Old song.

Sitter och avnjuter gamla hederliga julbitar i Empans säng. Empan själv sitter mittemot och löser korsord, och en liten man vid namn Chrishan ligger på andra sidan sängen och sover bort något som verkar vara en svår bakfylla.

Har pluggat en sväng idag också, kom faktiskt ganska långt på rapporten, nu är det bara resten kvar. puhu!

En stadsresa stundar, ska in och lämna tillbaka en smula av det jag handlade innan jul som inte alls passar. Tydligen skulle vi även ta en klaring i kväll i glada vänners lag, det är ju trots allt mellandag och lill-lördag. Empan har med sig ukulelen så man kan ju alltid hoppas på lite musikalisk trevlighet också!

Nej, nu ska jag lägga ner det här och vänta på den fjärde resenären innan vi beger oss mot Östersundet.

Farväl.

God jul!

God jul på er ungdomar, vuxna och kids. Låt julen vara vit och fin, dricka pilsner kan ni göra i morgon. Tjo.


Jag, Leon och hans mor gjorde julgodis ida...

img_0366 (MMS)

Jag, Leon och hans mor gjorde julgodis idag. Marsipanprylar doppade i choklad, smaaaaask!


Snööööö.

Nu har vi gått på jullov. Eller ja, egentligen har vi ju en rapport att skriva över jul, men eftersom den inte ska vara inlämnad förän den 9 januari så tar jag banne mig friheten att ta lite jullov i allafall.
Var in till stan igår och handlade klart julklapparna, fann en superfin klänning som jag tänkte ha på julafton..eller nyår..eller kanske både och. Är annars ganska nöjd med vad jag handlat för julklappar och hoppas på att de som får dom blir glada!

Har varit ganska less hela dagen idag, kanske har klivit upp på fel sida av sängen, men dagen har känts allmänt slö, seg och onödig. Fick betyg i mikrobiologin och läkemedelsberäkningen nu i dagarna, hade klarat båda. Kan dock säga att jag är förbannat less, less på att folk och fä anser att det är en tävling om vem som fått mest poäng på tentorna. Jag är så less på det. Man ska klå varann hit och klå varann dit, kan man inte bara göra sitt bästa utifrån sin egen prestation och sedan få vara nöjd över det?! Nöjd över att man över huvudtaget klarat tentan, för det är väl ändå det som är huvudsaken?! Jaja, orkar inte ödsla mer energi på vad jag redan gjort över det där nu, jag blir bara irriterad.

Ikväll blir det korvstroganoff till middag, typ världens godaste mat. Och i morgon blir det Svensta för att ge Björn en julklapp innan han drar sitt pick och pack till Värmland.
Hörde att skidspåret var uppkört nu också, jippikayey vad roligt! Dock kan jag lessna på att det måste vara så kallt ute, ellerja, kallt och kallt, men det är fan inte ett gött skidväder!

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Blev bara blaj av allt. Hejdå.


Om jag bara orkade.

Om jag bara orkade skulle jag plöja igenom Tv-tablån och se alla bra och allmänbildande program. Jag skulle sticka en massa. Virka mormorsrutorna till filten. Jag skulle plöja igenom alla kurslitteratur, gammal som ny, pärm till pärm. Jag skulle plocka fram alla scrapbook-grejer och göra något av det. Jag skulle ta fram mitt block och rita. Jag skulle gå igenom alla bilder jag har på den externa hårddisken och rensa bort all skit. Jag skulle gått ut i skogen och plockat ungefär hundra liter lingon och svamp. Jag skulle ha promenerat dag ut och dag in. Jag skulle ha lagt in mina jeans i garderoben istället för att lägga dom på stolen. Jag skulle ha strukit min skjorta innan jag tog på mig den. Jag skulle ha rensat igenom alla kläder och gett bort en massa. Jag skulle ha bakat en god´n kaka. Om jag bara orkade..

En liten man.

I morse hade jag mycket svårt att ta mig upp ur sängen, min lilla Björnonge fick ju sova vidare så det var inte roligt att kliva upp. Men men, jag är faktiskt en smula lycklig åt att jag klev upp och masade mig iväg till busstationen..för där träffade jag en sjuhelsikes karl! Han tyckte det var så tyst och tråkigt inne i väntrummet så han spelade kyrkomusik på sin dator, som förövrigt hade stått stationerad i fyra år, men nu haft råd att lösa ut den.
Vidare spelade han musik som inte var så kyrklig, tror till och med att låten hette Trekanter. Han berättade att han hade pekdonet till datorn hemma, men när jag frågade han vart han bodde berättade han att han var hemlös, "det kan även hända den bäste" sa han och skrattade..vilken härlig inställning!
Han hade liftat hit igår, med tre pojkar från stan, nu skulle han hänga på busstationen tills på söndag då han skulle gå till kyrkan och sjunga med kören. Han hade till och med uppträtt i globen förresten.
I allafall så talade han även om att han skulle ägna resten av detta år åt vin, kvinnor och sång..och alla de tre sakerna fanns ju i kyrkan, så det var alldeles perfekt tyckte han.
Innan jag gick bjöd han hem mig (till busstationen givetvis) för mer musiklyssnande och en kopp kaffe..dock var han tvungen att kila på dollar en sväng innan för att handla nya högtalare till sin dator, för de 30 kronor han hade sparade.

Jag kan inte låta bli att undra vad som kommer att hända med den lille mannen i livet. Kan undra om det är så att sånna där människor uppenbarar sig vid vissa tillfällen. Tillexempel nu vid jul när all julklappshysteri och grejs är på tapeten..att man ska få sig en tankeställare och få lite perspektiv. Han hade sparat länge för att han skulle kunna köpa sina högtalare för 30 kronor..hellre än mat till och med.

Världen är sjuk I say.

Åhörarkopior.

Hejhå. Sitter och går igenom åhärarkopiorna från dagens föreläsning..en stilla undran är vad dessa åhörarkopior är till för? Eftersom läraren lägger ut som en minut innan lektionen börjar så verkar det ju inte vara meningen att man ska ha dem under föreläsningen i allafall. Nåväl, vi har ju så enormt supertråkiga föreläsningar ändå så det spelar ju ingen roll.

Snart är det julafton också, göttmos. Undra om man ska drifta sig till att hänga upp julstjärnan i fönstret i helgen? En vecka före jul..har liksom inte fått röva ur tidigare.

Nä, nu ska jag gå på tjotta, det trycker på så att säga. Hejdå.

Skiiiiis.

Såhär bra gick det att åka skidor för mig igår. Det är förövrigt Sara Ferry som är speaker.HAHAHA!Googletranslate är smart!

Artikelsökning.

Håller på med en avancerad artikelsökning. Man får inte använda google utan man måste använda sig av sjukt dryga program där man inte kan skriva vad som helst..bara vissa ord funkar..som man måste kolla i ett annat program först..och när man väl hittat en artikel, då får man bara hoppas på att den 1. Går att öppna 2. Är skriven på engelska och 3. Är vetenskaplig..och om den är vetenskaplig får man gå in på ytterligare en sida för att kolla. Sen ska man bestämma om artikeln är kvalitativ eller kvantitativ, eller kanske till och med båda och?! Sen vill man ju gärna ha ett översättningsprogram framför sig också för att kunna förstå alla dessa termer hit och dit..samtidigt som man vill ha portalsidan framme och hotmail för privata, men ack så viktiga, angelägenheter.

Känns som man har ett par järn i elden. Kan någon eventuellt banka in lite kunskap i skallen på mig?

Kids asså.

Leon, den lille mannen, är på tok för smart för sitt eget bästa..eller i allafall för smart för mig..
Vi satt nämligen och rullade boll nyss och jag försökte lära honom "Ett skepp kommer lastat", dessvärre gick det inte så bra så jag sa bara: "Mitt skepp kommer med bananer, vad kommer ditt med?". Leon tittar på mig och säger; "En boll" och håller upp bollen, precis som om jag är helt dum i huvet. haha.

Skidor.

Älskade små fantastiskt jävliga skidor. Vill bara slå ihjäl någon, så illa gick det!
Det började bra, var taggad till tusen inför att ta mig ann spåret, första backen fick jag traska uppför, med skidorna på. Slog ett getöga under dem, och helt riktigt sitter det tretton kilo snö fastklissat under dem. rooooligt. Och jag som kvällen till ära hette Northug hade ju ett rykte att leva upp till, men det funkade föga!
När vi kom till delningen mellan spåren som var 1,5 och 2,5 fick det vara nog, vägrade traska det längre spåret så det fick således bli det kortare. Jag skyller allt på mina norska landsmän som tydligen inte vet hur man vallar! Fast jag skulle tusan inte vilja byta land med tanke på att Neuner (Cilla) från tyskland inte heller var överens med sin vallare, medan våran Svenska Ferry (Sara) hade ett sjujäklarns glid.

I morgon ska vi tydligen göra ett nytt försök att ta oss runt spåret, och innan dess ska jag tammetusiken testköra varenda liten skida som går att uppbåda i detta hus för att kunna skapa ett någosånär bra glid, för vandra runt spåret med en decimeter snö under skidan var fan inte min grej, platåskor fick således en helt ny innebörd.

Kan ju i allafall, med en smula positivism i rösten, säga att vi faktiskt hade det kul där i spåret. Vi pratade om skidskytte och Cilla tyckte det var hemskt roande att vi var en så blandad kompott av åkare, en man, en kvinna och en som inte ens tävlar i skidskytte. Nåja, lite får man allt tänja på sanningen :).

Nu tröstar jag mig med lite glögg och ett par pepparkakor så jag ska bli en snäll tjej och kanske erhålla lite goda tankar inför morgondagens prövningar i spåret!


Dåligt glid på Northugs skidor.Tröstäter pepparkakor och dricker en skvätt glögg i den otroligt fina muggen.


Coffee!

Hejsan Svejsan. Sitter här uppe på arbejte å dreck litte kaffe. Närå, eller jo, det gör jag faktiskt, sitter och tar mig en kopp och taggar inför kvällens skidåkning..ska iväg med mina studiekamrater och göra en studie om vilken matchtakt vi kan hålla på längden..eller egentligen inte, det är bara som jag säger för att jag inte ska banga!

Idag har det varit en mycket nödvändig dag på skolan, började 10 och slutade när vi kände fört, vilket i vårat fall blev strax före 12 eftersom vi skulle med bussen 12.20. Vi gick i allafall igenom hur man söker Vetenskapliga artiklar på internet, yeeeey. Dock hade jag och min studiekamrat en smula svårt att bestämma oss för ett ämne, så är det någon som snubblar över en vetenskaplig artikel inom ett par timmar som är relaterad till hälsa så är det bara att slå en signal :0).
Fy sjutton, jag känner mig lite ledsen och dålig som gör smileysar i inläggen. bläää!

Jaja, nu ska jag inte sarva nå mer om något trist. Kan förresten berätta att jag inte heller i år kommer att nå upp till tvåtusen inlägg här på bloggen, fy skämmes vad jag har varit slapp i år, huvva!

Hejdå.

Tounge!

Fy för den lede, i morse bjöd Sara på kaffe på bussen och jag brände mig förstås på tungan. Bläddrade ur hjärnbalken fram ett gammalt husmorstips som just Saras mormor tydligen brukade köra med, bränner man sig på kaffe ska man stoppa ner tungan en gång till så försvinner det..jag kan ju säga som så att det då rakt inte funkade på min tunga iaf, den har vart svedd i över tolv timmar nu! Usch för ditt varma kaffe Stålis, må katter alltid pissa på din stig! (med en smula godhjärtad klang förstås).


Skuuuuln.

Då satt man på skolan då, börjar ju som sagt inte förän 10.15 så man får fördriva tiden så gott det går..hänger därför i datasalen, morgonen till ära är det knappt en kotte här inne..alldeles dödstyst.

Annars gör jag inte så mycket, huserar i Svensta som vanlen och leker runt, var till stan i lördags för att kolla på någon stackars julklapp, fick en med mig hem, det går alltså sakta men säkert framåt! Efter stadsbesöket blev jag och Kribba bjuden på gomiddag av Björn, potatisgratäng och ryggbiff (?), gött var det minsann! Igår fyllde Kribba 24 år och vi for dit för att gratulera det lilla gossebarnet som blivit så stor! Han fick en mössa, en sån där grej som man har på bordet med salt och vinäger å grejer i samt två ströare med salt, tyckte han var värd det efter allt salt jag hällde ut på hans matta någon helg innan. Han blev i allafall glad den lille mannen och vi fick tårta, hembakad tårta direkt från Grindes frysdisk, inte fy skam!

Nähä, vad ska man skriva om nu då tro? Kanske att vi senare idag måste gå på tidningsjakt i L-huset då Stålis har dåligt med eldtänne hemma, haha.

Jaja, det var väl allt för nu. Tjing.

Godmorgon världen!

Vilken underbar dag! Vaken sedan 04.53, härlish!
Med tre tentor i bagaget, sen vi hördes sist, så börjar en ny kurs idag..omvårdnadens fortsättning, trevlen trevlen! Sitter och väntar på bussen i min ensamhet, som vanligt först på plats..kan dock meddela att svenstaviks busstation inte spar på strömmen, det är nämligen varmt här inne..så man knappt står ut..jaja aldrig får man vara nöjd! Snart kommer nog Stålis och Cilla med bussen så vi kan bege oss vidare in mot Östersund..börjar inte förän 10.15 idag, men det är bäst att vara ute i god tid..skulle vi ha åkt 7 bussen kan jag lova att det hade blivit ståplats, och sånt är jag för trött/less för idag.
Snart är det allafall jul med allt vad det innebär..dvs tomtar, som vi avrundar lite fint med rapportskrivning, ingen rast och ingen ro! Men ack så roooligt :-). Hejdå på en stund.


(bilden har ingenting med texten att göra)...

img_4352 (MMS)

(bilden har ingenting med texten att göra). Träffade en gammal vän på bussen idag, han sa; "jag har två högsta önskningar här i livet, den ena är att få slå sönder ett bussfönster och den andra är att få ligga med dig!". Lite smickrad kan man ju inte låta bli att bli, hahaha!


Okej att upplägningen ser ut som en sämre ...

img_7500 (MMS)

Okej att upplägningen ser ut som en sämre bedagad soptipp, men faaaan vad jag lyckats med smaken!! Är stolt över mig själv nu!!


Hej gott folk.

Det har gått om sig sedan sist kan man väl säga, är inte lika förbannat på min blåsa i dag för att tala klarspråk. Fick som jag ville ut en kur penicillin som har knarkats några dagar! Dock återkommer symptomen lite lätt stundtals, men bättre är det minsann! Som blivande sjuksköterska kan jag berätta att man aldrig ska sluta mitt i en kur, trots att man känner sig bra, för då är det lätt att symptomen återkommer, så nu vet ni det också.

Nåväl, var inne i staden och tentade i klinisk mikrobiologi igår, skrev så pennan blödde och pappret nästan gick sönder. Det gick bra med andra ord! Hoppas nu på samma snilleblixtar nästa vecka när det är dags för tenta i farmakologi och läkemedelsräkning.

Var in till stan idag igen en sväng, på medicindirekt, för att ta första sprutan av hepatit B vaccinet, kom fram till att man lär se ut som en sönderstucket sprutluder innan dessa år är slut. Nålar hit och kanyler dit, och i senare terminer ska vi även få sticka varandra..huuu..tur att jag gillar nålar!

Funderar på om jag ska laga till lite middag, tänkte egentligen vänta tills karln kom hem från skruvinga, men det verkar dröja en hel stund till, så jag tror jag börjar. Ska bli intressant och se om jag fixar att slänga ihop fjäskfilé ala Erkki med mögelostsås..lyckas jag kan ni räkna med ett bildinlägg under kvällen, ska försöka det bästa jag kan att få till det bra!

Nej, laga mat var det ja, får se om jag återkommer något under kvällninga.