Helgen.

Godkväller folket.
Idag är det söndag och jag har inte bakat någonting, skämmes..har inte gjort någonting annat heller för den delen, kollat på reprisen av Gladiatorerna två gånger, åkt buss och målat med vattenfärg tillsammans med korven Lindblad.
I morgon är det skola igen, ellerja, vi ska träffas och gå igenom inför tisdagens seminarium i Vårdorganisation och eventuellt börja kolla på frågorna inför examinationen i Utvecklings psykologi, kuuuul!

I helgen har jag inte gjort något mer än att glo på film, bara igår plöjdes det fem filmer, dock hanns även en springtur och en sväng på gymmet med..fan nu låter det som att jag är värsta träningsråttan, men det är jag verkligen inte, orkade typ ingenting, haha.

Nej, nu ska jag skriva till Krisse och höra om han bjuder på kaffe innan det är dags att kliva ner till gärsgårds och glo på ´Så ska det låta´.

Farväl.

Skitviktig!

Nu ska vi behandla det här med vikt igen..eftersom jag ätit en (kanske två..) kakor för många på sista tiden så har jag börjar bege mig ut på promenader/springturer om kvällarna, riktigt gött faktiskt!

Innan jag började med det tog jag mått över hela kroppen för att se om det ger något resultat, jag hade vid tillfället för mätningen ingen våg så jag gissade på en vikt jag hade. Igår när jag ändå hade vägarna förbi vågen tänkte jag att jag skulle kolla vad jag vägde..upp 2 kilo?! Visserligen visste jag inte vikten från början, så jag räknade nästan med att det skulle vara ungefär plus-minus (mest plus) två kilo.

Nåväl, idag när jag kom till Svensta hade Björnen inhandlat sig en våg, klart man måste testa tänkte jag..och döm av min lycka att jag på drygt ett halft dygn gått ner 9 kilo, yeeeey! Dock blev min lycka kortvarig när Björn berättade att han också vägde "alldeles för lite".

Jag fortsatte väga mig på alla möjliga sätt, bakåfram, åt rätt håll, på tå, på en fot..jag till och med vägde mig med indragen mage..

Den positiva kontentan av min vågorgie slutade i allafall med att jag vägde 6 (!) kilo mer när jag stod på höger fot än när jag stod på vänster. Det verkar ju vara en våg att lita på, så hädanefter kommer jag nog hoppa runt på vänster ben dagarna i ända, så jag ser så slimmad ut som möjligt.

Tjing.

Fick en påse frukost i morse av en trevlig...

img_0159 (MMS)

Fick en påse frukost i morse av en trevlig karl på skolan som troligtvis arbetar för något han vill göra reklam för, gött var det i allafall!


Nöten.

Såhär ser jag ut kvällen till ära, det är inte lätt att vara student..



Söndagar.

När man läser runt på diverse bloggar såhär på mörakvisten händer det att man läser ett inlägg hos någon som är skriven på en söndag..och alla verkar ha sådana underbara söndagar där dom gör allt från att ta motionsliga sparkturer till att baka allsköns bakverk.
Då tänker man tillbaka, "jaha, hur var min söndag?..jajustja, det var den dagen då det inte hände NÅGONTING!". Jag förstår inte att alla får till så fina söndagar utom jag.

Måste göra mina söndagar lite mer innehållsrika i fortsättningen kanske. Nästa söndag är det minsann jag som bakar bröd!

Spring..

..och med spring så menar jag inte våren, för tittar man ut så ser det verkligen inte ut som om den är på väg, nej jag talar om att springa! Har dragit på mig träningskläderna och sitter och inväntar karln i huset som troligtvis kanske kommer hem om sisådär 45 minuter, sen bär det minsann ut, gött!

Annars har dagen flutit på ganska bra, har haft föreläsning i kvalitétssäkring och regelverk, som ni kanske lade märke till i tidigare inlägg, det gick faktiskt bra idag trots att vi hade prata-långsamttanten. Annars har min dag gått ut på att dricka trettio glas vatten och smörja mig om läpparna med försvarets hudsalva, göttmos!

Nej, nu ska jag försöka finna upp ett recept, vi ska tydligen äta något med grytbitar idag?! (Tack mor och far för köttet!).

Hejdå.

Föreläsning i kvalitetssäkring och regelve...

img_3089 (MMS)

Föreläsning i kvalitetssäkring och regelverk - tjoho! Nu pratar hon om Masen, och det är inte dalmasen..


Söndag.

Idag är det söndag, och inte vilken söndag som helst, utan en sån där söndag då det inte finns nååågonting att göra! Ska snart ta mig ann disken hade jag tänkt, men efter det? Har ingen som helst lust att läsa om massa teoretiker i kurslitteraturen..
Sitter istället vid datorn och kollar på massa bloggar, men det kan man ju inte göra hela dan..

Nu blev jag lite less.

Recept.

Empan ville ha receptet på firresoppan jag slog till och gjorde igår, så här kommer det;

En god fisksoppa
ca 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor (jag brukar ta fler för jag gillar vitlök)
6 dl vatten
1 dl vitt vin (jag brukar ej använda det)
2 st fiskbuljongtärningar
1 pkt Kavli kräftost, 400 gr (funkar säkert med räkost också)
2 dl creme fraiche
400 gr vit fisk (Jag brukar använda alaskan pollock eller vad det heter).
Salt, cayennepeppar och dill
Jag brukar även ha räkor i, det blir som mer mat då.
Man kan även ha morötter i, men det har inte jag.

Hacka och fräs löken en stund. Späd med vatten och smula i buljongtärningarna.
Koka i 5-6 minuter och häll eventuellt i mera vatten.
Lägg i ost, creme fraiche och kryddor. Koka i några minuter till.
Dela fisken och lägg i den tillsammans med räkorna, sjud försiktigt tills fisken är genomkokt.

Hejhå.

Hejsan alla människor.
Nu är jag hemma igen, eller i allafall i mitt andra hem i Svenstavik, ska alldeles strax pallra iväg mig själv till affären för att handla ingredienser till dagens middag som troligtvis blir fisksoppa, gött!

Har haft föreläsning mellan 8.30 och 12..fast nu ljög jag faktiskt, för jag och mitt kompani beslöt oss för att dra vid 11 då sömnen var nära och tristessen var ett faktum. Förstår verkligen inte hur någon kan göra ett ämne så fruuuuuktansvärt trist, det enda roliga med föreläsningen var att Hanna på bänken bakom förde noggrann statistik på hur ofta läraren sa `Så att säga`..när vi gick hade hon klämt ur sig det 23 gånger, stabilt!

Har börjat läsa lite i boken jag fick med posten häromdagen; `Utvecklingspsykologiska teorier`, faktiskt så är den inte så svårläst och nu när jag är inne på Freuds teorier så är den faktiskt till och med en smula underhållande! Dock känns det som att jag tar lärarnas råd och "lär känna" boken genom innehållsförteckningen istället för att läsa hela..kändes en gnutta tungt att plöja igenom 450 sidor med teorier från gamla människor.

Appropå ingenting så måste jag skryta lite om min termosmugg, den är förbannat bra! Gjorde iordning kaffe i den i morse (8.15) när jag kom på skolan och det har hållt sig varmt ända tills nu, perfekt för mig som gillar att smutta på kaffet länge. Tack Empis för den!

Funderar på om jag ska ägna mig åt boken någon timme till innan det är dags att börja stöka till med middagen..ja så får det minsann bli!

Hejpåetta!



God afton.

Japp. Nyss hemkommen från staden..nu börjar nya tider då man återigen måste kliva upp innan tuppen för att sedan komma hem när densamme har gått till sängs..men just nu klagar jag inte, denna kurs är lite lam vad gäller skolbesök, max tre föreläsningsdagar i veckan vill dom att man ska gå på, sen är dom nöjd. Antar att dom vill att vi ska läsa destomer..i de sjutusen böcker vi har till denna kurs..än så länge äger jag två, najs!

Idag har vi i allafall haft information om praktiken som kommer gå av stapeln vecka 14, och tamtamtaaa, jag ska vara på Bergsgården i Svenstavik, ett bra val tror jag..om inte annat ett jäkligt sunt val eftersom jag antar att Björn kommer dra ut mig på träningsturer mest varje dag..om han ska fortsätta i anda som nu..

Efter informationen hade vi kursstart i vårdorganisation, jag börjar snarka bara jag hör namnet..läraren var gullig, men en smula trög och komplicerad i sitt prat vill jag nog påstå.

Jaja. Nu ska jag ner på gärsgårds och säga hej till den lille.

Hejpåetta.

Hänger på skolan och läser ÖP tillsammans ...

img_9654 (MMS)

Hänger på skolan och läser ÖP tillsammans med min termosmugg, trevlen!


Jag är ute och kör Björns buss i afton - s...

img_7873 (MMS)

Jag är ute och kör Björns buss i afton - spexigt!


Haj haj.

Hej hej människorna, vad gör ni idag? Jag gör verkligen ingenting. Har kursstart i morgon så det gäller att inte göra någonting så länge man kan.
Har dock klippt pekfingernageln, så nu är det enklare att blippa på tangenterna..dessutom har jag kollat på serien `Elsas värld` på tv3play, ganska rolig faktiskt.

I morgon är det som sagt kursstart och det bär av in till stan igen. Det bästa av allt är väl egentligen att vi går upp i termin två, inte längre minst och okunnigast alltså, häftigt!

Nu funderar jag på om jag ska bege mig iväg till affären för att handla lite förnödenheter eller om jag ska vänta på att karln kommer hem..han lär väl förmodligen ska ha med mig ut på någon förödande långprommenad sen så det är bäst att spara på krafterna, haha, nä skämt å sido, jag har redan gått ner fyrtio kilo på en vecka, snart syns jag inte mer.

Hejhopp.

Var på premiär av dokumentärfilmen "Bereds...

img_4339 (MMS)

Var på premiär av dokumentärfilmen "Beredskapsårens hjältinnor" idag på Jamtli, världens bästa farmor är med, häftigt som tusan! Den kommer preliminärt visas på tv 2 den 12 mars kl. 18!


Adjöss amigos.

Nu bär det snart iväg på vinlotteri med en hope töser.
(Observera att den lille mannen i bild ska ut och förlusta sig på annat håll och ska alltså inte följa med mig).

Ny.

Ny header, för er som inte ser. Uppdatera.

Grattis till mig!

Jag vart så glad nu när jag satt och skulle beställa litteratur till kursen som börjar snart. Hittade en sida där man kunde köpa begagnade böcker, typ som tradera, fast det var bara böcker..fann där sex stycken av de böcker jag ska ha inför nästa kurs, gött serrö! Resten handlade jag på adlibris och eftersom jag hade presentkort där så slutade hela kalaset på endast 1739 kronor! Skapligt billigt då det annars hade gått på över 4000, mer än halva priset!

Så idag är jag en glad tjej.

Godafton.

Nu är julen ett avslutat kapitel. Julgardinerna är nedtagna och ljusstakarna bortplockade, så nu hoppas vi minsann på ljusare tider!

Annars återgår allt till det normala igen, jag har examination i opponentskap på torsdag, sen på måndag går jag och mina klassisar upp i termin två..känns sjukt att tiden har gått så fort!

Ska man se till hälsostatusen så är jag fortfarande en smula snorig och sunkig, men jag har nyss bäljt i mig te och en halv vitlöksklyfta som jag hoppas råder bot på viruset.

Var och tog andra hepatit B sprutan igår, så nu har jag snart fullt skydd mot heppis när jag någon gång ska resa nögerst. Var även in på Storsjötappen och lämnade en hög blod för att kolla om jag är lämplig som blodgivare..måste ju ge något tillbaka till samhället, som Empan sa.

Jaja, hejdå.




Förbereder inför torsdagens examination i ...

img_3107 (MMS)

Förbereder inför torsdagens examination i opponentskap - det är inte lika kul som det låter!


Tråkigt.

Har lite tråkigt just för tillfället, så jag knäpper lite kort, knäppt alltså!












Bababa. Har fått över 150 grattishälsningar idag. Någon som är poppis tror jag visst, hehe.


Kväller.

Så var det kväller, snart är födelsedagen över och det dröjer ett helt år till nästa minsann! Fick i allafall många fina pressar! Smörgåstårta kockade jag till också, blev inte mycket kvar av den sedan folket satt tänderna i den, men så går det väl när man besitter den sjuka talang som jag gör kanske, haha.
2012 - 26 år, detta kommer bli bra, det känner jag på mig. Jag ska göra det bra!

Föllsis!

Idag fyller jag år. Som jag sagt tidigare år så älskar jag verkligen att fylla år. Tjugosex år, tänka sig. Ska bli intressant att se vad det här året för med sig minsann!

Här.

Kör väl en tockeran å rå..

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?
Gick den hårda vägen som räckte ända till mittuniversitetet!

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga nyårslöften vad jag kan dra mig till minnes.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, Johan och Linette fick en bebis-Hugo!

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
I år har jag faktiskt hållit mig i skinnet och varit hemma.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Hmm. Det har ju flutit på ganska bra iår med det mesta, men jag kan väl ta lite mera flyt på andra fronter kanske.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Haha, ironiskt nog minns jag ju inte det exakta datumet, men det var när jag fick antagningsbeskedet till miun.

Vad var din största framgång 2011?
Att komma till insikt vad jag vill bli i livet!

Största misstaget?
Ingen aning.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Småskador hit och dit och väldigt få förkylningar.


Bästa köpet?
Jag tycker fortfarande att penningan jag handlade köttbullar för på IKEA var välinvesterade slantar..annars kan jag nog påstå att Anatomiboken också tjänat sitt syfte!

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen bensin, på tät andraplats kommer kurslitteratur!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familj, vänner och Björni gör mig glad vareviga dag!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Har lyssnat så lite, så lite på musik i år så ni kan inte ana. Men jag säger `Helga natt`.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Var nog densamma även om vissa saker vart sämre i år än föregående. 2012 ska bli bäst!

Vad önskar du att du gjort mer?
Egentligen ingenting. Jag vet att min klase med vänner blivit en smula försummade, men eftersom dom blivit det för en god sak (plugg plugg plugg) så vill jag tro att dom tycker det är oki.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Egentligen ingenting här heller. Ätit kanske.

Hur tillbringade du julen?
Hemma tillsammans med familj och släkt.

Blev du kär i år?
Nä, är nöjd med Buuurn.

Favoritprogram på TV?
"Ensam mamma söker" och "Pan Am" är dom enda programmen jag följt.

Bästa boken du läste i år?
Pinsamt nog har jag bara läst en bok i år som jag kan komma på, Frank Anderssons självbiografi, den var rätt trevlig. 
 
Största musikaliska upptäckten?
Har som sagt lyssnat otroligt lite på musik i år.

Något du önskade dig och fick?
Det enda jag önskade mig var "Vänner säsongerna" och dom fick jag minsann!

Något du önskade dig men inte fick?
Nej.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Eftersom jag fyller år 5 dagar efter nyår så har jag en smula svårt att minnas vad jag gjorde. Men jag har minsann för mig att jag åt tårta i allafall.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Tror inte det faktiskt.

Vad fick dig att må bra?
Allt omkring i en fin kombination.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Blir väl Jude Law.

Vem saknade du?
Ingen vad jag kan komma på.

De bästa nya människorna du träffade?
Mina nya fina klasskamrater!

Mest stolt över?
Mig själv!

Högsta önskan just nu?
Att allt jag vill ska ske, ska hända!



Året 2011.

JANUARI
Började som alla andra månader med den första. Månaden gick i stor del ut på att jag önskade mig ett jobb. Jag insåg att jag inte kommit så långt i livet och hade en deprimerande tid på en timme där jag funderade över hur Usain Bolt gjort för att bli bäst. Denna månad var även den då Björn deklarerade att det var roligare att skita än att åka skidor. Lagom till den femte januari blev jag 25 år utan någon som helst tjugofemårskris, puh!
Jag jobbade och slet uppe på skalet och tyckte att grapefrukt var bland det äckligaste jag ätit. Sökte kurs `Specialpedagogik för barn i förskola` och kom in, blev dock rebellisk och struntade både i att gå dit och avanmäla mig.
Denna månad var den månaden då jag tog första ölen efter två månaders nykterhet, det var gott! Hängde på skalet ännu mer, både i tjänst och som full civil. Upptäckte till min förskräckelse att jag har ett lazyeye som ger sig till känna på vissa fotografier, försmädligt.
I mitt huvud började det formas idéer..



_______________________________________________________________________


FEBRUARI
Målade väggar och tak hemma hos Kribba för att han inte hade ork/tid att göra det själv, eller för att jag helt enkelt är en så god vän. Vi (jag och Kribba) ägnade denna månad åt `grannsamverkan mot brott`, då vi åkte runt i byn och lyssnade på finsk radio.
Signifikant för denna månad var att jag undrade hur gammal en fågel kunde bli.
Drog på skotertur till Mullbergs med Erika, Leon och Björn, vi grillade körv och hade det trevligt värre. Det var även denna månad som jag hyste ett värre hat mot felstavningar.
Denna månad tog jag tag i mina idéer och träffade en studievägledare.
Fick rosor och massa fint på alla hjärtansdag av Björni.



_______________________________________________________________________


MARS
I mars månad steg jag in i en smått religiös del i livet, jag hängde med lille Leon på kyrkis, ritade Gudabenådade teckningar och önskade Gud varemere till alla och en var.
Jag började läsa upp mitt ruttna IG i matematik A och det resulterade i att hela mars präglades av sömnlöshet och mardrömmar.
Jag var på bröllop där jag var barnvakt åt barnen A och H från 12 till 02, lätt det tröttaste jag gjort i livet sådär vid klockan 22 cirka.
Skickade in min första uppgift i matte där jag erhöll ett välförtjänt MVG, yej!
Besiktade bilen med anmärkning på den ganska stora sprickan på vindrutan, den är som parantes inte bytt än.
Denna månad torde jag ha gått runt med ständigt skrynkliga händer då jag ägnade mycket tid åt att diska.
Min sidecut antog ett mindre smickrande utseende.


 

_______________________________________________________________________


APRIL
Detta var månaden då jag gjorde högskoleprovet, en jobbig, men ack så trevlig dag på folkets hus. Jag kom in i ett flow och räknade matte som jag aldrig gjort förr.
Den tolfte sökte jag högskola. Tapetserade mitt rum i grått.
Hade muntlig examination i matte a som jag klarade galant.
Var med i tidningen två gånger, röjde upp på gokartbanan och gjorde mitt första större scenframträdande i Rätans revyn "Ny-gammalt". Forum i R12b gick av stapeln.


 

_______________________________________________________________________


MAJ
Maj var en fin månad vill jag tro. Firade valborg i Tyskbacken. Började läsa naturkunskap B och matte B. Hade en stark längtan till sommaren samtidigt som jag nästan helt tappade gajsern till att blogga. Var upprörd över vikthetsen och att alla tyckte att jag var en smaling. Fick tavegyl mot allergin och blev tröttare än vanligt (som om det skulle vara möjligt). Sprang vårruset på en sämre tid än i fjol. Laborerade och skrev en rapport på 13 sidor till min lärare.
Tog tåget till Uppsala för att hälsa på mina ärade syskon.

 

_______________________________________________________________________


JUNI
Detta var en månad då jag inte gjorde mycket mer än att jobba. Hade examination i matte och naturkunskap som jag klarade, härligt!
Erhöll en mindre trevlig hosta som resulterade i användning av cocilana, vilket i sin tur skapade en hel del svammel om kvällarna.
Firade midsommar i Bryngelhögen där jag och Empan sjöng Cornelis Vreeswijks `Sonja och Siw` på scenen.



_______________________________________________________________________


JULI
Om jag inte gjorde något i juli så gjorde jag nog ännu mindre i juli, ellerja, jobbade som ett arsel och under tiden jag inte gjorde det så var jag ute på båtturer, stråkade och drack mohito. Hann till och med servera på ett bröllop.
Det var denna älskade lilla månad som jag fick beskedet om att jag blivit antagen till Sjuksköterskeprogrammet på Mittuniversitetet, hela själen blev glad!

 

_______________________________________________________________________


AUGUSTI
Denna månad vill jag minnas att jag gjorde mycket, försökte väl göra ett försök att ta vara på det sista av sommaren. Fiskade ett stort antal gånger utan en endaste liten firre på kroken. Gick en hård tenniskarriär till mötes, den varade en dag, sedan var tennisbanan upptagen och det rann ut i sanden.
Denna månaden präglades av yatzyspelande, har aldrig förr spelat så mycket i hela mitt liv. Hängde på snusktanternas café och fikade mig rund.
Fiskade lite till och shottade en grön sliskig likör som var ack så god! (Noteras bör att vi inte kombinerade shottandet med båtåkandet).
Var på countryfestivalen för 10onde (?) året i rad, helt nykter som chaufför, det var inte vad det än gång varit, men ändå väldigt roligt!
Tapetserade om i köket och ådrog mig massa skador på mina fötter av olika anledningar.
Fiskade ännu mer, var på kräftskiva och började slutligen skolan den 29onde.

 

_______________________________________________________________________


SEPTEMBER
Började skolan med en nollning där jag endast deltog i sopptorsdag med 80-talstema tillsammans med mina nya klasskompisar. Fick 501 unika besökare på bloggen!
Började med vanan att åka bussen 05.50 på morgonen och komma hem 18.45 om kvällen.
Examinerade i lagstiftning, etik och filosofi samt hade metodövning då vi fick mata varandra med mindre smaklig mat.
Hade en hemtenta som jag fick komplettering på, var förbannad på omvärlden för den orättvisa rättningen, men det löste sig och nu är den ur världen.
Var lycklig över min nya röda jacka.

 

_______________________________________________________________________


OKTOBER
Vigde mitt liv åt Anatomi och fysiologi. Pluggade dygnet runt..i allafall i huvudet. Denna månad pratades det inte ont i fingrarna, det pratades fraktur på falangerna.
Vart trött på mina snusk-milier på ögonlocken så dom fick ge vika för nålen som jag mördade dem med.
Som ni ser hände inte mycket mer än plugg denna månad.

 

_______________________________________________________________________


NOVEMBER
Pluggade som en dåre även denna saliga månad. Drack julmust alldeles för tidigt vilket resulterade i massa olyckor. Var fortfarande arg på världen över kompletteringen på tentan jag gjorde i september.
Klarade dock anatomitentan, som jag pluggat som en dåre till, kände mig supersmart och svävade på rosa moln.
For till Sundsvall för att handla, men kom knappt hem med något.
Det var även denna månad jag bakade lussekatter utan sötdegsjäst, dom smakade inte som dom ska alltså!
Erhöll en ej så välkommen urinvägsinfektion som inte ville ge sig.
Hela november månad genomsyrades av en ilska och ett fruktansvärt hat mot länstrafiken, var det inte det ena som var det minsann det andra.

 

_______________________________________________________________________


DECEMBER
Tog första sprutan vaccin mot hepatit b (tbc-sprutan minns jag tyvärr inte vilken månad jag tog).
Plockade fram gamla lagg och åkte i spåret både en och fyra gånger. Firade jul hemma på Thunellvägen, lekte i snön, hängde på skalet på juldagen. Fick besök av stormen Dagmar.
Nyårsafton spenderades uppe i Mullbergsstugan med en hel drös folk, på kvällen blev det middag hos Kribba, som tyvärr slutade helt fel och därför valde jag att spendera tolvslaget hemma hos mamma och pappa.

 

Tack för det gångna året och god fortsättning!