar varje gång också.

Nåväl. Hade date med Soph idag på panget, myste med Chili cheese och drack flera koppar te. Ventilerade hjärnan om allt skoj eller brist på skoj som hänt sista tiden samt planerade massa upptåg. I only say Bighomoklövsjöianblue, en ost som smakar som den doftar.

Nu ska jag gå ut och koka mig en kopp te och se vad jag får för visdomsord på tepåsen den här gången.


serious.Jag kommer fan aldrig få en välbesökt blogg. Jag har haft den här bloggen i snart tre år (om några månader) och inte fått mer än ca 35 stadiga läsare. Jag har kommenterat kända bloggar, skrivit många inlägg och lagt in mycket bilder. What to do? Ska jag behöva vika ut mig för att det ska bli nån jävla trafik?

Nej, jag har kommit på svaret. Jag skriver fel. Helt totally fucked up. Går man in på välbesökta bloggar så skriver dom; "Nu ska jag ut och äta soppa. Sen lägger jag in bilder på mitt hår".

Det är för att jag inte äter soppa va?

Eller i allafall för att jag inte skriver om det när jag väl äter soppa?

Visst är det så?

Eller är det för att jag inte lägger ut bilder på mitt hår?

Ja, så måste det ju vara.

...

Ibland vill man bara skrika rätt ut.

Känns som att det är ibland nu..

tjugotre och femti.

Idag är det en sån här dag då jag bara vill sjunga. Nästan skrika ut massa glada bitar och sköna hits. Eller helst av allt smäktande ballader. Nackdelen med att jag vill det är jag också gör det, och det låter fan inte bra alltså. Jag blandar fritt alla ackord, toner och lägen eller vad man säger i sångtermer. En ganska skön blandning kan tyckas, men nej. Sånna här dagar skulle jag kunna betala hela tjugotre och femti för att kunna sjunga klockers.

Jag drömde till och med att jag sjöng i natt. Jag åkte bil med Louise och `Jamtlandstöus` spelades på radion. Vi mindes den gången vi stod på scenen på Rätans skola och sjöng den för en massa folk. Sen brast vi båda ut i skönsång på en kärleksfull volym i bilen.

Nåväl. Nu är det i allafall Suzzie Tapper som ljuder i högtalarna med låten Mirakel. Tycker den är underbart vacker. En annan människa som sjunger fina låtar är Shirley Clamp, men hon är så jävla blåst i övrigt så hon orkar man inte lyssna på för den skull.

Okej, nu ska jag sluta dömma ut Sveriges sångerskor och göra något vettigt istället. Tex åka till biblioteket och lämna tillbaka `Den vita massajen`.

Heders!

Värsta grejen.

Mäh. Jag har upptäckt värsta grejen. Tog mig en kopp te när jag kom hem från gärsgårds och inser att det står ett citat på te-påsen. `The beat of your heart is the rhythm of your soul`. Snacka käckt, jag gillar det i allafall. Man kan inte säga annat än att kineserna är kreativa.

Är det inte kineser som gör te?

Nähä?

Fan.

haha.Jag hoppas för erat eget bästa att ni har sett Ica´s nya reklam. Så jävla söt karl.


du öppnar dörrar jag inte visste fanns.Okej, nallen är klar och given till gossebarnet Leon som ska föreställa dess ägare. Reaktionen blev dock inte som väntad, han stoppade den i munnen, gjorde en konstig min och slängde den på golvet. Inte speciellt nice. Men sen var det väl kanske inte meningen att han skulle äta upp den heller.

Nåväl. En dag till har gått utan att man har gjort speciellt mycket nytta. Förutom att dricka te ska jag nu plita ihop ett `Välkommen till världen´-kort till lilla Hilma som föddes häromdagen. Annars blir det nog lugnt på alla fronter.

Fan, nu ska jag verkligen inte skriva något mer förän jag verkligen har något att komma med. Det här sörjan tar ju död på vilken människa som helst!

Hejsvejs.

Uppdaterar lite snabbt innan det är dags att strosa ner till återvinningen med massa saker som ska återvinnas. Sen blir det att meka klart den lille nallen som jag började på igår och eventuellt försöka tvinga någon att bjuda mig på kaffe eftersom Krisse Kross drog till skogen utan att bjuda mig på te.

Nåväl. Ses när vi syns!


nalle.

Idag när jag väntade på att tvättmaskinen skulle bli klar där jag satt i min ensamhet nere i tvättstugan hittade jag en virkad sak. Ja, jag har faktiskt ingen aning om vad det föreställde, men med min mycket livliga fantasti fick jag det till att bli ett ben till en nalle. Det gav mig idéer.
Letade fram en virknål och lite garn, stoppade alltihop i en påse (från systembolaget, den äldre modellen) och begav mig över täckten ner till gärsgårds. Medan `Svenska hollywoodfruar` gick på tvn och kaffet kallnade i sin kopp virkade jag febrilt. Varv efter varv. På en timme blev det något som kan liknas vid en brun nalle med grå ränder. Nu fattas det bara att meka ihop fanskapet, stoppa han en smula och brodera dit såväl nos som ögon så att den lilla rackaren kan se någonting.Nu kanske ni tror att jag besitter värsta virking-skillsen.
Och det gör jag också, stygga nallar är min specialité.
Förresten upptäckte jag nu att jag vänt hans vänsterarm fel på bilden, det kommer åtgärdas.


Uppdatering.

Update; Tvättmaskinen är lagad och det var både Gunnar och katta som befann sig i huset. Oklart är alltså fortfarande vem som hade pinglan kring halsen.

Nu blir det kaffe på gärsgårds.


Här har just Du en bild från en fjälltur!

Tur att man såg så pigg ut.


hejsan.

 Ni kanske har upptäckt hur mycket jag uppdaterar nu för tiden?! Det finns många anledningar till detta;

* Håller på med en undersökning om det är så att man får fler besökare om man lägger upp mycket bilder och uppdaterar ofta.
* Jag försöker febrilt nå mitt mål på tusen inlägg innan året är slut.
* Jag har en lillasyster i Tyskland som säkerligen uppskattar att få höra vad som händer här hemma.
* Jag har helt enkelt inget annat för mig.

Nåväl. Bilderna ovan är från tiden på acb och jag har gjort kollaget i picasa 3, så nu vet ni det också.

Appropå det här jag skrev en gång om att allt tekniskt jag tar i går sönder. Jag har fått bekräftat att det är så sant som det är skrivet. Förra veckan höll jag på att pajja torktumlaren och igår gick tvättmaskinen sönder. Jag har numera självutnämnt mina händer som prisbelönta teknikförstörare.

Nu ska jag läsa nyheter. Solong.

Förresten låter det som om det går någon i hallen..kan det vara tvättmaskinskarln? Med tanke på hur tyst den mannen kan vara så är det hårt om det är han eller alternativt katten som vandrar omkring.

Efter noga lyssnande;

Det var katten, för jag antar att inte Gunnar har en pingla kring halsen..
i`m ridin´ in the desert.


Cruising i viva la mazda påväg till Stockholm och Silja symphony. Juli ´09.

Eftersom jag skrev godkväll i det förra inlägget så kanske jag måste skriva godnatt nu?! Nåväl, godnatt på er folkens och sov så förbannad illgott. För det ska jag göra, jag och mina älgar!

Solong Sverige.


Godkväll.

Godkväll gott folk. Har nyss kommit hem från södern. Hjälpte Krisse Kross att flytta en smula sen blev det kebabtallrik på panget med gärsgårdsborna.

Fan, jag vet inte längre vad jag ska skriva faktiskt. Man kanske har annat uppe i huvvesvålen helt enkelt.

- nu tvättstugan, sen duschen.


(Mora-nisse shot i Buffys bodega. Februari ´09).


Ja älsker´n!

Ja, det är nästan så att jag kan säga att jag älskar den lille besiktningskarln som kollade på min bil idag. Den gick igenom utan svårigheter. Fint som snus.
Tog svängen in på dollar när vi ändå var i farten, handlade en nalle till Leon och gav massa småslantar till världens barn.
Även Ica fick sig ett besök och jag fick till och med hjälp att packa i varorna i en påse av en snäll icke-svensk kvinna, hoppas hon fattade när jag tackade. Det är mycket som blir annorlunda när man bär en bebis på armen, alla kollar och lägger på sitt absolut största flin mot ongen när dom går förbi, ibland slänger dom även en kik på den som håller i det lilla knytet, som i det här fallet var jag, hans moster.
Hade jag stått där med min vagn och utan barn på armen hade då fan ingen kollat och flinat åt mig. Och ifall dom nu hade gjort det hade det nog varit för att jag haft mat i mungiporna eller något.

Jäjä, över och ut.


Heaven holds a place for those who pray.Jaha, då har man avklarat sista dagen på Shellet för den här gången. Kändes sannerligen som en mycket nödvändig dag med tanke på att vi svabbade mellan åtta och tio.

Har varit en sann lagbrytare idag och kört lill-nissen till Skalet. Och även fast vinterdäcken pryder fälgarna så känner jag mig som bambi på hal is när jag cruisar runt i allsköns backar.

Ja, har inte så mycket mer att tillägga faktiskt förutom att det som sagt snart blir stor-Sveg för utlåtande av paradvagnen.

Hejsvejs.

(Bilden är tagen innan afterskin, Vårforum 2008).

vila vid denna källa.Kvällen till ära bjuder jag på en bild från prästgården i Borgvattnet. Bilden är tagen när vi var där i oktober för två år sedan. På bilden ser ni alltså mig som ska föreställa den piga som vart på smällen och vart inlåst i skafferiet tills hon hade kläckt ungen.

Nåväl. I morgon bär det minsann av till Sveg på eftermiddagen för att besikta viva la lill-niss. Allt ska vara grett så det är bara att hålla tummarna för att skrotet går igenom. Usch vad fientlig jag har blivit mot min bil på sista tiden förresten.
Så vid 14.10 i morgon ber jag er alla att hålla en tumme eller två för att övermakten (som i detta fall är besiktningsmannen) släpper igenom bilen utan anmärkning. Det vore väl inte för mycket begärt som jag slitit med den sedan den blev underkänd (Tack Stårch, pappa och Allmighty, som egentligen fixade den).

Nu är det nog på dags att rulla igång en film och eventuellt försöka sova lite innan det är dags att kliva upp igen.

Solong och ha en bedrövligt trevlig natt.

Succé.

Filmen med min dansande familj blev stor succé. Erkänn att ni inte ens i er vildaste fantasi trodde att vi var så grym på att dansa?!

Jäjä, eftersom det blev så storslaget så lägger jag in en film från jobbet idag. Detta är vad vi sysslar med på rasterna;


Sommar?Nu är det sommar, nu är det sol..nu är det snö på balkongen. Bjuder på massa bilder som ni aldrig har fått tagit del av i alla inlägg nu för tiden. Något måste ju sparas till eftervärlden. Detta är ett typiskt exempel på ett äkta ´fightingface´ under de prestigefyllda kampsporterna i Bryngelhögen under midsommar 2008. Team ´Ellkajda´ vann överlägset över ´Bäst på längden´ kan jag meddela för er som missat detta.

Har i afton varit nere på gärsgårds och tittat på ´Johan Falk - National target´. Sanslöst bra filmer. Och att Joel Kinnaman och Jens Hultén är med gör ju fan inte saken sämre.

Nåväl. Nu ska jag nog ta och läsa igenom min gedigna lista av bloggar och sen ta del av mediavåldet i form av `En ängels tålamod´ som tydligen går på min dator ikväll.

Solong.

familjen.

Det är såhär, vi har en mycket dold talang i min familj. Vi är nämligen ett par riktiga naturbegåvningar vad gäller konstformen dans. Trodde egentligen aldrig att jag skulle publicera det här, men jag känner att världen är nog mogen för ´The H-family´ nu.
Som ni ser är inte min bror med i musikvideon, men han har helt enkelt inte samma dancing-skills som oss andra.


Jib.

Jibbedy Jabbedy. Om allt går som det ska så kommer ni få se något väldigt roligt snart..

haha.haha. Vilket skämt.
Är man 27 år, dricker en flaska vodka, säger till en tatuerare att man vill ha en "fylletatuering", följer med tatueraren och däckar i hans studio får man fan skylla sig själv. Det är bra roligt med nyheter ibland.

neenåå.

Jag är moster till världshistoriens absolut sötaste onge.

Bilden är tagen och lånad av
Maria.


snö.

Men vad i hela den kära världen är det vi har för väder ute? Det snöar! Missförstå mig rätt nu, jag älskar snön. Jag kan gå ut och göra en snöängel anytime. Men vad som inte är speciellt kul är att pulsa (pulsera, som Micke säger) i snön. Speciellt inte när man på morgonen febrilt letar efter ett par stövlar, men inte finner dessa så det blir till att knata i lågskor. Torkskåpet har med andra ord varit min bästa vän idag. Både byxor, strumpor och skor har slängts in. Så befann ni er i närheten av Vemdalsskalet idag och såg en människa springa runt med en skurtrasa i bara underställ så kan det ha varit jag.


Annars är livet mest på topp. Som det oftast är. Misstänker dock att förkylningen som jag lyckades vila bort under helgen kommer tillbaka hårt och brutalt.

Nåväl, nu ska jag nog ta och slappa ner mig en timme eller något innan det är dags att dra vidare till nästa jobb.


troll.

Guten abend meine lieben leser. Und vor allen kleine schwester es in Deutschland.

Har egentligen inte så mycket att delge mig av nu heller förutom bilden som jag slängde in kvällen till ära. Den är från i Juli förra året (2008) då jag och herr Berglund begav oss ut på äventyr till Norge. Bilden är alltså tagen längst upp på ´Trollstigen´.

Det påminner mig även att jag måste boka en besiktningstid till min bil. Eftersom det var i Juli förra året jag skaffade den lilla skrothögen. Förtillfället står den ute på gården med vintersulorna och har körförbud. Det är ett mycket osunt förhållande jag och han (den? det?) har till varandra förtillfället. Den agerar mest förråd för mina tusen handskar som huserar i dess baklucka.

Nåväl, nu ska jag ta och stänga ner denna internet-orgie och dra igång en schysst rulle (film..movie..serie..eller vad vi nu ska kalla det..). I mitt fall blir det förresten att dra igång lite ljud eftersom jag allt som oftast vänder ryggen till.

Må väl alla raringar så ses vi när vi syns. Godnatt.

ps.

Leken fortsätter i photoshop.


La på ett diffust lager på bilden så den blev lite mjukare.Här lades det på ett "kallare" lager och lite mer kontrast.Och till sist blev det en illustration.
Tja, hallå och lite hej.

Har uppenbarligen blivit omåttligt populär på facebook. De fyra senaste gångerna jag loggat in har jag haft en ny vänförfrågan. Jag känner dock inte en enda av dom och har således nekat allihop. Oftast heter dom något i stil med ´Achmed Muhammed´ eller ´Barhmen Tjollahopp-någonting´. Fet chans att jag känner sånna typer.


railroad.


Och ja, jag vet att jag inte står upp på bilden.


Lekt lite igen..

Hej..

..mitt vinterland. Det har snöat. Jag är glad för jag invigde mina nya täckbyxor och handskar i förmiddags. Tänkte gå ut och bygga en snögubbe med Neenåå, men kom på att han troligen inte är snögubbe-mogen förän nästa vinter. Shit happens.

Idag är det kanelbullens dag men det blir till att baka smulpaj istället. Smulpaj med jordgubbar. Göttare än fläsk, och fläsk som ä sa gött.

Har egentligen inget intressant att förmedla i skrivandets stund förutom att det är sista delen av `Mannen under trappan` ikväll. Spännande så det förslår.

Nu ska jag äta lunch..kanske.

/Ellinor - körsbäret bland rönnbären.

Sjuka ting.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så hade Zebastian aka Allmighty en överraskning till mig. Idag fick jag veta vad det var. Och eftersom jag vart så jävla superduperglad så måste jag ju dela med mig av det till er;


Han hade nämligen gått och inhandlat tre skivor. Den stora LP-skivan finns det bara 500 exemplar i världen av. Sinnessjukt att jag äger en av dom. Dom två EP-skivorna finns det 1000 exemplar i världen av. Ja, det är sannerligen inte friskt att ens sälja dom om man väl har dom. Men jag är då lycklig som en nyparad stare. Det var så man fällde en tår när jag fick se vad det var, men det kan man ju inte visa när man är en sådan gangster som jag. höhö.Ja, ni ser ju själv. Begränsad utgåva, 1000 exemplar.

TACK Zebastian, Tack så fruktansvärt mycket. Du är tammefan bäst!


Header.

Yes. Nu har jag kirrat en ny header. Ni är säkert jävligt less på det, men när man lär sig nya saker så är det roligt att utföra dessa och visa vad man gjort. Det kan ju bara bli bättre.

Här kommer ett prov på den första headern jag gjorde;


Så fruktansvärt stygg. Gjord i paint. Bara det är humor på hög nivå.


Last.

Hej. Tredje inlägget för timmen, men som jag sagt förut så kan jag inte blanda ihop olika ´stories´ i ett och samma inlägg. Verkar ju helflängt både för mig som skriver och er som läser.
I morgon är det sista dagen på Skalet för denna gång (börjar vecka 45 igen). Micke tycker det är sorgligt. Jag tycker det är gött. Gött att slippa behöva vakna av klockan som ringer klockan sju. Gött att inte behöva städa en enda ugn, dammsuga en enda madrass eller skrubba ett enda kastrullskåp till. Gött helt enkelt.
Ska börja på sista stugan i morgon. P230, en liten, behändig och ganska mysig stuga som ägs av ingen mindre än Arne Ljungkvist, doping-generalen på tv. Han är ju inte direkt någon kändis, men det känns ändå fränt att få städa en stuga som ägs av någon som brukar vara på tv. Fjantigt att tycka det är häftigt kanske. Men sån är jag. Och jag lovar Arne, I won´t let you down.

Nåväl. Nu ska jag gå och borsta mina tänder och tvätta mina händer så får vi se vad som händer (Note to daddy; Ett till ord som kan ha flera betydelser).

Adjöken på er folkens.

Förresten läste jag på internet häromdagen. Det stod Stridsvagnsminor. Jag läste stridsvaginor. Det var kul.

Erkännande.

Okej. Jag måste bekänna en sak. Jag vet att när man är beroende av en sak så är det första steget till hjälp ett erkännande, och här kommer det. Jag är plåsternarkoman. Jag blev det idag. Igår var jag salvknarkare. Idag plåsternarkoman. Jag använder plåser frikostigt på alla handens fingrar (högra handen). Idag har jag använt ungerfär sjuttiotusen stycken.

Så. Nu känns det mycket bättre.

Bilder.

Här kommer lite bilder från gårdagen på jobbet (gick inte att ladda upp igår).


Till Vemdalen är man alltid välkommen.


Jag utmanade mig själv och min förbannade höjdrädsla och hängde ut lite genom fönstret för att torka bort en fläck på utsidan som jag inte fick bort när JAG stod på den svarta kanten ni ser där till vänster. Jag stod alltså på den, höll i broräcket och lutade mig skitlångt ut för att nå. Framsteg vill jag lova.


Hittade en dalahäst i modernare tappning.


Det otroligt fula och opaktiska diskstället som tar år och åter år att damma av.


Denna har vi fått rejsa runt i senaste veckan..


..det tyckte Micke var shitnice.


Ett modernt våffeljärn.


En mycket skojig felstavning.


En kaffe på det.


En kombination av en sval stuga och en hemsk förkylning. Man var inte speciellt graciös när man städade i denna utstyrsel.


Ugnsrengöringen is killing me.


Gud i himmelens vilda parader. Här har vi det berömda hålet. Jag är säker på att såväl Marlene som Marie-Louise skulle bli imponerade när dom ser hur väl jag skrubbar det.


En kaffe till.


Mina såriga (syns dock inte på bilden) och nariga händer.Äkta Vemdalsk skog.


Samma dag tog jag mig ann en till utmaning. Dammsuga loftet i R38. Sjukt högt. Typ två och en halv meter. Med dammsugaren under armen. Jag trodde seriöst att jag skulle dö.

Så.