Rapport.

Ibland undrar jag vad jag givit mig in på..än en gång i ordningen. Rapport är verkligen inte min cup of soup..även fast jag i förra rapporten deklarerade klart och tydligt "att skriva rapport är för mig inte något nödvändigt ont, utan jag ser det som ett enormt lärtillfälle"..känns som att de orden bara var smör..

Godmorgon världen.

Hej hej. Har nyss inträtt stadens gator och skolan, fy vilket kyligt väder det är ute..och ändå är det inte så kallt som det kommer att bli, långt ifrån.
Idag har vi föreläsning om gud vet vad, på schemat står det endast föreläsning så vi får väl hoppas på det bästa! I eftermiddag kommer syncentralen hit och ska prata en smula..eller ja, i närmare bestämt tre timmar och fyrtiofem minuter, vad dom ska prata om så länge vet ingen.
 
Ikväll ska jag iväg på ullfrottégrejs med mamma, systrarna och en till, ska bli intressant och se vad det är för något. Kanske man inhandlar en varm och gosig tröja så man slipper frysa sönder alla extremiteter innan ens vintern har kommit på riktigt.
 
Jaja, nu ska jag nog ta mig lite kaffe och en macka med christmastskinken.
 
Solong.

Hej.

Hej världen.
Sitter på skolan och har just avslutat den här dagen. Den har varit lite som i grundskolan, eller gymnasiet, då man har fler än två lektioner/föreläsningar på en dag..vi har haft fem idag..som i och för sig har tillhört varandra, men ändock ganska gött. Har fått rapportera runt patienter från olika instanser med min bänkgranne Stålis..fast hon var mest trött och minns inte vad jag sa..kul kamrat. haha.
 
Snart ska jag ner på stadens gator och fixa en sak innan det bär av ner till tågrälsen och möta upp lilla Sophie..för vi ska umgås ikväll, det har jag längtat till minsann!
 
Hejdå.

Jäkla skittelefon.

Nu är jag fruktansvärt less på min telefon, jag skulle nästan kunna slänga in den i väggen. Internetet är så segt så hälften vore nog, nyss skulle jag ladda hem en app..jamen grattis Ellinor, att telefonen överhuvudtaget ska flytta över från `applistan` och in till själva appen tar MINST 5 (!) minuter! Jag har googlat som en galning på vad det kan vara för problem "ta bort pinkoden" done! "ta bort wordfeud" done! "nollställ telefonen" fucking done! Har även läst en massa om att det är på grund av nätet, att det är överbelastat av de som har iphone4 eller hur det nu var. Det känns ju jäkligt najs.
 
Måste kika vart jag har papprena på telefonen och knalla till ´the phonehouse´ med den för att reda ut detta, för ärligt talat så är jag så less på uppkopplingen nu så jag kräks trasor!

Kreativa dagar.

Idag har det minsann varit en kreativ dag, prioriterade bort skolarbetet idag för att istället ha lite kvalitetstid med Leon och Emelie och jisses vad vi hunnit med grejer..vi har målat med vattenfärg, tuschpennor och pysslat ihop en hel födelsedagspresent, byggt två snögubbar, bakat en tårta, badat (gossen har badat), ätit lunch, promenerat bort på kyrkogården och byggt en snölykta samt fått oss en kaffekopp hos en god vän.
 
Nu är vi utslagna. Emelie läser en bok, Leon leker med lego och jag sitter här och uppdaterar er om dagen. Man känner sig så duktig när man gjort en massa bra saker istället för att ha suttit inne hela dagen och hållt på med diverse media, det är alltför mycket sånt i världen.
 
Bjuder på en bild på mig och mina fina syskon som togs i fredags;
 
 
Tack för nu.

Godkväller.

Sitter här i min ensamhet och väntar på att mr. Björn ska komma hem från arbetet, idag ska han bjudas på de underskönaste pärbullar frysen kan uppbåda. Själv tänkte jag äta soppan från igår, vore ju synd om den förfardes när den är så himmelskt god.
 
Har tillbringat dagen på skolan, kändes som en jäkligt onödig dag om jag får säga det själv..först föreläsningen `Familjefokuserad omvårdnad` där föreläsaren talade väldigt entonigt och stod blixt still hela tiden, inte ens en liten rast fick vi. Som jag sa efteråt, hon kunde gått in i föreläsningssalen och sagt: "Tänk på familjen när ni vårdar patienter"..känns som att det var ungefär det jag fick ut av föreläsningen.
Efter lunch hade vi föreläsningen `Egenvård` med en föreläsare på länk från Canada, dom hittar då på!
Och eftersom båda föreläsarna höll sig exakt till åhörarkopiorna som vi får efteråt så kändes det bara verkligt onödigt, men så kan det vara ibland, jag åt ju en god matlåda i allafall.
 
Hade tänkt att åka till Rätan idag, men det får bli i morgon bitti istället då jag kom på att jag hade massa saker här i Svenstet som jag ska ha med mig dit.
Snart är det förresten helg igen, fredag i morgon, sen är det helg ända tills på tisdag. Och lite av en slapparkurs får jag nog medge att vi har nu faktiskt, i allafall om man jämför med den förra där man satt dag som natt nästan och pluggade. Nåja, man ska inte ropa hej, jag har minsann en rapport att skriva under denna kurs, vilket brukar kunna bli lite klurigt. Dessutom är det två veckor kvar innan vi får veta betygen på stortentan vi gjorde i fredags, låter som att de flesta är rätt körda på den faktiskt.
 
Jaja, nu ska jag värma på lite suppen. Hejdå.

Finger.

Ni som lider av falangofobia* bör ej läsa detta inlägg!
 
Jag har en knöl på mitt högra långfinger som jag upptäckte för urminnes tider sedan. Runt år 2004 googlade jag mig galen på vad det var, och kanske framförallt hur man kunde få bort den. Fick husmorstips som att man skulle skrubba den med en tandborste, massera bort den eller skära bort den med en kniv. Nu för tiden vet jag bättre, den kommer inte försvinna! Den kommer sitta på mitt finger som ett monument över min kreativa barndom. Och den blir ju inte direkt bättre av att man nu för tiden skriver sisådär flera timmar i dygnet.
Min charmiga lilla knöl har numera blivit en del av mig, jag har accepterat den och döpt den till Gerd.
 
Kanske inte syns så jätteväl på bilderna, men håll till godo.
 
 
(* Falangofobia är ett ord som jag nyss hittade på alldeles själv. Betyder fingerfobi på Ellinorlatin).
 
 
 

Svårt.

Det är så sjukt svårt att blogga när man inte vet vad man ska skriva om, man vill ju liksom leverera så att det blir intressant att läsa..när jag väl skriver.
Förut hände det ju att jag skrev flera inlägg om dagen, kanske inte alltid så jätte intressanta eller roliga, men ändock inlägg. Känns som om jag har kommit ifrån det där nu, med små inlägg lite nu och då om egentligen ingenting..så när jag väl skriver blir det att jag uppdaterar om det som hänt på sistens, inte så kul.
 
Ska en gång till i mängden säga att jag ska försöka bättra mig, men det är svårt när jag har dragits in i instagram-träsket och man hellre uppdaterar där med en bild, för det går snabbare..men jag ska som sagt försöka bättra mig..har ju inte kommit upp i 2000 inlägg ens..skämmes!

Åter.

Då var man åter på skolan efter långhelgen. Vi har börjat en ny kurs, vårdpedagogik, i vilken vi ska göra en himla massa saker..bland annat ska vi utifrån några stöttande fakta ge liv åt en 55-årig herre med downs syndrom, kan bli roligt att se hur det utvecklas.
 
Hämtade ut läkemedelstentan idag som vi gjorde för tre veckor sedan, 19 rätt av 20 och jag är supernöjd. Antagligen var den sista bortfallande poängen ett slarvfel, har inte kollat så noga, men man kan ju inte vara bäst jämt, haha.
 
Nu väntar alldeles strax lite mat och sedan föreläsningen "Pedagogik i sjuksköterskans arbete", kan bli intressant då vi har en väldigt bra föreläsare.
 
Annars på min fritid har jag faktiskt läst en bok, ingen kurslitteratur, utan en vanlig hederlig arbetarbok. Sankta psyko heter den och är skriven av Johan Theorin, han skriver väldigt bra och boken är spännande från sida ett, rekommenderar folk och fä att läsa den.
 
Nu inväntar jag mitt andra lunchsällskap som kommer vilken sekund som helst, då blir det krubb och sen blir det en herrans massa minuter innan vi börjar föreläsningen igen 14.30.
 
Hejdå.

Godkväll.

Tentan är nu gjord..tre veckor på nålar innan resultatet kommer ut.
Har tillbringat dagen på storsjöbadet tillsammans med systrarna, Leon och Camilla, så nu är jag mör i kropp och själ!


Aj.

Ingen bra dag idag. Söndag och plugg från morgon till kväll. Inser att det är fucking to much att minnas. Min hjärnkapacitet är för liten.
Fyra dagar kvar till tentan..må det bära eller brista!

Testar.

Testar om det funkar att lägga upp bilder från bloggappen..


Irritationsmoment.

Gamlingar och annat löst folk säger dag ut och dag in att ungdomar nu för tiden är så oförskämda..de kan inte hälsa på gamla människor, ingen respekt alls har de.
Jo ja tackar ja, härom morgonen när jag som bäst travade genom elljusspåret ner till bussen stötte jag på tre stavgående pensionärer..jag hejdade glatt på dem, men vad får jag tillbaka, inte så mycket som en blick ens! Och de hörde mig, det kan jag sätta mitt huvud på!
Så nu tycker jag att vi vänder på pannkakan och säger som så; Gamlingar är så himla oförskämda, kan inte hälsa på en trevlig ungdom i stavspåret. MEN, det är långt ifrån alla äldre som inte hälsar så som dessa inte gjorde..men jag drar inte alla under samma kam, som de har en benägenhet att göra när de pratar om ungdomar som att alla vore likdana.
 
Idag när vi skulle åka bussen hem från skolan så kliver det efter ett tag på en tjock tant som pustande och frustande går, nästan i sidled, genom gången och säger högt och ljudligt: "Å alla sitter en och en på sätena, HERREGUD". Jaha? Vad ska vi göra då? Klämma ihop oss så att hon kan få sitta själv på sin trinda rumpa?! Då är ju hon samma kålsupare själv som inte vill sitta bredvid någon..men det är klart, flertalet av resenärerna var ju ungdomar så det är väl klart att det ska klagas!
Jag hade i allafall mitt på det torra som satt bredvid Stålis.
Extra tjocka tanter i extra fula röda jackor kunde väl ta bilen om det är så illa!
 
TACK!

Blindsill.

Sen dom ändrade blogg.se hittar jag inte hur många inlägg jag skrivit allt som allt i hela världen, någon som vet vart det är? Är jag blinn?

Välkommen.

Jo ja tackar ja, nu sitter jag här igen..fastkedjad i skrivandets bojor och kommer inte lös..
Har suttit och pluggat sedan jag kom hem strax innan fem, det tycker jag är bra gjort..trots att klockan bara är sju..fast det känns som om den är minst tio.
Jo, jag har ju faktiskt lagat en paj också, en köttfärspaj, jag följde receptet bakåfram kan man säga..för att spexa till det lite..eller för att jag inte läste hela receptet från början..vem vet?!
 
Nu väntar jag i allafall på min kära karl som förhoppningsvis snart kommer hem från sitt arbete och ska smaka min goda skapelse till paj, som jag förresten ska ta ut ungefär prick nu.
 
Måste kila till ugnen. Hejdå.