Sweet summer.


Hallå där.

Hej hopp era drönare. Intet nytt under solen, en smula kalas och lite andra trevligheter som hänt.
Nu ska jag hjälpa Kajsa med körkortsteori.
Tjillifjong.

Yoooo!

Godkväll raringar. Vad händer i världen? Själv har jag ägnat kvällningen åt att lägga pussel med min goda granne Stålis. Att vi har hunnit hela är en liten overstatement så att säga, men mycket har vi gjort.

Själv sitter jag här i sängen och känner att sunkhetsnivån ligger på cirka tretusen. Vi snackar flottigt hår och svettig lekamen..inte att leka med, med andra ord. Men det finns ju bot för det också säger dom, kanske bäst att anamma tipsen från de lärda och beträda duschen i morgonbitti, man vill ju inte att det ska gå så långt att man börjar döpa sina kompisar, lopporna.

Nej nu tusan ska jag kika på scrubs och sova.

Förresten har jag börjat med en sjuk grej på nätterna. Jag lägger mig med huvudet i fotändan. Har ingen aning om varför, men gött är det minsann.

Godnatt.


Todaysis.

Gjorde om headern igår, inte lika fräsigt proffsig som den brukar vara, hehe, men eftersom photoshop strejkar så blev det i picasa.
Hemkommen från Svensta med pöjkera. Nu till Böle. Visit hos El Zebastiano och pussla hos Stålis.
Detta tenderar att bli en bra dag.

Adjöss.

Ingen idé att ursäkta sig för dålig uppdatering den här gången.

Nu drar jag till Stålis paviljong. That´s the place to be!

Hejdååå.


Shit alabama.

Rackarns. Idag har man varit kreativ minsann. Lärde Mickes mamma att tvätta fönster med pro aquan, så nu är alla fönster på övervåningen i det Lindbladska / Haraldssonska huset rena. En fröjd för ögat.
Men ni ska inte tro att jag var gäralöus, nej jag plockade och donade, torkade och flyttade om..så nu är det inte bara fönstrena som är rena minsann!

Snart kommer Slemmet hem från jobbet, ska föra en liten diskussion med henne angående kvällens händelser. Svensta marknad står eventuellt på programmet, om inte kan det nog bli ett glas rödtjut ikväll, har hört att boxviner endast håller en månad i öppnat tillstånd, och det är ju synd att slösa bort ett bättre rödvin menar jag.

Nåväl, nu ska jag sjappa vidare, eventuellt marinera mig själv i andras liv.


Glömde.

Häromdagen när jag lade ut bilder från Orsa glömde jag att lägga ut den absolut viktigaste bilden, nämligen fotot märkt helgens face. Här bjuder jag på det (dock på Saras bekostnad, hehe);Inte var dag.

Inte var dag man vaknar och har fått ett såhär trevligt och fint sms på telefonen;
"Hej Ellinor, låt mä leka med dina tår,
mitt hjärta slår som om de vore vår,
vareviga gång je si dina lår,
vore du en bår skulle je vilja legat på dig,
då skulle de blitt fart på min grej,
för du är ju en hej dundrandes tjej".Hejdå.

Im off to Storhallen (eller storballen som det står på vägskylten).


Bilder från Orsa (superduperlångt).
Påväg till Orsa grönklitt.
Erika med snyggminen och resten av brilltöntarna.Leon var lycklig över att vi var påväg.Micke körde i vindens hastighet.


Våran stuga/lägenhet.Hugge och Sara ser sig omkring.Drog till Orsa camping och badade.Badbollarna Sara, Hugo, Elli och jag.Hugo var en glad prick.Hugo fick sin önskan uppfylld om att åka ruchkana från piratbåten.Även Måns åkte.Coolt med vattentät kamera.Emelie posar även under ytan.Det var inte lika lätt att få med mig och Måns på bild.
(se min plågade min).Micke och Leon höll sig undan vattnet och glassade istället i solskenet.Middagen bestod av tacos.Sedan tog vi en prommis ner till den stängda kiosken för att handla en kortlek.Gänget.Istället lekte vi i lekparken.
Leon är helt gälen i ruchkanor.Största muppen som vandrat i ett par skor.Måns tyckte det var en rolig lekpark.Hugo ser en smula vilsen ut.Elli ville då rakt inte sitta still.


 
Cooling nummer ett och två..

 
..tre och fyra.Fotbollshäng.På lördagen besökte vi Orsa björnklitt.Svettiga gänget.Måns.Emelie och Hugge spanar efter farliga djur.Jag och Sara var hemskt fachinerad av vargen.Vargen i egen hög person.Lutningen ser inte mycket ut för världen, men fan vad jobbig den var.Sara som aldrig kan låta bli att muppa sig.Micke spurtar upp för backen.En björn..som tyvärr inte syns så väl på bilden.Björnen.Dryg backe.Högst uppe på Tigerberget.Tiger Woods.Promenad.Spanar efter Peter.Den största björnen i hela parken. Kamtjatkabjörnen Peter.Leon däckade.Thommy har inte en suck mot Peter den store.Inte heller Emelie nådde upp.En liten björnunge.Polarworld - Mickes höjdpunkt.Isbjörnen Ewa eller om det är Willbär.Den andre.Fortfarande sovandes.Alltid lika roligt.Micke testade också.


 
Det är fasen inte lätt att ta sig upp på en isbjörn..


..och där sprack mina byxor..därav gapskrattet!Tar igen mig lite och funderar över hur stort hålet i byxorna kan tänkas vara.Jag, Hugo och Måns var tuffa.Sara fotograferar sig själv.Micke kylde ner sig med en snowslush.Så gjorde även Hugo och Måns.Den såkallade Tjingelingbilden.Still asleep.
Ser dock ut som om han funderar.Tuffingen.Je och Micke.Posarna inne på shoppen.Även Leon är fräsig i brillor.Utgång.Promenix till bilen.Som sagt, Sara kan inte vara normal på bild.Inte Emelie heller som det ser ut.

 
Besökte även denna dag Orsa camping, men idag vart det bad i Siljan.Flyter runt..ser verkligen ut att njuta.Puss påre.Erika tyckte det var gött.Badbruden anno 2010.Emelie tog med sig brillorna till sjöss.Flickorna.
Kommentarer om Sara är överflödiga.Muppar.Hugo tyckte det var väldigt trevligt att bada.Badkruka in my ass!Måns gjorde ett hopp.Undra vem som flyter här?!Spelade en smula minigolf.Ser väldigt lycklig ut.Hugo slår.Jag och Måns ser inte alltför lyckliga ut, kan det bero på att Sara gick vinnande ur striden?Matlagningstjejor.


 
 
Bus.Thommy ser ut att ha tappat jåmen.Chillarpojkar.Go-ongen.Sara körde efter ett par glas en strippshow.Ihoppackning av bohaget.Leon är lei.


På söndagen åkte vi till Gesundaberget för att gå på tomteland.Där hade de teater som man fick följa under hela dagen.Leon ser intresserad ut.
Mostern är mest less på alla knott.Tomtar och troll.Var ju tvungen att prova tomtens släde.Även Emelie vågade sig på att provsitta.Leon och Micke trivdes bra i släden.Hugo likaså.Elli och Leon tyckte det var asballt.Sötnosarna.Tomtens hus.


 

Här bor tomten.Leon förevigades på bild tillsammans med den riktiga jultomten.


 
Önskningar skrevs ner i gästboken.Var även och införskaffade oss lite tomtekraft.
Här testar Hugo om han fått den.Såklart måste man ju skriva en önskelista.Även Leon gjorde det.Som sedan lämnades till tomten.Sen tappade Leon jåmen....och så även mostern.Karusellåkning är det bästa som finns tycker Leon.
Många gånger blev det.Elli gillade också karusellen.Måns med klubban.Hugo missuppfattade det här med att sitta på sadeln lite och satte sig istället på hästens huvud.Sedan tog vi en tur för att kolla på djuren.Hälsade på älgarna Tuva, Luva och Lars-Krister.Bad i mysigt vatten.Leon och hans far spanar på renar.Renar.Gruppfoto.Igen.Folket.Hugge fick sitta i tomtens knä.Leon var skeptisk mot häxan.Leon fick en alldeles egen bok av sin mamma och pappa som tomten signerade.Mer teater. Kommer dom någonsin att hitta sagoféns sagopulverkvarn?Sen kom den där Labatass.Lite dans.Leon var mer inne i boken.


 
Trollungar.Nisse-lång och trollet.Lite mer teater.Som sagt, alltid lika kul.På utvägen tog vi en lite annan väg..Det tyckte Sara var hemskt skoj.Leon var less på att åka bil.Snart hemma.

Och med det tackar jag för mig!Pukfest?

När jag la in helgens bilder i en mapp, så blev jag helt full i skratt när jag såg vilka bilder som la sig på "utsidan"..Pukfest?


Oooooorsa.

Japp. Snart bär det av till Orsa, ska bli himla trevligt! Solbrillorna och bikinin är nerpackad, så är också mitt bästa semesterhumör. Nice.
Men det bästa av allt är nog att jag får åka med min bästa vän, Hugo (ja, vi blev bästa vänner igår igen). Planerna jag och han har för helgen är att öva på att blåsa bubblor med tuggummi, kan bli intressant!
Kanske uppdaterar från ett varmt Dalarna!

Telefon.

Äntligen har jag fått min telefon. Det var sannerligen inte en dag försent.
Har redan insett att jag aldrig kommer lära mig satskapet, funderar över om man måste vara professor för att överhuvudtaget låsa upp telefonen.
Igår letade jag en kvart och hittade fortfarande inte funktionen för alarm. hmm.