Olja- och filterbyte på silvermisilen, man...

img_8715 (MMS)

Olja- och filterbyte på silvermisilen, man ska va snäll när det snart är pårre, även mot bil'n!


Snö.

Jaha, då har det tydligen snöat inatt då. Kul, verkligen superkul! Lyssna på ironin. Jag vill tusan inte ha snö!


Adam live.

Tittar på Adam live och leker lite med bloggen. Björn ligger på soffan och trynar som en liten gris.

Har idag haft besök av mina systrar, Micke och Leon, det resulterade i lek i sandlådan, gungning, vindruvor och pastasallad. Lagade så attans mycket att det räckte till tretton middagar också..dock frågade Björn om det inte fanns någon matlagningskurs jag kunde gå, när jag deklarerade att det vart pastasallad till middag. Då vart jag sur som ett gammalt äpple!

Funderar på om jag ska måla lite, men kommer tusan inte på vad, ge mig förslag någon!

Snart är det helg också, quiz på panget och vi ska ta hem storvinsten, japp det ska vi!
På måndag börjar praktiken, roligt! Har räknat ut att vi har knappt två veckor med föreläsningar innan det är dags för sommarlov..helt sjukt att jag snart har gått ett helt år, tyckte det var nyss jag satt och tragglade matte för att överhuvudtaget ha behörighet till att söka.

Jaja, nu ska jag gå på tjotta och sen får vi se vad det blir med resten av dagen/kvällen!

Hejdaaa.

Kategorier.

Nu är alla inlägg indelade i sina kategorier, det tog ett stort antal timmar, men det var det nästan värt..

Inga konstigheter egentligen med vad som finns i vilken kategori, förutom att kategorin "Sånt som händer" är standardkategorin. Så nu vet ni det. Tjohej.


Drömde inatt att jag var på fest..en av mi...

img_5611 (MMS)

Drömde inatt att jag var på fest..en av mina klasskompisar skulle ge mig en intravenös shot genom en tom ketchupflaska (inte just nå skadad jag eller). Förövrigt orkade inte Erika sminka sig inför quizet, Emelie var borta och Sophie hade flyttat till hus i Rätan. Ganska rolig dröm ändå!


Framåt.

Det går som framåt med kategorierna här, men eftersom bloggs crew inte har svarat så fortsätter jag att lägga in dem ett och ett, drygt som stryk!

Dessutom vet jag inte vad som råkade hända, men plötsligt var mitt lösenord till bloggen bytt..av vem?! Inte av mig i allafall..skummelt!


Tid.

Försöker få blogg.se att svara på om det finns något enklare sätt att lägga in inlägg i kategorier än att sitta och klicka på VARJE jäkla inlägg och sedan välja en ny kategori..får väl se om de svarar..eller om någon av er kan svara på detta?

Finns det inget enklare sätt, utan jag måste sitta och klicka mig igenom nästan 2000 inlägg, ja då kommer det ta tid..ni behöver alltså inte bry er om de nya kategorierna förän jag outar att det är klart. Är alla med på det? Bra!

Tackhej.

Konstruktion.

Har gett mig in i att konstruera kategorier som förhoppningsvis alla inlägg ska läggas in i, det kan ta en stund eftersom det har blivit endel inlägg under åren. Ha överseende med att det kan vara ett kaos.

Vitala parametrar.

Sitter nere hos Sara och pluggar vitala parametrar samt ett par patientfall..eller ja, vi ska plugga, men än så länge har vi bara hunnit med att dricka kaffe och kolla bloggar. Men men, det är inte så mycket vi behöver göra idag så det löser sig nog ändå!
Är inte avundsjuk på mina klasskompisar som ska göra omtenta i anatomi i morgon kan jag lova, känns oerhört skönt att man redan klarat den..men sen kan man ju se det såhär också att det jag nöpluggade in till tentan är ju i princip bortglömt nu, till skillnad från de som har omtenta som har fått nöta in allt om och om igen. Jaja, får väl bege mig in i anatomiboken i sommar när man inte har något annat plugg att syssla med.

Annars smälter snön bort i en rasande fart, plusgrader och regn är bra för min själ för jag vill verkligen inte ha mer snö nu!

Jaja, nu ska jag se om Stålhand tycker att vi ska plugga..

Hejdå.

Fyrtal.

Fyra mycket pigga och respektabla tjejer. Hej säger vi i kör.


Det finns inget ont..

..som inte för något gott med sig..men det finns tydligen inte heller något gott som inte för något ont med sig.
För att jag klarade examinationen igår, och bara därför, så har jag fått ont i axeln och resterande delar av armen idag pågrund av min vurp igår. Tack som fan du som står för krämpor och dylika djävulska ting, Tack!

Hejdå!

Har man inget skolarbete så får man ägna s...

img_8555 (MMS)

Har man inget skolarbete så får man ägna sig åt terapi - skriva siffrorna 1-100 tjugo gånger i olika färger!


Jäklarns!

Jodå, examinationen gick bra. Dock känner jag inte att jag presterade så bra som jag skulle ha kunnat. Lite nervös glömde jag bort sånt som jag egentligen hade stenkoll på, tappade kanylen på golvet och slängde upp sprutan i luften och sånt viktigt. Läraren jag hade var allt annat än mild och försökte lura mig till att göra bort mig själv (vilket de sagt att de absolut inte skulle göra!), dessutom blev jag stressad utav att hon satt bredvid och klagade (som patient) på att det tog lång tid. Jag kanske hade fel som trodde att detta var ett tillfälle då man skulle ta det lugnt och visa sina kunskaper, istället verkar det hela ha blivit någon form av kapplöpning?!

Även fastän jag blev godkänd och slipper göra om det så känns det inte bra, inte sådär megabra som det har känts efter alla andra examinationer i allafall..antar att anledningen är just att jag själv känner att jag inte gjorde mitt bästa..plus att det känns trist att vissa av lärarna tydligen varit jättesnälla och skrattade och hjälpte till på traven lite när man inte minns, medans vissa verkligen studerade en i sömmarna och satt knäpptyst och bara i princip väntade på att man skulle göra ett misstag..

Jaja, nu ska jag inte vara bitter, ska gå ut i köket och se om man hittar något i frysen som man kan slänga ihop till middag idag. Kanske pyttipanna? För att fira sådär?!

Examination.

En timme kvar till dagens allvar. Shiet! Men som Cilla sa, jag har redan haft mitt misslyckande idag när jag ramlade på en isfläck, det låter najs det!

Doften av vitlök och basilika är fan svårs...

img_4626 (MMS)

Doften av vitlök och basilika är fan svårslaget - skulle spara den i en burk om det gick, tog iallafall ett kort..bättre än inget!


Sleepy.

Fy sautan vad helgens bravader tar på krafterna, öua!

Skjutsade in en lätt salongsberusat gäng till flygplatsen i fredags eftermiddag för att sedan styra bussen ut till Meåsen där Camilla hade dukat upp chirre och vin. Lite chittchatt till fyra på natta/möran innan sömnen tog överhanden och man somnade som en klubbad säl däri husvagna.
Slog upp ögonen i en alldeles förträffligt tidig timme, nämligen klockan 7, efter hela tre timmars god sömn!
Fick frukost på sänga samtidigt som vi kollade på film.

Styrde kosan mot Rätan igen och var hemma vid ca halv tre. Tog mig en kaffe på hemmet och sedan en påhälsning på gärsgårds. Hem och slängde mitt svetthår i duschen och stoppade lite bruna bönor och fläsk i huvet. Satte dit ett bättre ansikte, packade bagen och knallade över till grannarna på trettio för att sörpla en trevlig förgrogg.
Begav oss iväg till panget där det kvällen till ära skulle vara pubquiz, väntade på Camilla som skulle joina, men middagen hon var på innan drog ut på tia så hon anslöt inte till sällskapet förän närmare elva.
Det gick i allafall bra på quizet, mina medspelare Maria och Aggy är ju duktig på onödigt vetande.

I går morse vaknade man och mådde som en gudinna, hämtade Leon-korven och tittade på Rock ´a doodle och mös lite innan det var dags att packa in Camilla och Empan i bilen för att återigen blåsa in till staden. Tog vackra vägen och skrattade gott åt gamla minnen på vägen in.
Släppte av C i staden för att sedan bränna ut till flyget igen, var sjukt kaffesugen men kaffemaskinen var inte direkt medgörlig och funkade inte..dessutom snodde den massa stålar, snålt värre! Det fanns heller ingen att fråga/säga till, dåligt! Tillslut kom i allafall folket på rad, de såg piggare ut när jag skjutsade in dem får jag väl lov att säga. Pizza i Svensta innan det blev Rätan igen för avsläppande av de sista resenärerna..för att sedan åka tillbaka till Svensta igen..jäkla rejsande fram och åter!

Idag hade vi öppna övningar på skolan, tränade på både kateterisering, injektioner, provtagning, puls och blodtryck, rolig dag! Imorgon har vi examination i nyss skrivna delar, en smula nervös vill jag lova att jag är, men man får hoppas på att det sablar i mig går vägen så att man får gå ut på praktik i april!

Jaja, eftersom jag inte hade så mycket annat att förtälja än det jag gjort i helgen så blev inlägget kanske en smula tråkigt, men det får tusiken vara så.

Hejdå.

Hemtenta.

Har förmiddagen till ära klurat mig igenom hemtentan i äldre och åldrande, känner mig riktigt nöjd över att den är klar och att jag nu inte har någon tenta eller någonting som egentligen hänger över mig. Är ju fortfarande en smula nervös över examinationen på tisdag, men vi får hoppas att den går som en dans som allt annat, hehe.
Snart bär det av bortemot södern för att hämta upp grapparna som helgen till ära ska åka till Stockholm och titta på Topgear..jag är inte avundsjuk kan jag tillägga, tråkigare program finns nog inte tror jag.
Jag är rätt nöjd med vad jag ska syssla med i helgen ändå, tjatter med Camelen i afton och pubquiz och kanske en och annan pilsner i mörgå, najs!
Nej, nu ska jag sluta hålla på att skriva massa trams och ägna mig åt viktigare saket, t.ex gå på tjotta!
Hejdå på ett tag.

Blodtryck.

Dukade som ni kanske såg upp med alla böcker i sängen, men det vart inte mycket läst innan jag kom på att vi även har examination i puls och blodtryck..med baktanken att repetera mina kunskaper drog jag till Rätan och Sara för att ha en försökskanin. Lånade blodtrycksmanchett och stetoskop och satte igång..jag befarade till en början att Sara egentligen var död eftersom hennes puls var nästintill obefintlig och hennes övertryck låg på under 60..tills vi konstaterade att manchetten har sett bättre dagar och därför kasserades!
I allafall så lyckades jag få till både ett palpatoriskt och ett auskultatoriskt tryck både en och två gånger.
Efter prövningen drog vi till Maria för att få oss något i huvudet, gött som vanlen!
Nu sitter vi här igen på våra arslen och har just fått till våra scheman inför praktiken, det var en nöt vill jag lova, men nu tror jag att det ska stämma med tider och allt.
Senare idag vet jag inte vad det blir, antagligen blir det att plugga lite mer injektioner, venprovtagning och kateterisering innan det är dags att knalla iväg på vinlotteri klockan 19.
Hejdå folket.

Ligger i sängen med ett smörgåsbord av böc...

img_4550 (MMS)

Ligger i sängen med ett smörgåsbord av böcker uppdukade runt om mig, här skall läsas injektioner och kateterisering! Hemtenta idag också, men ingen brådis, den ligger ute i 8 dagar, sooooft!


Kattis.

Om jag ska skriva något om skolan så kan jag berätta att vi fått sätta kateter idag..kvinnan vi satte på var nöjd, så även mannen..dock hade dom varken ben eller överkropp och båda var tämligen ihåliga..men dom verkade glada i allafall.. Så kan det va!

Huvudvärk.

Usch, denna huvudvärk kommer mest var och varannan dag nu förtiden. Oavsett om jag har på mig glajjerna eller inte. Förkastligt. Antagligen måste jag knalla till brilldoktorn igen för såhär kan det inte fortskrida. Kan man måhända få ett glajjbidrag av kommunen? Inte det, nähä, då får jag väl bekosta dem helt själv då..om dom nu går med på det..det kanske är så illa att dom amputerar bort synen på mig, kanske hela huvudet?! Och ger det till någon bättre behövande.."Bättre beggat hövve säljes till högstbjudande, kan lagomt med svärord och besitter enklare anatomiska kunskaper. Tack å hej".

Morgon mellan fjällen.

Ja, jag vet att klockan är över tolv och att det var morgon för längesedan, så även i detta hus..iallafall för mig..jag läste bloggar på telefonen och kunde inte somna om när jag vaknade vid halv nio. Björn somnade såklart om på en sekund ungefär och det var så provocerande att jag låg och glodde på honom för att han skulle vakna, men icke sa nicke!

I skrivandets stund sitter jag med en power-point presentation som ska användas av vår grupp på måndagens examination i smärta och hörsel. Känner att det var sjukt längesen jag gjorde något i power-point, men känner även hur sjukt kul det är att hålla på och det blir sjukt snyggt kan jag lova!

Nej, nu ska jag kolla om jag hittar något roligt att fotografera som jag kan delge mig av till er!

Hejpåetta.


Pluggilugg.

Känns som att vi är relativt klar med uppgiften nu, väntar bara på att de andra i våran grupp ska lägga in sina så man kan läsa igenom allt inför måndagens examination.
Försöker på sidan av att lägga ett schema inför praktiken, har fått till det ganska bra tror jag, saknas tre timmar dock som jag ska försöka klämma in någonstans.
Ute är det fortfarande fint väder, men vi har dragit ner markisen en smula för att vi inte ska bli alltför deprimerade över att vi måste sitta inne och begrava oss i böckerna.
Alltså jag är så less på att allt jag skriver i bloggen nuförtiden är om skolan..eller för all del vad jag gjort under dagen..men det är så det ser ut för tillfället. Skulle kunna försöka bjuda på lite mer bilder kanske..och möjligen få in en lite mer regelbunden bloggning så jag kanske uppnår mitt mål det här året (bara ett och ett halvt år för sent..)..för jag gillar ju att skriva.
Nä, hejdå på ett tag, ska dricka mig en slurk kaffe nu.

Smärta!

Sitter i Stålhand/Gunnarsson residence och skriver om smärta. Försöker få till ett någosånär bra arbete om olika smärtlindringar, hur smärta påverkar det dagliga livet, vilka lagstiftningar som styr etc. Väldigt intressant faktiskt måste jag medge. Imorgon är det back to school igen för metodövning i injektioner, det är så roligt när vi nu får vara uppe på den "kliniska träningsavdelningen" som det så fint heter och leka av oss med sprutor och annat skoj!
Fint väder är det ute också, gött säger jag som sitter bakom lås och bom i Saras kök..men hon bjuder i allafall på kaffe och jordnötter, det är najs!
Jaja, nu ska jag se om fröken S mittemot mig har fått någon lysande idé. Farväl.

Godmorgon.

Hejsan och godmorgon folket.
Jag sitter nere i datasalen på skolan och fnular på, dricker mig en stooor kopp kaffe och har skrivit ut uppgifterna till dagens föreläsningar. Tog tidigare bussen in idag trots att vi inte börjar förän 9.15..det är som trevligare att åka den bussen..mindre folk och så. Dessutom tänker jag inte riskera att behöva stå i sex mil in till stan igen, som man har stor möjlighet att få göra på måndagar klockan 7 eftersom länstrafiken inte än har insett att det behövs extrabuss. Ja, jag säger då det.

Ikväll blir det hem till Rätan i allafall, har inte varit där på en vecka, men det lär väl vara sig likt kan jag tro. Måste plugga lite gruppuppgift i morgon när vi har hemstudier.

I helgen kom det besök från Munkfors och det var trevligt, om än lite trångt stundtals då det var åtta personer på en toalett, men det funkade det med.

Nu är det i allafall en ny vecka med nya utmaningar, har Stroke, Praktikinformation och Afasi på dagens schema..på onsdag har vi metodövning då vi ska lära oss att ge injektioner och på torsdag har vi seminarium i normalt åldrande, en ganska go vecka med andra ord!
I fredags hade vi metodövning i ven- och kapillärprovtagning, riktigt skoj faktiskt..först fick vi pröva att ta blodprov på en atrapp som man satte på armen, lyckades få ut inte mindre än 10 rör av Saras "blod" som för dagen var saft.
I slutet av dagen var det skarpt läge, de som ville fick alltså ta på mänsklig arm, liiiite nervöst när det stod klassisar inklusive lärare och tittade på..plus att min "patient" var spruträdd..meeen det ordnade sig galant, fick ut blod och fick beröm av läraren, gött! Tog även kapllärprov vilket var en baggis i jämnförelse då man gjort det förr. Även mina extremiteter var mål för sprutorna och det gick väldigt bra. En bra dag med andra ord!

Nej, nu ska jag ta och kolla om det finns något mer jag behöver skriva ut inför dagen!

Hejdå.

Snillen spekulerar..

Jag - Tänk om jag hette Fant i efternamn, då skulle jag heta ELLEfant. Eller varför inte ment..då skulle jag heta ELLLEment..

Björn - Eller ktriker..ELLEktriker..eller ELLEverantör..

Jag lägger av världens brakare..

Jag - Eller om jag skulle heta ndig..ELLEndig.

Björn - Ja, nu var du Eländig..

Jag - Ska du säga. Du gört ju jämt!

Björn - Ja, men det ska bli ändring..

Jag - Va?

Björn - Ja, ÄND-RING.

haha. Lite roar barnen kan man säga.


Haraldsson 27 år.

Häromdagen var det någon som frågade mig hur gammal en person var, jag svarade; "Han är född 87, alltså ett år yngre än mig". "Jaha, då är han alltså 25!" sa min kompis. "Ja, kanske, han fyller 26 år i år i allafall" svarar jag. Jaha, när blev jag 27 om jag får fråga?

Samma idag när jag skulle skriva mitt namn och personnummer, då skriver jag av bara farten 1985 istället för 1986. Hur sjukt?! 
När bestämde sig min hjärna för att fucka upp på detta viset?

En annan sak jag har märkt också är att jag på senare tid nästan alltid måste logga in på ställen flera gånger för jag skriver fel e-postadress första gången..jag har haft samma adress i åratal, ändå har jag börjat att bara skriva haraldsson istället för ellinorharaldsson som min adress är. Sjukt I say!!!


Har kommit in i ett riktigt målarflow, tyv...

img_1459 (MMS)

Har kommit in i ett riktigt målarflow, tyvärr tryter fantasin ganska snabbt och jag har svårt att veta vad jag ska göra för bakgrund..vill inte kladda dit något som gör att det blir helt fult, nää noga genomtänkt ska det minsann vara..men vad?!