Julen passerad.

Jahapp, då har julen passerat. Det vart en trevlig tillställning hemma hos mamma och pappa med mycket god mat och många fina julklappar. Och tillslut på kvällskvirren var hela familjen samlad och diskuterade diverse, trevlen!
 
På juldagen klädde jag mig för syskonmys och spelkväll, men ack så jag bedrog mig, det vart som traditionen bjuder skalet och jag trotsade alla finklädda människor med den vitaste t-shirten världen skådat samt den ståndaktiga hatten på hjässan. Det vart en succé mina vänner.
 
Har idag tagit upp pluggandet igen också, insåg att det var endel saker jag var tvungen att ta itu med innan vi drar till Stockholm och Helsingfors på måndag, men nu är "måstena" gjorda för dagen och jag ska strax bege mig tillbaka till min pluggbubbla i köket.
 
Tackar.

Jullov.

Ja då var det jullov då. Har dock endel grejer att stöka på med över jul också, en rapport som ska skrivas och en tenta det ska pluggas till. Men känslan av att inte behöva åka in till skolan på två veckor känns supernajs!

Julklapparna är nu inhandlade och inslagna allihopa och jag riktigt längtar efter att få ge bort dom!


Jubileum.

http://media.tumblr.com/tumblr_m0qzcm07Xi1qd57sh.jpg
 
Yes my dearest readers. Efter sex långa, traggliga, år har jag äntligen plitat ner 2000 inlägg på den här bloggen. Jag höll mitt löfte att göra det innan nyår..två år försent dock, men jihoo vad blögga är välfylld.
 
Tack alla som går in och läser och skriver någon liten kommentar emellanåt, det värmer ett gammalt hjärta!
 
Tackarrrrr.

Sista dagen.

Ja, så var sista dagen kommen. Sista dagen på skolan innan "julledigheten" eller sista dagen för mänskligheten. Det är som man själv vill. Dock är jag lite kluven i hur jag ska planera timmarna fram till i morgon..ska jag plugga eller inte? Det är ju sjukt ovärt att trycka in kunskap om ändå jorden går under i morgon..då kan man ju göra något roligare den sista tiden istället.
 
Jaja, åter är jag på skolan tidigt, har suttit här i nästan en timme eftersom jag än en gång fick skjuts av Björne in till stan, det är mysigt. Bara jag och städerskan idag också. Hon är trevlig, tyckte att jag var morgonpigg.
 
Nej, nu ska jag nog kila ut i korridoren och titta efter någon liten klasskompis att språkas med innan det är dags för föreläsning av en präst.
 
Tackar.
 

Nutiden & framtiden.

Fick som tidigare skrivet svar på den praktiska examinationen häromdagen, den när jag tillredde en infusion, det gick som smort och jag blev som sagt godkänd. Fick även igår svar på den muntliga/skriftliga tentan vi hade förra veckan..jag har gått riktigt böjd över den och haft ångest över mina svar på den skriftliga delen, att det är fel. Jag förväntade mig ett underkänt när jag med hjärtklappning gick in på portalen för att kolla, men ack så fel jag hade..jag blev godkänd på den med och efter en titt på den så var det med ganska god marginal också. Nöjd så in i bängen vill jag säga.
 
Men så var det ju den här andra. Deltenta ett i medicin, kirurgi och geriatrik, det misslyckandet som gör att jag inte kommer kunna gå ut på praktik. Den tenta som gör att jag inte kommer att kunna följa med mina klasskompisar upp i nästa termin. Jag klarade alltså inte den. Men jag vill påstå att jag är nöjd. Jag mår inte dåligt över mitt misslyckande. Självklart skulle jag hellre viljat klara den, det är ju klart man vill. Men efter att jag blev underkänd på den har jag börjat fundera..dessa tre terminer som jag redan gått har passerat fort. Otroligt fort. Jag känner inte att jag kan allt jag vill kunna. Jag kan inte allt jag ska kunna. Jag känner mig inte redo för att gå ut på praktik efter jul. Jag känner mig redo för att plugga medicin, kirurgi och geriatrik igen.
 
Folk jag träffar som frågar om tentan tycker synd om mig. Det är inte synd om mig. Antagligen har jag inte pluggat tillräckligt. Så är det. Den (tyvärr) bittra sanningen. Klasskompisar å andra sidan nämner inte ens något. I respekt kanske, men jag bryr mig inte. Jag gläds hellre åt dem som klarat den. Det tycker folk är konstigt. Att jag är tillfreds med mitt misslyckande. För det är jag nu. Mycket. Jag ser det som en möjlighet att lära mig mer. Inte som ett nederlag.
 
 
Dessutom kniper jag med mig ett dussin klasskompisar ner. Stackars gamla klassen.

Tidigsh.

Hej alla morgonpigga männsker.
Jag är minsann på G, fick skjuts av karln in till skolan vilket resulterar i att jag är här redan nu..och har vart en stund. Börjar inte förän om en timme. Kan meddela att det bara är jag och städerskan på hela skolan..luftigt kan man säga.
 
Vi har i skolan gått in i den palliativa kursen, vilket ska bli mycket intressant. Vi ska lära oss det här med svåra samtal med mera, det tror jag kan bli nyttigt!
 
Jaja, annars händer inte så mycket under solen, snart är det jul och jag är nästan klar med alla julklappar..i allafall i tanken..nu ska de sista bara inhandlas så är jag redo och julen kan komma.
 
Gjorde i torsdags en praktisk examination där jag tillredde en infusion och satte ett dropp som jag igårkvällst fick reda på att jag blev godkänd i. Känns gött.
 
Nej, nu ska jag nog trilla vidare och bida min tid tills dess att vi börjar våran dag med smärtfysiologi 8.15.
 
Adjöken.
 

Torsdag.

Som jag har längtat efter just denna torsdagen. Inte för att jag ska göra något speciellt, men för att denna djävulsvecka nu är över. Muntlig tenta i tisdags som kan ha gått hur som helst och examination i PVK-sättning och iordningsställande av infusion idag där jag förövrigt blev väldigt nöjd med min insats..skulle bli riktigt förvånad om jag och min klasskompis L blir underkänd på det.
 
Har just slagit in lite julklappar, det är en hel vetenskap eftersom de inte får se ut hur som helst, snyggt ska det vara!
Funderar nu på vad jag ska hitta på, börjar nästa kurs i palliativvård på måndag så det gäller att ligga på latsidan så länge man kan nu i helgen..i allafall från pluggeriet.
 
Baka hade jag tänkt att göra i helgen, lussebullar, knäck och kanske ischoklad. Björne har efterlyst knäck så det är väl bäst att man förser sockerråttan med lite gosaker, men han kommer alla gånger få bistå den lille mannen.
 
Nej nu ska jag ta vara på tiden att göra ingenting och lägga mig i sängen och kolla på nån serie.
 
Adjö.

Massage.

Har glömt att förtälja att jag var på sjukt skön massage igår på massagekliniken i Östersund, fick pressekort på det för två år sedan av Empan. Tackar!


Långt gånget.

Jag ska sluta äta pepparkakor. Jag ska sluta äta köttbullar. Jag ska även sluta äta eller dricka kotletter, korv, bruna bönor, bullar, gulashsoppa, chokladbollar, biskvier, kockosnötter, svamp , soya, brunsås, kyckling, coca cola och all annan mat eller dryck som är brun..för det kan vara stötande..
 
Svenskarna är fruktansvärt duktiga på att anpassa sig, vi vågar ju inte göra annat..vi är ju så fruktansvärt rädd att Sverige annars ska ses som ett främlingsfientligt land. Jag har väldigt svårt att tro att afrikanerna eller indierna eller invånarna från något annat land slutar äta och dricka ris, ägg och mjölk med mera för att det kan vara stötande för svenskarna. No way. Men så har jag även fruktansvärt svårt att tro att de som är mörkhyade tar illa upp av att det äts pepparkakor också, det är som sagt svenskarna som har fått för sig något.
 
Jag tror inte i min vildaste fantasi att det överhuvudtaget är någon som tänkt på att det äts pepparkakor på julen och att dom är bruna, men så kommer någon på det, och tar bort dem för att det som sagt kan vara stötande..vad som egentligen är konstigt i hela historien är ju att genom att de plockar bort de bruna pepparkakorna, pepparkakssången och pepparkaksgubbarna belyser att det finns en skillnad mellan ljus- och mörkhyade.
 
Och att man inte hissar svenska flaggan eller sjunger nationalsången på skolor tänker jag inte ens diskutera.
 
 

It´s burning in the knauts.

Det brinner i knutarna, och det på mer än ett sätt, har tenta på tisdag, muntlig denna gång, inför fyra lärare och klasskompisar ska man sitta. huvvaligen.
Sedan en examination på torsdag, då ska vi kunna sätta PVK och göra iordning ett dropp. 
Jag kan med andra ord inte riktigt påstå att jag längtar tills nästa vecka, snarare till veckan därpå då det är över. Dock ska jag på massage på tisdag vilket är ett stort glädjeämne på den annars så helvetiska veckan!
 
Försöker boka hallabaloo till nyår också, men såklart när man talar om människor i allmänhet så har ju ALLA så inihelsike svårt för att bestämma sig om saker och ting, förstår verkligen inte varför. Antingen vill man, eller så vill man inte. Antingen så kan man, eller så kan man inte. Antingen så har man pengar till det, eller så har man inte. Antingen så är man 21 år, eller så är man inte. Svårare än så är det verkligen inte. 
Dock kan jag väl inte påstå att jag är alldeles velfri heller, men vissa människor tar ju hem priset på värsta veljonny i hela kommunen.
 
Jaja, nu ska jag, efter 8 timmars pluggande idag, lyssna på lite julmusik..för det är jag minsann värd!

Helgen i sin helhet.

For till Rätan i fredags eftermiddag för att sedan styra kosan upp till Huskey i Vemdalen för lite bowling tillsammans med vinlotteridamerna. Jag vann ingenting och var åter i Rätan klockan 21, tacka vet jag tidiga kvällar alltså!
Skulle kika på movie med Empan lite senare, men vi somnade nog som stockar ganska direkt.
 
På lördag morgon vart det uppstigning och utvandring på prommenad, traskade 4,2 kilometer med den isande vinden i kinderna innan det var dags att knalla hem och lösa melodikrysset tillsammans med Empan och Eldeman. Grötfrulle och sedan bar det iväg upp till Böle på julmässa. Mysigt värre med glögg och grejer. Lite shoppning vart det också, lingonglögg för 40:-, hemstöpta ljus för samma pris och en löpare på auktion, även den för 40 riksdaler. Najs.
 
Hem igen och innan bror min for utomlands så fick jag ett fint ett skrivbord av honom. Ibland tänker jag inte så noga innan jag tackar ja till saker, för det var av modell större och jag hade egentligen ingenstans att ställa det. Hittills har det stått isärplockat framför min säng i Rätan, kivandes om golvet med en byrå, ett nattduksbord, en stol och en hylla..på ungefärliga sex kvadrat. Det har inte känts helt optimalt att man inte kunnat kliva på golvet så i lördags tog jag saken i egna händer och kånkade ut byrån till ett annat rum och skruvade ihop skrivbordet, ack så bra det blev! Har tyvärr ingen bild att bjuda på, men det ska väl kanske kunna ordnas.
 
Ner på gärsgårds och äta smörgåstårta. Björnen bytte däck på bil´n min och sedan bar det av till norsgårn för att laga julmat inför jultallriken. Ca 70 personer kom, men försvann lika snabbt. 8 inlösta på puben. Kan ju inte direkt säga att man arbetade sig trött där i inträdesdisken.
 
Igår tog adventinga överhanden i Svensta så jag ställde mig och strök dukar och gardiner i vild förtvivlan (hatar att stryka gardiner för dom blir ju aldrig släta) och hängde upp. Placerade sedan ut tomte, julstjärna och adventsstakar på väl uttänkta ställen tillsammans med Björne..och fint blev det minsann!
 
Sedan lagade Björnen middag, ytterlårsrulle av älg vart helstekt med skivade pärer, tomater, haricot vertes och bacon (som egentligen skulle slingras runt haricoterna) och åh så gott det blev! Han ställde även till med att göra en jättegod gryta på fransyska, så det blev massa matlådor inför veckan minsann.
 
Till kvälla drack vi lingonglögg och kollade på `30 grader i februari`. 
 
Det var det. Tråkigt, men sant.