Prinsessa.

Jävla snack om den lilla prinsessan! Hur skulle Du känna om du växer upp och inser att hela ditt liv, från vagga till grav, är utstakat? Hon kanske inte ens vill bli regent..
Hon kanske väljer en B-karriär och blir knarkare eller något annat opassande för en tronföljare..
Tycker i stundens hetta att vi hellre skulle ha haft en president!


Metodövning.

Kan först och främst glädja er alla med att vi nu har fått godkänt på rapporten som vi fick komplettering på! Hör jag ett rungande jubel?! yeeeeeeey!

Igår hade vi obligatorisk metodövning på skolan, jag drömde på natten att läraren var så jävlig med oss att vi inte ens fick ha lugg om vi skulle vara där inne, sjukt..
Det var dock inte ens i närheten av en sådan sträng lärare..för vi hade inte ens någon.. Vi fick pöta på som vi själv ville, man skulle testa att vara både vårdare och patient, ligga i en sjukhussäng samtidigt som man blev tvättad upptill, fick borstade tänder och kammat hår..lite läskigt var det allt att ligga där och knappt få göra något själv. Samma sak när mina gruppkamrater skulle bädda rent medan jag låg i sängen, sjukt drygt att måste ligga alldeles still och inte få hjälpa till det minsta, men ganska gött var det ändå..för mig som är lat, haha.
Om en månad ungefär ska vi spela in en film då vi utför dessa moment, som sedan resten av klassen ska kolla på och bedöma. Jajkzzszz!


Prinsessan.

Det vart alltså en Estelle..ingen Eleonora som jag hoppats på. Tusan vad trist egentligen att behöva gå efter traditioner när man väljer namn på sitt barn. Okej mellannamn och så, men som tilltalsnamn kanske man vill ha något som man själv har valt. Tänk om det blivit en pöjk, då hade den ju säkerligen fått heta Carl-Gustaf, Carl-Henrik, Carl-Adolf, Carl-Augustus eller något annat Carligt namn. Tur man inte är kunglig liksom.

Guthenmorgen.

Goder morgon alla folk.
Här sitter jag och glor på tv, om cirka en timme ska det avslöjas vad den nya lilla prinsessan ska få för namn, jag är ju ingen direkt rojalist, men jag håller ju på att hon ska heta Eleonora så jag måste ju kolla om jag får en (nästan) namne med kungligt blod.

Annars är det ju fredag idag, dricker fredagskaffe ur min termosmugg, den funkar med andra ord att använda hemma också! Funderar på om jag ska läsa lite i kurslitteraturen inför tisdagens träff, meeeen, det kanske jag lika gärna kan göra i morgon ju..

Trubadur på panget ikväll, eventuellt kanske det blir en sväng dit och kolla om han/hon sjunger några trevliga bitar som man kan tralla med i.

Jaja, nu ska jag se om jag hittar någon inspiration till att måla något. Tjong.

Jag målar å målar, det är så roooooligt :-)

img_3461 (MMS)

Jag målar å målar, det är så roooooligt :-)


Bild.


Mackor.

Igår klockan fyra var vi hungriga, vi gjorde 16 (!) varma mackor..det enda jag kan säga är att det är lite utav ett berg att kliva över att få i sig alla mackor..men skam den som ger sig, bara hälften kvar nu!

Vi är nytti!


Toalett.

Hur många människor har 175 toarullar och 72 hushållsrullar hemma?

..Björn har!


Ohyes.


Kluttrar en smula med mina nya pennor, är ...

img_5022 (MMS)

Kluttrar en smula med mina nya pennor, är dock lite irri på att en av dom var torr när de inhandlades, så jag ska författa ihop ett elakt brev till tillverkaren minsann!  Annars har dagen varit som vanligt, har hängt på skolan och gått igenom morgondagens examination med E och C. Sen gick dagen bara utför, var irriterad över att internet fuckade  och sedan vart allt bara skit, dock var det en ljuspunkt att EmpanSlempan kom på snabbvisit! Sen kom Mr Björn hem och gav mig en teckning med ett rött hjärta på..tydligen var det en röd nallebjörn i hjärtat också, men den syntes inte konstigt nog?!  Jaja, farväl på er, snart är det läggdags!


En får tacke!

En sak som gör mig en smula (eller snarare en hel limpa) irriterad är när man tar på sig att vara chaufför, man kör ut fyra städade och fina ungdomar på galej..för att sedan när man ska hämta dom finna, förutom de fortfarande relativt städade ungdomarna, fem till som inte har skjuts hem. Självklart får dom åka när man ändå har vägarna förbi deras hus. Man skjutsar dem från krogen och hem till dörren medan dom för livliga, roliga och trevliga diskussioner i baksätet, men sedan när man är hemma stannar, vänder sig om och ber passagerarna skvätta i lite bensin så sover plötsligt (nästan) varenda kotte märkligt nog?!
Fast det som egentligen stör mig mest, det är att vissa inte ens kan öppna käften och säga `Tack för skjutsen`.

Jag vet ju iallafall vilka det är jag ska ha i bilen nästa gång!

Dryghövve.

Man lär sig något nytt varje dag tydligen, en tjej på bussen har suttit och gapat halva turen om att man absolut inte ska hyra en lägenhet eftersom ifall det kommer någon som är villig att betala mer för att bo i den så pressar hyresvärden den som redan bor i den på mer pengar och kan/vill man inte betala det priset så blir man utkastad. Och så är alla hyresvärdar tydligen.

Tack för den värdefulla informationen, synd att du klev av annars hade du kunnat få berätta mer intressanta saker för mig ur din lilla fantasivärld!


Bussen.

Sitter på bussen påväg hem från skolan, har suttit med kommunikationsuppgiften i åtta timmar men är fortfarande inte klar. Vad hände med att inte göra arbetet för stort?!
Det är i allafall Hasse som kör mig hem i bussen, ett litet glädjeämne i allafall, även fast han säger att han är gladast dom dagar jag inte åker. Haha.

Hejdå.


Konversation.

Jag - Vart har du Pelle då? Jag har inte sett han på länge..
Leon - Pelles välling låg nere nyss..
Jag går ner i källaren och ser dockflaskan ligga under trappen, dock står baren för så det enda stället man kommer in under trappen på är kanske 25 cm brett.
Jag - Men Leon du måste komma ner och hämta flaskan själv, jag är för tjock!
Leon kommer gåendes ner för trappan, tittar på mig och säger: "Nej du är bara stor, inte tjock".

Vilken jädrans sötnöt han är alltså!

G.

Jaha, då var dagen med examination avklarad då, skapligt najs!
Vi hade redovisning sist av alla och eftersom alla andra grupper dragit över tiden så vart det knappt med tid åt våran redovisning, slutade nästan med att läraren tog över hela alltet för att det skulle gå snabbare, hon tyckte tydligen att vi hade skrivit så himla mycket, hehe.
I varje fall så blev vi, jag citerar, "absolut godkända" vilket var jätteroligt att höra då man oroat sig för den här uppgiften ett tag nu.

Nu sitter jag och diskuterar med mig själv. Jonas, 18 år, har nämligen fått diabetes men missköter sin medicinering så jag försöker bena upp varför han inte vill ta den samt vilken roll genus kan ha i det hela, klurigt med kul!
Imorgon är det in på skolan och diskutera vidare om Jonas och några andra fall tillsammans med gruppen, sedan är det minsann helg..tills på onsdag då det är på´t igen med examination. Måste även påminna mig själv om att rapporten ska vara inne på måndag så vi har fixat den klart också!

Jaja, inläggen här handlar mest om skolan nu mera, skittrist, men det är i princip det enda jag gör. Får försöka bättra mig en smula.

Hejdå.

Redovisning.

I morgon har vi examination i utvecklings psykologi. Eftersom vi fick göra arbetet hur stort eller litet vi ville satsade vi högt och skrev 13 sidor, så det vore väl fan om man inte klarade sig nu. Hoppas bara att redovisningen i morgon går bra och att man har fått fram rätt saker så man inte bara pratar gallemattias och ingen fattar någonting. hehe.

Tätt därefter är det dags att kolla på både rapporten som vi fick komplettering på, samt uppgiften till examination i kommunikation som vi har nästa vecka, tätt på given nu känner jag, men ack så roligt!

Ja, egentligen så var det väl inte så mycket mer jag hade att delge mig av..ellerjo, jag dricker kaffe, det är gott.

Det var svalt igårkväll!

img_4073 (MMS)

Det var svalt igårkväll!


Friskt ute idag, kan inte annat säga än at...

img_6250 (MMS)

Friskt ute idag, kan inte annat säga än att man fick en käftsmäll av vädret i morse!


Utvecklingspsykologiska teorier.

Sitter här och sliter i mitt anletes svett för att vara någosånär redo för uppgiften som ska vara inlämnad på måndag. Räddaren i nöden var den nya Cullberg-boken som Sara besatt. Själv har jag en äldre utgåva från 1990. Piagets kognitiva teori hade tydligen inte dokumenterats på den tiden.
Nu känner jag mig riktigt dum då jag skrivit ett frågande mail till min föreläsare om varför det inte fanns något i boken om det vi skulle skriva om. Jag har dock inte fått svar, hon tycker väl att frågan är så dum så den inte ens är värd att svara på. haha.
Jaja, detta vart ju ett informativt och trist inlägg om vad som händer och sker runt omkring mig denna förmiddag.
Toodeloooo.

Här sitter jag, vid kökbordet med kaffe, s...

img_0364 (MMS)

Här sitter jag, vid kökbordet med kaffe, snorpapper och en packad ryggsäck i väntan på att någon/några ska svara på sms om att jag är välkommen..men jag tror jag åker ändå, olovandes, hihihi!


Shiet.

Hade lite att göra medan jag funderade på diverse teorier så jag beslöt mig för att kolla hur många bilder jag har på min externa hårddisk, miniräknaren och jag kom fram till det slutgiltiga resultatet på hela 14.828 bilder (även kamerafilmer inräknade). Helt sjuk siffra för att vara jag!
Dock kunde man se en klar nedgång efter att min kamera gick sönder, från att ha tagit 5119 bilder ett år övergick det till att bli endast 300 stycken året efter. Tråkigt!

Om man kollar igenom bilderna finns det ju egentligen hemskt många som man skulle kunna ta bort pågrund av att de liknar varandra eller att de på annat sätt inte känns värda eller aktuella att ha kvar.

Nåja, får hoppas att jag blir bättre på att ta kort i år, det är ju som roligt att ha kvar i framtiden!

Farväl.

Kaffe.

Sitter med kaffekoppen i handen och försöker tänka. Försöker förstå vad min kära föreläsardam kan vilja ha ut av frågan; "Hur kan en person i kris bemötas enligt den kognitiva teorin. Och hur kan makt, kultur och genus ha betydelse?". Känns ungefär som mount everest. Har dock fem dagar till på mig att klura ut ett mycket bra svar så jag hoppas att självaste Piaget kommer nederstigen till mig inom snar framtid där han, över en kåpa konjak, berättar för mig det bästa möjliga svaret som garanterat ger ett stort A.

Fick betyget på den där helvetesrapporten igår också, vi fick komplettering..det förstod vi ju nästan att vi skulle få. På´t igen bara och hoppas på att vi förstår vad det är vi ska förändra.

Annars lever livet som det brukar, stannade över i stan hos lilla Sophie i måndags, det var längesen och mycket trevligt, hon lös som en sol och band en krans till mig av ängsblom och viol..eller nej, det gjorde hon inte, men hon var glad. 
Vaknade dock på tisdagen med en mindre trevlig förkylning, igen, så nu är återigen pappersrullen min näsas närmaste vän.

Har funderingar om jag ska ta en sväng till dollar och kolla lite, kanske köpa lite disksvampar eller dylikt, men det kanske får bli i morgon istället.
Nej, nu ska jag nog slå mig ner i soffan och förkovra mig i teoriernas förlovade värld.

Tack å tack.