krämpor.

Jag börjar sannerligen känna mig som en mycket gammal människa. Jag lider av krämpor. Och inte bara en. Min rygg värker hiskeligt att både träningsvärk och vanlig hederlig arbetarvärk. Min ena tå har givit upp, så när man går gör det ont. Plus att min vänstra hand inte är vad den borde vara. Jag har fått en hemsk jävla klåda mellan tummen och pekfingret, samt på pekfingret. Har yttepyttesmå blåsor där, vettefan vad jag har haft för mig. Men eftersom både fredag och lördag hade inslag av starkvaror kan det ha kommit någon brännässla i vägen för min stackars hand. (Dessutom är klåda ett av de fulaste orden som finns).

Nåväl. Man lever med livet som insats med alla dessa sjukdomar. Och nu när svininfluensan härjar kan man inte gå säker där heller.

Nog med klagande, nu ska jag titta på den första månlandningen och lyssna på sköna hits.

sämre.

Klart jag inte ska vara sämre än alla dessa miljoner bloggare som lägger ut deras absoluta önskeoutfit.
Vore toppen att ha detta set hemma i garderoben, då vore jag världens lyckligaste tjej.
Är speciellt sugen på varseljackan och dom underbart vackra skorna.ja jävlar.


Lite bilder.

Här kommer lite bilder från min gröna ungdom.


Året var 1968 och jag var med i landslaget i basket.
Snacka schyssta ben jag hade på den tiden.
På bilden ses jag med min motspelare Blödar Berra.


1972 övergick jag till denna sport.
Jag ses längst fram i bild.
Bakom står mina lagkamrater och bästa vänner på den tiden;
Porr-Roger, Mjölk-Johan, Sixten den förskräcklige och Bosse Brutal.


1980 gick jag på skolbal med min bäste vän Agne med det fina namnet.
Det är Sten utan Stanley som kör bilen.


1986 blev jag rockstjärna.


Här kommer den.

Här kommer bilden på den skitstora kräfthatten, kan nog med säkerhet säga att det är Världens största.
Fan Zlebastlian, varför prövade vi inte med Guiness?Snacka om brutal kräfthatt.


Damn.

Fan, gjorde nyss ett IQ-test på illustrerad vetenskap. När testet var klart blev det nåt fel på sidan. Kan det vara att jag är översmart så hela den illustrerade vetenskapen krashade?

Väntar nu på telefonsamtal från de smarta där dom ber på sina bara knän att jag ska bli en av dom.
Jag kommer naturligtvis tacka nej. Vill inte sälja ut mig på det där viset.

Kräftkalas, Kräftkalas.

Var som skrivet på Kräftkalas igår hos Zandra i Röjan. Ett trevligt gäng var det, kräftorna var goda och snapsarna slank ner.

Zebbe och Zandra badade i Röjån. Sveinkallt.
Zebbe
, Zandra och jag ska gå på matlagningskurs hos Elinor för tusen spänn i timmen. Som hittat.
Göran
däckade på soffan.

Den gode Zebastian och jag delade på en alltför smal och hård säng på natten. Dock är jag ganska bra på att dela smala sängar med folk, jag putar göörmycket med röven så den andra får ligga på kanten alternativt intryckt i väggen, vilket hade hänt i natt.
Dock skulle jag kunna använda mig av diverse tillhyggen på min rygg nu. Träningsvärk till jävla förbannelse av någon underlig anledning, då jag inte utfört någon fysisk excersis vad jag kan komma på.
Men jag sansar mig nog, ryggen kanske kan vara bra att ha senare i livet.

Förresten så kom Zebastian i fredagsnatt på den smarta idén att vi skulle göra skitstora kräfthattar till oss att bära under lördagen. Tydligen spann han vidare på det där med stor kräfthatt, för sekunden efter kommer han på att vi ska göra en megaskitstor kräfthatt till bilen.
Sagt och gjort, halv ett i lördags skred vi till verket. Inkasserade kartonger på Ica, macken, panget och hemmet, lim, tejp, och papper sponsrade Tora och Jan med och vi började bygget.
Tio över fem var vi utan paus klar. Så såg ni en röd mitsubishi med världens största kräfthatt på i lördags så var det vi. Ska sätta in en bild på den också så fort jag lagt in dom från kameran.

Godnatt på er nu folkens. Vi hörs i morgon.

Nuläget.

Har ätit förrätt.
mellanrätt (kräftor).
och efterrätt.
Har inmundigat utö-supen.
Bloggen är released.
Nu dricks det bondgrogg ala Allmighty.

Stäääärt.

Guthen morgen.

Jag fortsätter i samma stil som på semestern, kliver upp innan tuppen. Idag är det jobb som står på la program, sen blir det kräftor.

Förra året var jag och Allmighty så osmart att vi lyssnade på musik på youtube på natt- / morgonkröken. Saken är bara den att när vi satte på en låt så gick vi till köket och groggade. När den var slut gick vi iväg igen och bytte. Snacka drygt att kuta som en illbatting, dessutom var det ett störande moment i våran fina Ouzo/Fanta kombination.
I år har jag kommit på att jag kan ta med mig min dator. Finfint. Och jag kan lova att det är ingen Lasse Stefans på kärleksfull volym som kommer ur den, Micke. Möjligtvis den där om flaggan och hjälten.

Emottog just ett sms från Crack. Han avslöjade att det fanns billiga garderober (201or) på Acb just nu (dom håller väl på att sälja ut skiten). Så är det någon i kretsen av ´de närmaste´ (närområdet) som behöver garderober så skriv en kommentar.

Nej, nu ska jag kolla ansiktsboka, sen är det dags att gå iväg och valla barn.

Tjohej.

Sko.


För er som inte är intresserade lägger jag ändå upp en bild på kapet jag gjorde i Skövde.
Mina snygga skor.

My preeeeecioooous.

yepp.

Det absolut bästa med att ha gått ut skolan är att aldrig någonsin mer kommer någon kunna tvinga mig att ha idrott. Det var tammehuun det värsta som fanns att ha idrott.

Min första idrottslärare, Mrs. M var riktigt jävlig. Man skulle kunna springa som Usain Bolt, ha lungor som en elefant, spela fotboll som Maradona och vara atletisk som dom i OS, annars var man inte värd ett piss.
Vi fick dock en ny gympalärare i högstadiet Herr. R. Han gav alla mvg, inte för att många förtjänade det, mest för att han inte fattade betygssystemet. Han verkade heller aldrig fatta vikten av gymnastiken och lät eleverna varje lektion bestämma vad som skulle göras. Och som alltid blev det Volleyboll. Den absolut värsta sporten jag visste. Som ni kanske redan vet eftersom jag skrivit det tidigare fick jag låna hem en boll för att ´bli vän´ med den, det lyckades icke!

Mina klasskamrater accepterade dock att jag var en sopa på Volleyboll. Så varje gång jag fick in ett bra skott så sa dom; "Braaa Ellinor" eller "Vad duktig du är Ellinor", nu var säkert inte detta menat som någon pik, utan dom bara berömde för att vara snälla. Men fatta vad fjantigt det kändes attt få beröm varenda gång man slog bra, då kände man sig ju bara ännu dåligare. Låt mig vara!

På gymnasiet tyckte jag väldigt bra om våran idrottslärare till en början, men även det urartade. Jag gjorde mitt bästa på lektionerna och tog ändå studenten med ett fett IG. Hon gillade helt enkelt inte mig. Och jag gillade fan inte henne.
Hade dessutom samma lärare i matte, och jag som inte är den skarpaste kniven i lådan vad gäller räkning bad om att få extra hjälp, som flera av de andra i klassen fått. Men istället för att ge mig den hjälp jag flera gånger bad om fick jag även där ett stort IG.

Nåväl och som sagt, aldrig mer ska någon jävel tvinga mig att spela Volleyboll, fotboll eller någon annan jävla sport ofrivilligt.

Det var bara det jag ville säga.

Låt.Inte för att denna låt är så semesterig, men den är jävligt bra. Så den kan ni ju lyssna på medan ni tittar på mina semesterbilder ett par inlägg ner.

Drygt.

Jag överdriver sannerligen inte när jag säger att det tog trettisju timmar att lägga upp alla dessa semesterbilder. Ellerjo, en liten överdrift måhända att det är. Men det var en smula drygt måste jag medge. Men vad gör man inte främst för fraulein borta i Detchewelle.

Jag berättade ju för något tag sedan att min laddkabel till datorn gått sönder. Pappa beställde en ny som fungerade utmärkt. Men idag när jag flyttade datorn till köket började den glappa och låta skitkonstigt, typ birrr, birrr, birrr. Jag blev tammefan inte klok på fanskapet så jag höll nästan på att fälla en tår. Som tur (och konstigt) var fungerade det när jag satte den inne i mitt rum igen. sjukt som satan.

Dessutom besiktade jag Lill-nissen igår, numera känd som den-där-jävla-bil-jäveln-från-helvetet. Den gick såklart inte igenom. Så nu ska här inhandlas nya däck, krängningshämmare, spindelled och positionsljus. Slutar aldrig helvetet med den där bilen? Jag ska ju ha den tills jag fyller minst nittioåtta.

Var hos Sara idag och drack kaffe i ett gäng timmar, alltid lika trevligt, dessutom fick jag hjälp med hur man gör för att fixa traderapaket. Mycket bra. Har massor av kläder att sälja, vilket gläder både min plånbok och min lillasyster. Tänkte jag skulle ta mig ann det nästa vecka om det är någon som känner för att ge mig en hjälpande hand :).

På fredag blir det minsann dags för årets andra kräftkalas, denna gång på gärsgårds med de sedevanliga kräftfest-deltagarna Erika, Micke och Allmighty. Och på lördag mina vänner, går årets tredje kräftskiva av stapeln, denna gång i Röjan. Har aldrig kalasat i Röjan förut, men ellerhur låter det som ett röjigt ställe?!

Nä, nu ska jag borsta mina bissingar och läsa bloggar.

Solong.

Semester.

Gud vad jag är duktig. Här kommer lite väl utvalda semesterbilder, som jag förövrigt inte ens lovat ut.
Det tar sig sa flickan.
Leon på promenad på Värmdö. Solhatten sitter käckt på den lilla hjässan.


Svågis Micke njuter av havsutsikten.


En mindre smickrande bild på mig.


Jag och Erika i vårat rätta element.


Årets första kräftkalas med Lindblad och Finné på Värmdö.


Jag.


Kryckan Lindblad.


Varför kan aldrig jag se odrogad ut på bild?


Den lille ville bada.


Sen såg han ut som en liten korv.


Tog en tur ner till vattnet, Torsbyfjärden i bild.


Jag sitter i "vip-loungen" och äter daimtårta på Leffes 40-årskalas.


Erika, Micke och Leons faster Nettis.


Jag hittade en padda på vägen hem, men han var tydligen inte sugen på att vara med på kort.


Sport på tvn. Sådan fader, sådan son.


Leon på loppis. Skapligt nöjd.


Middag i Årsta. Som sagt, varför ska jämt jag se ut som en dö sill?


Den lille kisen och jag chillar.


Grisar med ordentlig feitmaga på Siggesta gård.


Äventyrsgolf på Siggesta gård. Jag avslöjar icke vem som vann.


Leon tog det chill i vagnen.


Erika puttar.


Ingen beåt..


Var på Porslinsmuseet i Gustavsberg och tryckte Leons fötter på en tallrik.


Kusin Nicole och Leon.


Leon provar kusinernas urväxta stol. Faster Lilli är också med i bild.


På Värmdö fanns det gälet mycket sniglar. När man gick ute på kvällen och det var mörkt kunde man känna hur deras skal krasade sönder under fötterna.
Leon och jag hade photosession i bilen påväg till Ullared.


Ett pit-stop på Dinners i Östergötland.


Framme i Ullared. Här syns Kryckan Lindblad (dock utan kryckor) utanför stugan.


Ready to shop.


Hittade lite bra grejer.


I Ullared finns det 5000 kundvagnar, kanske någon Grindes skulle investera?


En pilsner fick man allt ta efter all shopping.


Mer Äventyrsgolf. Avslöjar inte vinnaren denna gång heller, han blir så jävla mallig.


Jag tog det mest lugnt.


Även dag två var jag värd en öl.


Jag gjorde även lite skokonst.


Mer golf.


Jag försöker sänka den sista.


Ojsan, det blev visst en pilsner till. Observera att jag är väldigt generös som bjuder på denna bild.I Mikaelas butik i Skövde. Schysst skylt måste jag säga, där passade Kryckan bra.


Pop-eye på Kinarestaurang.


Leon testar hållbarheten på Mikaela och Daniels köksbord.


Hos Karin och Lennart i Floby.


Leon klädd för Mikaela och Daniels stora feta grekiska förlovningsfest (Känner du igen kläderna Sophie?).


Fina Mikaela och söta Leon.


Förlovningsparet Daniel och Mikaela.


Kryckan tog kort på mig.


Många sånger blev det.


Erika fick äran att vara med på charader, här gestaltar hon Lennart Jähkel.


På min vänstra sida satt denna herre; Martin.


Och på min högra sida hade jag Kristoffer. Mina två bordskavaljerer som jag hade fått i hemligt uppdrag att torka om munnen under middagen. Hur kul som helst med deras reaktioner.


Erika och Andreas var nöjda.


Jag, Andreas och Anna var linslusar (linslöss?).


Strömmen gick så jag provade att leka ET med Andreas laserpekare.


Jag i egen hög person.


Jag och Kristoffer hade barhäng.


Som den GENERÖSA människa jag är bjuder jag på en mycket mycket osmickrande bild. Jag däckad i soffan.
Jag och Leon tittar på friidrott i Mora.


Vart ska jag sova då?


Den lille knyckte min säng.


På promenad i Mora stad.

SLUT 


Neenåå.Som de övriga i min familj gjort så kan väl inte jag vara sämre.

Älskade lilla "Neenåå" fyller fem månader idag.
En riktigt stor karl vid det här laget, han kan t.o.m ta nappen själv.

Congratz sunshine.

Hur i hela helvetet?

Har pysslat lite med bloggen nu i afton. Gjorde en ny header eftersom det inte är sommar längre. Det tar tyvärr emot att säga, men det är höst. Autumn.
Dock blir jag så hiskeligt förbannad för det går inte att centrera min blogg. Alla andras går, även om jag tex går in på någons blogg (Emelies) som är centrerad och kopierar alla hennes koder så blir det likförbannat inte centrerat.

Det är nå jävla flórat till blogg man äger. Död åt den.

Uppdatering om läget.

Befinner mig just nu på Värmdö. Det finns världens roligaste nöje här, sitta i köksfönstret och titta i kikarn när Finlandsbåtarna åker förbi. Än har jag inte fått någon skymt av Silja Symphony dock.

Än så länge på våran tur har vi varit i Sandviken och hälsat på Mickes mormor och morfar, i Uppsala och hälsat på bror. Varit i Kopparmora och kollat på Mickes barndomshem. I Gustavsberg på Ittala, Orrefors och Kosta Boda etc. I dag går turen till Västberga till mormor och morfars grav och sedan till Årsta för grillning - kan bli en skojig dag.

Vet inte om jag kommer uppdatera något mer innan jag kommer hem eftersom vi drar vidare snart och då finns det ingen tillgång till internet.

Nåväl. Nu ska jag kolla klart på första filmen om Lillebo. Det är så rowligt.

deutsche welle.Det är hårfärgnings-session här nere på gärsgårds. Svart och rött ska det bli. Dock är det inte mitt hår denna gång. Emelie målar med penseln, fina drag på vår äldre systers hjässa. Nästan som en konstnär in action.

Snart far man nedåt landet också. Har inte packat en gnutta dessvärre. Får hoppas att inte Emelie har snott alla väskor till deutschewelle, som förövrigt betyder Tysk våg. Just so you know nere i Eppingen freulein Haraldsson.

Leon ligger på golvet och sprattlar som en säl. Han har minsann vänt sig från mage till rygg idag den unge mannen, det är dock inget jag har fått uppleva dessvärre.

Nu tjattrar Micke om glass. Hejdå.

Photoshop.Jag har lite att göra. Okej?!

Rensar.Håller på att rensa bland mina bilder. Tar bort massa skit som jag inte vill ha kvar.
Men vissa bilder är ju lite skojiga att ha någonstans i allafall.
Detta är ett bootycall. haha.


Howdie cowboy.


Full, fullare - sen kommer Ellinor.
På countryn köpte jag den minsta hatten som gick att uppbåda till Lillebo. Storlek medium. Han kanske kan ha den lagom till att han börjar gymnasiet.

Men varsågod Leon - en full moster i en snygg hatt.

Till salu.Nyaste modellen av speldosa säljes i befintligt skick.

Fet ljudanläggning, märket United, i nyaste utgåvan säljes till högstbjudande.
Vi snabb affär skickar jag med ett par schyssta hörlurar samt tre cd-skivor;
Kurt-Connys bästa, Jazz Rigmor och Bjud upp till dans med Hans-Görans orkester.

Ett erbjudande för bra att missa.


Adaptersran.

Dom är återfunna. Adaptrarna. Här kommer lite bilder.


Sommartjejer påväg till Fröjdholmen, midsommardagen 2009.

Kransmakaren Soph och hennes vänner Görel, Banäna och jag.


Tripp till Fjäderholmarna.

Just a little piece of Lillebo eating blåbärspuré.Spö.

Ja, nu kan man sannerligen ranna röva på sig själv. För efter noga genomgång av både bil och bagar finner jag inte adaptrarna någonstans. Det sämsta är ju att alla tre ligger på samma ställe. Någon siare som kan se vart i helvete jag har gjort av dom?! Jag dör ju om jag inte kan tömma kameran innan vi åker på semester.

Vet inte riktigt vad jag ska förmedla av intresse idag. Kan ju förtälja att jag, Emelie, Anders och Kajsa var på tur till Hammarede igår och klampade på hängbron. Eller så var det väl egentligen inte. Jag gick på stapplande, svaga, skakiga ben över medans de andra tre studsade som besatt. Det var inte kul. Vi såg även våran vän renen två gånger. En mörkbrun ren som såg riktigt mjuk ut, med den största krona jag någonsin skådat. Knappt så han kunde hålla upp den själv. Sen drömde jag om renjäveln i natt också. I drömmen var han min bäste vän tydligen. Vad är det egentligen mitt undermedvetna försöker säga mig?

Nu ska jag ambisions-kaskadera internet.

Seriöst.

Nu ska jag göra en seriös operation med min bil. Adaptrarna skall återfinnas och bakluckan ska urplockas på all bråte. Annars blir det spööööö.

I väntan.

I väntan på Stockholms saab´n så kan jag kommentera mitt eget inlägg märkt "countryfestivalen ´09". Man blir varm av vin, hiskeligt het. Men det kan ha en inverkan att datorn jag har i mitt knä alstrar osunt mycket värme. Det kan vara så, jag säger inte att det är den som gör mig svettig. Men det KAN.

Apropå ingenting så käkade Leon blåbär idag. Han åt som en förbannade vettvilling med sin pyttelilla sked och ville bara ha mer och mer. När bursken var slut vart han arg som ett bi. Jag försökte trösta med lite vatten. Det hjälpte föga. Nästan hela ongen vart blöt efter våra strapatser. Jag konstaterade att jag aldrig ska skaffa barn. Eller närmare bestämt, jag är inte mogen för att göra det förän jag kanske fyller fyrtiofem. Så får det bli.

Nu ska jag kliva ombord på tredje vinglaset. Dock är det inget egentligt vinglas. Det är mer ett mjölkglas modell större. Men lider man av attackus drickus vinus så finns det ingenting att göra åt. Jag smsade min husläkare för samråd i ärendet, det enda botemedlet som finns är att dricka ännu mer - läkare kanske inte alltid har rätt. Men i detta fall är det någonting som säger att jag ska lyssna på henne.

Nu åker viva la Soph och Homosapiens från Turingen om en minut. Ska kuta ner till gärsgårds med kabeljäveln till Slemmet. Ikväll skall tvåsamheten bejakas. Jag och Sophie. Möjligtvis någon pilsner.

Och om ni är intresserade och vill veta så har min dator varit hos expert idag. Strömkabeln har tydligen gått och rakat sig efter min faders utsago. Dock beställde han en ny på direkten. Bra att man har en snabb pappa. Hade det varit jag hade jag nog suttit och pillat på den jävla kabeln millimeterjävlavis varenda kväll bara för att få den att funka. För det är ju skit omständigt att beställa en ny på internet.

Solong (igen).

Varsågod.


Countryfestivalen ´09

Som undertecknad redan sagt (skrivit) är det countryfestivalen i helgen. Den började förvisso redan igår egentligen men somliga har ett viktigt arbete att sköta (ett arbete med människor för att vara exakt).
Om ungefärligt en timma kommer Soph och Homosapiens (som enligt min bror alla Jens heter) i Stockholms saaben, så bär det av till allas vårt Vemdalen för att återigen ta del av countrymusiken i dess ultimata element. Kanske man även får en skymt av pacemakers (peacemakers).

Men eftersom jag väldigt sällan, för att inte säga nästan aldrig, lyssnar på country på hemmaplan så laddar jag upp med vin och lite andra sköna hits. Dock gör älskade Alan Jackson ett undantag i spellistan med sin underbara röst. Det är så man bara vill gå upp och dansa snoa, eller vad fan heter det man dansar till country?! Linedance var det ja, eller squaredance. Jag har förövrigt varje år sagt att nästa år ska jag banne mig kunna dansa som ett pro. Det lär gå i stöpet detta år också.

Ingen brännboll står på programmet i morgon heller. Zandra som är navet i brännbolls-operationen jobbar. Men hon lovade nästan att komma till Vemdalen när hon slutat. Alltid något. Zandra är rolig. Dock kanske det kan bli en vända kubb eller något annat trevligt sällskapsspel som man kan ägna sig åt ute i det fria.

Förresten har jag gjort en knepig upptäckt (förutom att man svettas som en förbannade gris när man dricker vin), att när jag dricker vin så viker jag alltid tungan inåt innan jag dricker. Det är nästan som att jag egentligen inte tycker om det jag dricker och inte vill ha det i munnen. Men det gör jag. Med vissa undantag. Rödvin dricker jag bara ett glas av.

Nej, nu ska jag halsa vin och spela trummor med tomburkar.

Solong. Skål. In i dimman. Ses i dimman. Have a nice evening.


Tydligen.

Tydligen så har det inträffat ett historiskt klockslag idag. Något jag ska berätta för barnbarnen.

Idag 12:34:56 den 7/8 2009. Då bildades sifferkombinationen 123456789 - möjligen satt jag på toaletten just då.

Nu ska jag äta lox - för det är foktiskt den bäste fesken.

countryfestivalen ´08


Det började ju bra i allafall..


..men slutade med att jag somnade i ett hål i golvet.

Förlåt.

Förlåt att jag lämnat er åt ert öde så länge. Hela 5 dagar och 22 timmar har jag uppehållits av diverse sysslor såsom förtäring av alkohol, sömn, jobb, jobb och åter jobb. Men nu är det bara två dagar kvar av den schemalagda tiden, sen är jag officiellt arbetslös igen. Någon som har ett jobb till övers?

Medelhavsvärmen har kommit till vår lilla by. Trots detta sitter jag i mjukisbyxor och t-shirt, svarta dessutom. Snacka svettlökar. Dock har jag parkerat arslet på den bruna bron så jag håller mig i allafall utomhus. Pluspoäng till mig vid nästa årsstämma tror jag bestämt.

Funderar starkt på att dra upp till Bryngel och titta om mina adaptrar huserar där. I helgen är det ju dags för det årliga besöket på countryfestivalen i Vemdalen och då går det inte ann att vara kameralös.

Nu ska jag vrida på några sköna hits och dansa tango i sensommarluften.

Adjöss.

Regel.

Sophie myntade en regel nyss;

Emelie
: - Någon som har alvedon?
Sophie: - Don´t mix alcohole and booze.

haha.

Återkommen.

Då var man återkommen från yran. Oozen flödade i myssmarslanne och ölen likaså. Ständut blakk levererade som alltid bra musik och kön in var milslång. Men kul hade vi. Mycket goa människor.

Ikväll är det grill och öl i borgen, har redan tjyvstartat med en kosken. Det fick man när man blev väckt klockan sju i morse av att pöjkan slet av taket på kåken. Tur att man gick och la sig tidigt igår menar jag, till klockan två tog det att vinna över Ovikspöjkan på Neger och president.

Veckans bästa;

"Lite ska man kunna kräva av en kvinna. Karlar får hålla på som dom vill och slafsa, för dom är ju trots allt ett lågstående djur i vår herres hage".


Solong. Hoppas Ni får en trevlig kväll.