Morgon milla fjälla.

Dagen började med uppstigning klockan fem för en trevlig dusch..vad möts jag av? Inget vatten! Svettärtan får åka på skolan smutsig!
Kommer på skolan..vad möts jag av? Inställd lektion! Hur vore det om de meddelade det lite tidigare? Ååååh!


Läser.

Jag läser och läser. Skriver och skriver. Antecknar och ritar. Men det känns som att ingenting fastnar. Inte mycket i allafall. Cancer är det enda jag egentligen har någosånär koll på. Hujedamej. Ska nog sätta mig en stund till innan det är dags för sängen, karln har redan lagt sig så det känns motigt att inte få lägga sig där breve, men plikten kallar.
 
Hej.

Lever.

Jag lever. Och jag läser om lever. Lever är på något vis enklare än hjärtat. Jajjemän. Nu ska jag kila på toaletten.

Bloggenre.

Jag försöker. Gräver och gräver för att hitta en fungerade genre till den här bloggen. En genre som jag kan hålla mig till. Just nu spretar den åt alla håll. Den innehåller personliga saker, men är för den skull ingen personlig blogg. Den innehåller funderingar, men är absolut ingen djup blogg. Den innehåller humor, men är heller ingen humorblogg.
Dom som vet säger att man ska finna en genre för att få läsare. Att få läsare är i och för sig inte det jag strävar efter just nu heller. Jag vill lära mig att hitta inspiration till vad jag ska skriva. Lära mig att skriva bra och intressanta inlägg som folk vill läsa även om dom är sju kilometer långa.
 
Som jag skrivit förut så är jag trött på denna blogg. Eller egentligen trött på allt blaj som står i den. Från nollsju har man hunnit med endel inlägg. Många blir jag stolt över när jag läser. Men de flesta är som sagt bara onödigt, ointressant rappakalja som står skrivet.
 
Jag vill skriva fina, snälla och intressanta ord. Men även kunna skriva helt galna och nästintill elaka inlägg. Samtidigt som jag inte vill varva inläggen som om jag skulle vara knäpp.
 
Nej detta tåls att funderas på minsann.
 
Och jag är inte ute efter att ni nu ska skriva att jag ska fortsätta blogga. För det kommer jag göra i vilket fall som helst. Är bara inne i en svacka där jag inte riktigt vet hur jag ska ställa mig till min skrivarlust.

Glass.

Kalasade på en glass efter middagen, det var grejer det. Magnum infinity choclate..ganska god faktiskt. Tur man har frysen full i glass såhär i tentatider så man får sig sitt dagliga socker.
 
Skulle egentligen tillbaka till köksbordet och plugginga, men vart sittande här. Har dock skrivit en liten sammanställning på endel frågor som jag ska svara på nästa fredag, dagen innan tentan, för att kolla mig själv.
 
I morgon är det lever som står på agendan. Hejdå.

Plugg och tvätt.

Senast nio skulle jag börja plugga idag. Nollnio nollett satt jag vid köksbordet med ett smörgåsbord av böcker uppdukade framför mig. Insåg att det kunde bli rätt kul ändå. Att återuppliva den faktan som legat vilande i tre veckor. Det var behövligt. Minns inte mycket.
Målade och skrev om vartannat och fick slutligen till en näve med papper som nu sitter omsorgsfulls uppklistrade på såväl skåpluckor som på dörrar och toalettartiklar. Ska det vara så ska det.
 
Tillverkade även ett schema i morse över hur dagarna fram till tentan ska se ut, vilka områden jag ska ägna mig åt varje dag. Det känns superbra. Härligt att få lite struktur istället för att bara försöka trycka in allting i hjärnan samtidigt - slutar aldrig väl som synes!
 
Har hunnit med att stoppa lite tvätt i maskinen också. Insåg även att tvättkorgen med rena kläder var överfull och att tvättberget nådde långt över vad som är stadigt. Dock var det ju som sagt rena kläder så jag tog mig i kragen och vek ihop allting och lade på sina platser i garderob och lådor.
 
Nej nu ska jag återgå till böckerna. Åtta timmars plugg idag än så länge, det känns bra. Så bra att jag glömde bort att äta både frukost och lunch, endast en kaffekopp som har räckt hela dagen, uppvärmd fyra gånger. haha. äckligt.

Dagen idag.

Dagen idag kommer aldrig igen, och det är jag ganska glad över.
Åkte in med bussen i morse och det var så blåsigt att jag trodde att hela bussen skulle blåsa ut i diket, till och med chauffören satt och skälvde bakom ratten. huga.
 
Började dagen på skolan med undervisning i artikelsök på biblioteket, ganska onödigt då vi fick lära oss samma saker som sist, tack för den.
Hade sedan tentaåterlämning, hela klassen var samlade och läraren intog direkt försvarsställning för alla de frågor som kom. Egentligen hade hon inte så mycket att säga då hon som vanligt visste lite och ingenting och jag kan tycka att ingen direkt fick något svar på sin fråga.
Hon konstaterade i allafall att det var en extrem siffra (78%) som inte klarat tentan, men menade på att det är vårat eget fel som inte kan (!)..och att alla får samma föreläsningar etc..jag kan tycka att det är ren bullshit det hon säger, för även om föreläsarna har kommit fram till att de ska prata om samma saker så blir ju absolut inte föreläsningarna lika. Våran föreläsare i hjärtat blev tillexempel helt brydd över varför vi hade fått vissa frågor som vi hade fått.
Dessutom blir jag fruktansvärt irriterad på vissa lärare som säger att "detta kommer inte på tentan" också lägger dom dit frågorna ändå dom jävlarna.
Sen vill jag även tillägga att jag stör mig en hel massa på endel klasskompisar också, som har mage att sitta och klaga på att de "bara" fick det lägsta godkända betyget (E) när det sitter 40 stycken som inte ens fått det. gaah.
 
Jaja, det är väl lika bra att bita i det sura äpplet och plugga vidare, man får se det som så att man får ju repetera och lära sig allt lite djupare på grund av detta så det kanske sitter bättre till framtiden.
 
Nej nu var det slutklagat för min del. Tjohej.

Kommentarer.

Har upptäckt att man numer kan svara på kommentarerna direkt under dem i kommentarsfältet nedan. Så ni få, men tappra, som kommenterar kan ju kika in och kolla om jag skrivit något tillbaka till er. Tack på förhand.

Tre komma tjugofem.

Sitter på skolan. Börjar inte förän 13.15, men eftersom bussförbindelserna inte är riktigt som man önskar så blir det såhär. Roligt alltså.
Bara tre och en halvtimme ungefär tills vi börjar, då har vi redovisning, jag ska berätta om kranskärlsröntgen i fem minuter och visa en otroligt ful powerpoint som jag trixade ihop igår.
 
Var uppe och hämtade ut tentan också nyss, som rubriken antyder så var jag 3,25 poäng ifrån att bli godkänd..då blir man nöjd..speciellt när man kollar igenom tentan och inser att det inte finns någonstans att hämta de där ynka poängen som saknas för att ta sig upp till en godkänd nivå. Nä, det är bara på´t igen nu.
 
Appropå bussförbindelser och bussar i allmänhet så tycker jag att det var och varannan dag är någonting som inte står rätt till, ibland kommer inte bussen, ibland funkar inte kortbetalning, ibland är bromsarna konstiga..och ibland, som idag, piper det konstant i hela bussen och ryker från bussens undersida. Känns säkert, som att man gladerligen lägger ut 200 spänn för att eventuellt överleva färden.
 
Adjöss.

Rapportish.

Nu, nu, nu är rapporten klar. Hoppas jag i allafall. Ska försöka få Stålis att läsa igenom referenslistan för att se om det finns något att anmärka på, man blir ju lite hemmablind.
Så nu är det bara didaktikredovisningen som ska förberedas innan jag kan börja hårdplugga till omtentan, livet leker verkligen.
 
Ska även i afton försöka mig på ekvationen att få in syster, liten gosse, tio kilo böcker och fyra vinterdäck i en liten bil för att kunna fara till Svenstavik..känns som att det är en baggis i jämförelse med de senaste dagarnas prövningar. 
 
Ska även försöka stämma ett möte med min bror innan han reser till Kambodja. Kan man ansöka om mer timmar på dygnet, eller eventuellt mer dagar i veckan?
 
Tjollahopp.

Lördag.

Denna lördag var en aningens fullspäckad. Började dagen med att vakna, som alla andra dagar i detta livet. Drog ner till Erkki för att inmundiga frukost tillsammans med henne, hennes lille son och hennes käreste Majk som dagen till ära fyller år.
Drog sedan vidare till Stålis för att skriva rapport, har fått till nästan allt förutom diskussionen nu, det jag ska skriva med egna ord, pah, detta kommer ju gå väldigt bra med ett ordförråd som ligger på noll dessa dagar.
Klockan 14 är det återigen dags att knalla till gärsgårds för att få sig lite födelsedagsfika. Ett fint inslag i dagen då fika är något som jag tycker om.
Besök på hantverksutställningen som håller till på norsgården denna helg och sedan vidare till kyrkan för ljuständning.
 
Ikväll får vi se vad som står på agendan, kan bli vad som helst som det känns nu, siktet är i allafall inställt på ett relativt tidigt sänggående för att kunna återuppta pluggandet i morgon..
 
Hejpåettag.

Bucketlist funderingar.

Har under flera år filat på en bucketlist i omgångar, ni vet en sån där lista med 100 saker man ska hinna med innan man lämnar jordelivet. Jag har än så länge bara kommit upp i 29 saker då jag gärna vill fundera igenom och verkligen mena det jag skriver att jag vill göra.
Har googlat runt lite på andras listor för att söka inspiration och läser saker som "bli tagen för rattfylla", "sno en märkesväska", "supa mig redlöst full", "bli gripen av polisen"..och så håller det på. Är det verkligen saker som personer drömmer om att få göra? Bli tagen av polisen och få en prick i registret? För vem är det kul? För en själv eller går det ut på att med stolthet kunna berätta det för sina kompisar som tycker att man är asfräck?  Jag förstår verkligen inte.
 
Dessutom ser man även att hur många som helst har exakt samma lista, hur kul är det då? Att ha samma drömmar i livet som alla andra, att bara knycka listan för att det är just en sådan lista?! Folk får väl göra som dom vill men det känns som att meningen med en sådan lista är att man även ska kunna/vilja genomföra sakerna som står på den.
På en lista läste jag till exempel att personen ville krypa in i sin egen stjärt och försvinna, ja det är ju hemskt troligt, ganska rolig punkt, men eventuellt en smula otrolig.
 
Jag känner mig väldigt diskussionsför idag, jag vet dock inte om jag känner för att diskutera saker och ting med andra, utan mest med mig själv och mina tretton andra personligheter.
 
Tack för ordet.
 
Omotiverad bild på mig under ett åskoväder.

Fan.

Fick resultatet på tentan nyss och jag klarade den inte..vilket jag i och för sig hade på känn, men ändå, känns piss rent ut sagt. Orkar inte plugga något mer. Var ju deprimerad redan innan på allt som har med skola att göra..och nu blev ju inte direkt saken bättre..
 
Har nu omtenta om två veckor och det känns avlägset att man kommer hinna repetera allting och lära sig sådant man inte lärt sig än, samtlidigt som man ska skriva rapport, göra didaktikredovisning och designa någon jävla poster. Och att sen behöva vänta ytterligare tre veckor på att få resultatet, ja det känns surt! Förstår att folk hoppar av när de möter sånna här motgångar.
Dock finns det inte på kartan att jag tänker hoppa av.
 
Skrev ett inlägg precis efter att jag läst resultatet, som jag inte postade på grund av mycket otrevliga ord. Kände att jag på något vis ville läsa igenom det när jag lugnat ner mig en smula, och det resulterade som synes i ett mindre argt, men lite ledset inlägg istället.
 
Har fått värmande sms från båda mina systrar och Stålis, samt ett samtal från mora mi, det känns bra. De säger att jag ska bryta ihop och komma igen..jag la mig i sängen och klämde fram en tår och nu känner jag mig förhoppningsvis redo igen..ibland är sannerligen steget kort både från gladhet till total misär och sedan tillbaka.
Kan väl egentligen inte påstå att jag är glad, men lite bättre känns det i allafall.
 
I morgon tänker jag vara helt ledig, hela runda dagen och ladda massa energi för att sedan köra igång med lite plugg på lördag och sedan köra hårdplugg från måndag tills tentadatumet.
 
Ska försöka hålla er uppdaterade om hur det går.

Dansa. Pausa.

Har dansat med rapporten hela morgonen/förmiddagen så nu tar jag minsann en välbehövlig paus på några minuter, hatar att man inte kan slappna av bara..känns som att man gör fel i att chilla en stund fast jag har suttit i ett från ca 7 i morse med undantag för när Empan var här en sväng. Det är ju tre dagar kvar tills den ska vara inlämnad så vi får väl hoppas att det kommer lite förståelse som ett brev på posten snart, för lätt är det inte. Speciellt inte när "man ska ge förslag på hur sjuksköterskan kan tillämpa olika begrepp i omvårdnaden av patienter och närstående" och man måste koppla till litteraturen och absolut inte använda egna funderingar som man skulle vilja göra när det står att man ska ge förslag..dom är onekligen en smula luddiga de där som författar studiehandledningen, ja huvva ja.
 
Nä, funderar faktiskt helt seriöst på att gå en promenad för att friska upp hjärnan litegrann, men det är som tråkigt när man inte har någon musik att lyssna på ju.
 
Tjing tjong på er. Återkommer väl säkert.
 
Ps. kolla din kommentar i föregående inlägg mamma, jag har svarat under den :)

Fnuling.

Skriver och skriver på den här jäklarns rapporten, det går framåt, men inte vidare snabbt. Dricker kaffe mellan raderna och inser att överkonsumtion av kaffe inte är bra för magen.
Ska försöka göra det mesta möjliga med den idag så jag kan ägna morgondagen åt roligare saker, som t.ex. ett frisörbesök klockan 9.30. Dock har jag inte en susning om hur jag vill ha det, känns som att hon kommer få rätt fria tyglar så länge jag får ha kvar längden.
Efter frisörbesöket är tanken att det ska bli ett besök på Vemdalsskalet och mässan Lodge och Lya, kan bli intressant.
 
Nej, nu ska jag minsann klura vidare på rapporten och se om jag kommer någon vart. Skänk mig en god tanke så kanske det går bättre :)