Är med Lill-Klippen på skotertur :-)

img_6807 (MMS)

Är med Lill-Klippen på skotertur :-)


Ursäkta.

BARA för att jag tänkte blogga. Skriva ett långt fucking inlägg för att behaga. Lägga in massa bilder från olika moments sista tiden. SÅ FUNKARE INTE..att lägga in bilder alltså. Jag blir sur!


Körv.

Test. Nu ska jag äta körv.

Dagens bästa kommentar: "jag fick en vänfö...

Dagens bästa kommentar: "jag fick en vänförfrågan från en läskig tjej igår. Fick värsta obehagskänslan..hon ser ut som ett oknytt".


Dagen!

Jaha, vad har jag sysslat med idag då?
Klev upp i ottan..kändes som det i allafall, men klockan var nog faktiskt nio. Skulle hämta två bilar, men ingen trailer fanns att tillgå så det fick bli häng på gokartbanan. Hjälpte Björnongen att dra fram två bilar som skrotas skall.
Klockan tretton hade jag möte med studievägledaren på lärcentrum. Ett mycket givande möte, nu börjar det hända grejer!
Traskade sedan upp till Björnongen residence, hämtade bilen, for upp på gokartbanan, hängde med Tobbe som målade ford. Björn kom. Vi drog fram ännu två skrotbilar. Ner på Dryparn för middag. Upp till Skogsvägen..och nu sitter jag här.

Ett kort och trist inlägg om vad jag har pysslat med under dagen.

Nu ska jag kolla på Änglagård - andra sommaren.

Farväl.

Saker att avsky:

  • Folk som skriver Scoter, eller för all del Scooter, när dom pratar om en vanlig hederlig gammal arbetarskoter.
  • Att skriva tea till något så simpelt som det man dricker. Te räcker, vi är i Sverige.
  • Folk som skriver mäjj/mejj eller däjj/dejj. (Jo, det finns fortfarande exemplar som skriver så..sorligt men sant).
  • Särskrivning!
  • Fruktansvärda stavfel. Jag har sagt det förut, men det tåls tydligen att sägas igen. Mina ögon blöder!
  • När man ska på artighetsvisit till någon som inte ens är hemma (Krisse). hehe.
  • Dårar som kör som tokar på vägen fast det är snorhalt ute, 70 väg, kurvigt, skog och goda chanser att det kan kliva upp en biffig jävla älg på vägen. Dessutom kör dom under dessa förhållanden om.

Det var allt för i afton.


Kvällens.

Humör: Jovars, om man bortser att jag i gryningen ska träffa min arbetsförmedlare, så måste jag säga att humöret är rätt bra.
Borde: Städa en smula, tvätta en aning och eventuellt sova.
Planer: Närmsta planerna är väl lite Vänner och sedan sömn.
Klädsel: Just nu har jag bara linne och underbyxor. Det är ju för tusiken natt snart.
Smink: All natural för tillfället. Annars idag har jag kört på nästan hela kittet.
Längtan: Till min Björn lite.
Dryck: Vatten i ett glas breddma me. Drack ett glas mjölk till Solsidan tidigare i afton.
Musik: Spotify. Har dock stängt ner nu.
Bästa: Lite prat med mor och far. Ser fram emot saker som kommer hända.
Sämsta: Inget vad jag kommer på. Ellerjo, att lakanet korvar sig så fort man rör sig.
Väder: Mörkt.
Vill ha: Sommar. Ölhäng. Trevligheter.
Turisternas väg till en trevlig vardag.

Här följer en väldigt snygg "do´s and don´ts" för er som bestämt er för att åka till fjällen. Funderar på att söka patent på skiten, dela ut dom till varenda fjällkotte så det blir ordning på torpet någongång!


Först och främst, parkering.
Det finns andra som vill komma fram, både arbetare och gäster. Det finns också hur många parkeringar som helst..som tyvärr inte utnyttjas i den mån det går, utan folk ställer sig mitt i vägen istället.För det andra, snälla, gå inte mitt i vägen!
Jag har bara idag smygit fram bakom tusen turister / gäster som lunkar på i sakta mak mitt i vägen, att det kommer en bil bekommer dom inte i ryggen. Det är deras väg, och dom gör dom dom vill.För det tredje, städa för fan!
Det är inte kul för den som måste krypa på alla fyra och dammsuga upp Eran skit. Och det är säkert inte kul för er heller att få räkningen på det sen.För det fjärde, skyll inte på andra!
Ofta händer det att det är smuts eller andra olägenheter i en stuga. Tyvärr är det sällan / aldrig gästen som har gjort det. "Det var där när vi kom" får man höra i 99% av alla smutsiga stugor.
Idag tillexempel befann jag mig i en stuga där dom bott en vecka, men dom hade inte använt varken kylskåp, micro, diskmaskin, ugn eller spis..trots det var det matrester överallt?!För det femte, var klar!
När det kommer någon och ska avsyna stugan. Var för sjutton klar. Vi har ungefär 20 stugor som ska hinnas med på en dag. Därför finns det inte en sportkeps att vi hinner vänta i varenda stuga på att människorna ska bli klar, även om det bara är "badrummet som är kvar".

Kan även här berätta en episod från dagen.
Jag kommer in i en stuga där det kryllar av folk. "Hej, är ni klara?" frågar jag trots att dom uppenbarligen inte är det för det står grejer överallt och kutar runt folk från alla håll.
"Men du är ju för tidig, det är fortfarande folk som duschar".
Jag kollar på klockan..
"Oj ja, jag är faktiskt TVÅ minuter för tidig".
"Precis".

HAHA. Skrattade gott åt dom sen faktiskt.

Nåväl, det finns säkert massa annat också, men jag kommer inte på något just nu..så nu drar jag. Tjipptjopp sockertopp!

(Alla fina bilder är gjorda av mig i paint, våga inte kopiera!!)

Skälet.

Då var man hemkommen från skalet. Shit vilken hejdundrande fin dag det har varit. Jag har helt seriöst kört mellan stugorna med rutan i bilen nervevad för att ha lite härlig fjälluft blåsandes i barret. Hoppas morgondagen blir lika fin!

När jag for hem hände dock en mindre trevlig sak, ett möte i Röjan fick sladd alldeles innan mig och for som en snorloska över hela vägen innan bilen tillslut kraschade rakt in i en snöplogkant. Läskigt som fan. Vart alldeles skakis i bena. Som tur var gick det bra för alla i bilen och när jag for skulle dom just till att bli uppdragna.
Så tänk en gång extra när ni ger er ut på vägarna, det finns sjukt mycket djur på vägarna, plus att det är halt som ett vaselinarsel bitvis. Eller som i dagens fall, det är plogat bredare än vad vägen är, så se er för!

Nåväl, nu ska jag pyssla vidare med en sak i paint. Får se när jag lägger upp det..

Härligt väder! Avundas de som sitter i sol...

img_6807 (MMS)

Härligt väder! Avundas de som sitter i solen en sådan här dag. Avundas mindre mina turister som sitter i bilarna på väg hem. Fick förresten en bukett tulpaner av några snälla damer idag, då blir man glad i hela hjärtat!


Brydd.

När jag var ung satt jag då tusiken inte och skrev sms till folk jag absolut inte kände / aldrig hade träffat och frågade om vi skulle ligga. Men det kanske är så fjååårtisarna gör nuförtiden?


Hur gammal kan en fågel bli??

Hur gammal kan en fågel bli??


Målinga.

Drog bort till Krisse efter middagen för att dricka en kopp kaffe och måla en smula. Dock kom vi fram till efter lite diskussion att det inte var någon idé att måla.
Därefter började vi orda om vad vi skulle hitta på istället. Spela skjutspel? Spela hockeyspel? Leka med katterna? Bära ved? Spela monopol? (dock utan ett monopolspel). Dock slutade det hela med att vi tog fååården och drog på byn, grannsamverkan mot brott vill vi kalla det. Med alla inbrott som vart i byn de sista dagarna såg vi det inte som mer än rätt att vi drog vårt strå till stacken och for ut för att kika runt på alla obebodda (och bebodda) hus i byn, samtidigt som vi lyssnade på finsk radio. Tyvärr eller tur så såg vi inga bovar..inte ens en misstänkt liten småtjyv.

Blir så förbannade less på människor som inte förstår vad som är mitt och ditt. Vill dom ha en skoter eller en näve med guld kan dom väl fan göra som alla andra, jobba ihop stålar. Men dom IQ-fuckingbefriade stolpskotten snor sakerna istället. Sen sitter dom säkert hemma och skrattar åt dom hederliga människorna som blivit bestulna. Sinnessjukt. Sånna där ska (ursäkta språket) stoppas tillbaka och knullas om tills dess det blir folk av dom. Jag hoppas fan att varenda liten kotte av dessa oärliga jävla fän hamnar i elektriska stolen. För hamnar dom i fängelse har dom det bättre än halva jordens befolkning i allafall, plus att dom inte lär sig ett skit av den läxan. En förbannade ansamling ärkepuckon är vad dom är. Skit också, nu vart jag på dåligt humör!


Dagens bästa.

Jag - Tänk på mig på ålderns höst..
Krisse - Ålderns höst? Ålderns vår..
Jag - Hur sa du nu..ålderns vår?
Krisse - Ja, vår..som viol fast utan O.