Jajoja.

Åsele marknad 2008

Jag och min trogne vapendragare Görel (numer kallad Görel Vatts eller Mr. Bakis) drog i Fredags till Åsele med hopp om att komma dit i någolunda tid åkte vi klockan 11 från Rätan. Slog på GPS:en för att det inte skulle finnas den minsta chans att vi skulle åka fel. Dock visade GPS:en den lite längre vägen till Åsele, (den ca tio mil längre vägen).
Väl i Junsele var det dags för att inmundiga en pizza på pizzeria "Gomoran" som välkomnade oss med ett strömavbrott och en timmes väntan på pizza. Efter pizzan fortsatte vi färden mot Lapplands marken och Åsele kommun. Smartass Ellinor Haraldsson pillade på GPS:en för att hitta närmaste adressen och medans jag gjorde det åkte vi förbi avfarten. Efter 2 mil ser vi en skylt där det står: ÅSELE 52 på, åt andra hållet. Måttligt roade var det bara att vända. Skriken och de skarpa kurvorna avlöste varandra och klockan sex (efter 7 timmars bilfärd) var vi äntligen framme. Slog upp tältet bredvid "Hajpöjkans" sedevanliga husvagn med alltför högt insteg.

Ölen och groggen flödade och vi beslöt oss för att vandra in på Trillen, efter 2-3 km vandring var vi framme, Iron Maiden och Metallica spelades för fulla muggar och även här dracks det öl som aldrig förr. Hemgången var en mycket rolig historia då jag och Stårch efter många om och men hittade en svarttaxi (fast den var röd..haha), Görel låg på marken, rökte cigarett och vägrade kliva upp). Efter skrik och hotelser satt vi i bilen som skulle ta oss tillbaka till campingen, turen kostade 10 kronor men vi betalade 140.

Groggen skulle förtäras i Hajpöjkans husvagn och Görel hällde i sig som om han aldrig sett sprit förr, sedan satte han sig och gragde på en pinne. Även här krävdes det många hårda ord, skrik och störtdykningar ut från husvagnen för att Görel skulle förstå att det var dags att tänka på refrängen.

Fredag morgon var det uppgång tidigt för lite aktiviteter som att sitta och glassa i solen och dela ut ipren. Färden styrdes senare till Trillen där Andreas skulle köra skoter på vattnet, jag som kameraman klev ut i vattnet och filmade (man gör allt för sina nära och kära..eller hur?!). Dock råkade pöjken ut för några emotionella fadäser i form av sänkning, men inte grät jag för det för jag var nog inte den bästa kameramannen världen skådat iaf.
Tillbakavandring och ett stop vid Souvasståndet, så såg ni tre lite halv schletna figurer sittandes i varsin stol efter vägen käkandes konstig mat, så var det vi :).

Hemma vid tältet igen skulle det drickas alkohol och jag och Görel som orutinerat nog köpt alldeles för lite alkohol tog det ganska piano. Sophie låg på tältet med sina bästa gå-bort stövlar och vi andra (även fast vi blivit brända) satt kvar i solen och stekte. Blev ingen Trill denna dag pga trötthet, kyla och förlite alkohol i blodomloppet utan istället blev det rätt i sängen. Bäddade ner mig med 4 tröjor, 2 byxor, ullfilt och sovsäck, sen sov jag som en prinsessa tills morgonen då Göran påpekade att jag var tvungen att ta en allergitablett för det lät som om jag höll på att dö. Hamburgare till frukost och besök på marknaden, sedan bar det av mot Östersund igen (rätt väg denna gång). Och pizza på Pizzahouse (?) med Sophie och David.

Helgens oförglömliga citat:

"Saab, sitt snett i dom..Saab, harda ryss, harda skit"
/ Görel förklarar varför man inte ska köra saab.

"Vårdar/Pleier ditt hår och ger dig en skön/dailig känsla/fölelse"
/ Preemskivan med den skandinaviska damen.

"Ska vi ta en siup? Biuk"
/ Jag vill dricka sprit.

Tack alla för denna helg. Nästa år blir det nog lugnt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se