Ear.

Dra på trissor vad less jag är på mitt arma öra!
Jag ligger här på rygg och lyssnar på något som låter där inifrån..det liksom kluckar samtidigt som det låter som en vaxpropp som flyger fram och tillbaka..inte för att jag vet hur det låter, men jag kan ju föreställa mig..
Det känns i varje fall skumt..och det knepigaste är ju att det låter i samma takt som hjärtat slår. Coolt, kanske ska söka in i guinness rekordbok..inte alla som har hjärtat synkat med örat..fast det kanske inte är guiness man ska uppsöka då, utan en doktor..

Tjoflöjt.

Tvillingar?

I senaste numret av Hänt Extra basunerar de på framsidan ut att kronprinsessan Victoria väntar tvillingar. För den nyfikte läsaren som faktiskt köper tidningen blir det en besvikelse..i tidningen står det nämligen bara att det SER ut som att hon väntar tvillingar eftersom hon redan är så "tjock" trots att det gått så lite tid och att det är vanligare att man får tvillingar när man är över trettio.
Men alltså, Victorias mage, den är ju inte ens stor..den ser ju ut som min buk gör vardagligen!
Jag blir så less, låt dom vara ifred för tusan!


Ready steady gooooo.

Jaha, då var man klar med tentan då. Hoppas på att den blir godkänd och att man slipper massa kompletteringar och mojs. Fattade noll på vissa frågor, men hoppas att trollet förstår lite av mitt ihopkok åtminstone.

Nu ska jag börja kolla lite smått på inlämningsuppgiften i läkemedelsberäkning, sedan får det nog vara bra med plugg för idag, vet inte om något mer går in i mitt huvud faktiskt.

Tjingeling.

Lika roligt?

Ibland kan jag bli så infernaliskt trött. Trött på människor. Ska försöka förklara vad jag menar..återigen är det det här med min utbildning. Folk kommer dagligen fram till mig och frågar; "Hur går det i skolan, är det lika roligt fortfarande?". Jag blir faktiskt alldeles brydd på dessa människor..för det första så är 99% av människorna som frågar sådana som jag inte ens berättat att jag går i skolan till. Men alla vet ju allt i en sån här liten by så det är ju ingen big deal. Men det jag stör mig mest på, det är hur en människa som inte jag pratat med på kanske flera år eller what ever kommer fram och frågar om det fortfarande är lika roligt i skolan..höh, tänker jag då..har jag någonsin ens uttryckt för dig att det är kul från första början?

Nä, nu kände jag minsann att jag brusade upp alldeles för mycket, egentligen vill dom ju bara väl med sina frågor får vi hoppas. Och nu ska inte ni som läser bloggen vara nervös över att säga eller fråga något..för här i bloggen har jag faktiskt skrivit att jag tycker det är roligt och sånt.

Jaja. Man måste ju få fundera ibland.

Wordfeud.

Jag är helt frälst. Wordfeud är världens bästa uppfinning, nästan bättre än hjulet, nästan bättre än internet och ikea.
Empan skrattar åt mig när jag uttalar namnet på det, jag säger wordfedd..inte för att jag är säker på att det heter det, utan för att jag har hört andra människor säga det. Som sagt, Empan hånar mig för det, hon påstår att det heter typ wordfåjjd eller något? Fast det är sant, den gamle filosofen stavade ju nästan lika feud och freud..eventuellt uttalas det lika också..alltså wordfåjjd..som Empan sa..men det tar emot att ge henne rätt när hon skrattat åt mig så in i bängen.
Jag håller fast vid att det bara är i Örebroe-land där hon bor som dom säger sådär konstigt!

Tentamen.

Jadu. Sitter och gör tenta. Lättare sagt än gjort. Känns som om jag har snöat in en smula på den systematiska modellen av etiska problem när det egentligen är den humanist-existensialistiska människosynen jag bör ägna mig åt. Å tro nu inte att jag försöker göra mig märkvärdig med mina ord, det är faktiskt så att jag egentligen inte fattar så mycket själv..i allafall inte av det sistnämnda.. Den stora frågan för aftonen är dock hur jag ska klämma samman hela alltet på tre stycken a4 sidor..
När man var yngre vart man skitless när man fick sånna där gränser. Tre a4 sidor?!?!?! Det är ju skitlångt!! Nu är det tvärtom, hur fan ska jag kunna få ner allt på så liten plats? Eller hur ska jag kunna redovisa det jag har att säga på bara 10 minuter? haha. knäppt.

Nu tar jag en paus i skrivningen och duschar..dock får det bli en snabbdusch, det är trots allt bara 21 timmar kvar tills tentan ska vara inne. press!

Tjarå.

Happy

Idag är jag glad som en lärka! Trots huvudvärken från helvetet, en stundande tenta och 10 mil till i buss så är jag en glad tjej..för min jacka kom idag! Den är fin, åh så fin! Och i morgon har vi hemstudier så vi slipper kliva upp klockan feeeeem :-)


Det är inte just nå drygt att knalla till ...

img_0391 (MMS)

Det är inte just nå drygt att knalla till bussen när det är bäcksvart ute, jag håller tummarna för att jag inte går ner i ett dike!


Itunes.

Ska jag äntligen få spela wordfeud? Eventuellt. Förhoppningsvis. Kanske.
Min dator har strejkat ett längre tag nu så jag har tagit mig ann en av mina mödrars datorer..hmm, det där lät ju knäppt, för jag har bara en mamma, men hon har två laptops.
Jag skrämde dock igång min för att kunna uppdatera min ajföun, tyvärr ska man ju inte ha tur jämt så det gick ju inte. Bönade och bad om tips på föusbox och döm av min förvåning att ett av tipsen var så bra att jag anammade det..installerade om itunes och det lyckades minsann! Yeeey!
Så nu väntar jag på att telefonen ska uppdateras och att det än en gång ska bli frid i mitt hjärta.

Har beställt en jacka också, en mycket fin jacka. Tyvärr kommer jag inte lägga ut någon bild på den, för den var inte lika snygg på bild. Tyvärr ska man ju inte ha tur jämt (jag har tydligen aldrig tur), så när jag väl skulle beställa så fanns inte färgen jag ville ha kvar så jag fick gött beställa en svart. Men tur, som jag faktiskt har vartannat kvartal, så gick det att byta färg inne i butiken. Dock lär väl oturen komma tillbaka som en bitchslap när jag inser att min färg är slut i butiken också. Jaja, man får inte mer än man klarar av här i livet har jag hört..och får jag en svart jacka är det väl eventuellt någon mening med det också.

Annars går det som bra på skolan. Hade metodövning idag. Vi fick ligga i en säng och bli matad med massa äcklig smörja och lite körv. Dessutom fick vi även blunda för att sätta oss in i hur det är att bli matad när man är blind. En smula wierdo, men ändå ganska najs eftersom jag hade en bra mattant. Då var det roligare att få mata faktiskt.
I morgon har vi redovisning av några patientfall som vi fick göra idag och klockan 12 kommer tentan ut på nätet. Scaaaary. Men vi får hoppas att det går bra. Om Gud vill, så går det bra.
Vet inte riktigt varför jag blandar in Gud, eftersom jag inte direkt är religiös, men man vet fan aldrig, bäst att hålla sig väl med farbrorn så han har mercy med en när det gäller sånna här grejer. hehe.

Nej, nu ska jag tjata lite på datorn så den uppdaterar telefonen lite snabbare, tog ju fruktansvärt lång tid det här.
Sen ska jag eventuellt till Keista och diskutera färgprover.

Hejdå.

Thanks.

Tack så mycket Queen B, efter så många år har jag äntligen fått medhåll :). Tack!

Tidspessimist?

Jag är en sån här människa som alltid gillar att ha god tid på mig när jag ska göra saker. Därför blir jag lätt stressad och irriterad om personen jag ska göra saker med är sen och långsam. Det är fruktansvärt drygt.

När jag jobbade på Acb åkte jag ofta dit en timme innan vi började för att kunna "hänga" en halvtimme innan det var dags att kicka igång arbetsdagen..

Men idag har jag nog fan mött min överman..

Damen bredvid mig på bussen plockade upp en kaffemugg ur väskan i Svensta, för hon skulle handla kaffe i MORA!!

Jag finner inga ord..

(För er som inte vet är det cirka 26 mil emellan Svensta och Mora).

X och trianglar - läkemedelsberäkning och ...

img_6807 (MMS)

X och trianglar - läkemedelsberäkning och en kopp kaffe!


Plugg plugg plugg - det är historien om mi...

img_6807 (MMS)

Plugg plugg plugg - det är historien om mitt liv tre år framöver..yeeeey!


Heeeelg!

Nu är det helg. Dock kommer stora delar av den gå till att plugga ändå. Har en diger hög med böcker som ska plöjas. Roligt, men ack så drygt med alla dessa teorier som gamla filosofer har hittat på, det är ju inte ens konkret fakta, så jag förstår egentligen inte varför vi ska läsa det.

Tog i allafall en paus i läsningen nu för att dricka lite te. Citronmeliss-te från alpnaering. Svingott, och dessutom verkar det rogivande och lugnande. Perfekt i dessa hårda läsartiden, haha!
Börjar bli en smula hungrig också, man kanske skulle ha rört ihop sig något att förtära innan det är dags för födelsedagsmiddag?!

Annars är det så att min syster fyller år idag. 27 år faktiskt. Jag trodde det var 28, men ack så gammal var hon inte..än. Henne är det enkelt att finna present till eftersom jag vet vad hon gillar och inte gillar.
I morgon fyller min käre far år, han är det värre att handla present till..han är sannerligen en man som har allt! Men nu tror jag faktiskt att jag har kommit på en mycket perfekt present som han aldrig kan räkna ut..dock kommer han inte kunna få den i morgon, utan närmast om en vecka.

Nä, nu ska jag förkovra mig i omvårdnadens omsorgstradition och hälsoorientering en stund. Tjing!

Vi till vår gruva gå.

Eftersom Empan i sin blogg klagar över att ingen i hennes närhet skriver så får jag väl offra mig.
Tredje veckan på skolan nu..än så länge går det som smort, men det är ganska mycket att göra. Om cirka 2 veckor har vi både examination i lagstiftning, omvårdnad, etik och filosofi samt redovisning av metodövning..jäääj!

Annars rullar det som sagt på i skolan, lär mig många nya saker varje dag och har nästan koll på vad alla i klassen heter..men bara nästan, vi är ju trots allt 54 personer.
Har kommit in i det här med att kliva upp 05 också, går mycket bättre än jag trodde, och det bästa är ju att jag faktiskt inte är supertrött när jag kommer hem, som jag annars har en tendens att vara mest jämt.

Nåväl, jag plitade i allafall ner ett inlägg, att det var världens tristaste för er, må så vara!

Nu ska jag kolla på idol med kärln min!

Godernatter.

Såhär glad och trevlig är jag när jag ska sova.
Godnatt på er folk och fä, vi ses i gryningen!Dödligt allvarlig.

Satt på skolan idag och tittade i boken "Sjuksköterskans historia" tillsammans med Stålhand. Vi fann en sida hur sjukdomsverkligheten såg ut 1632.
Tänkte bjuda på ett litet smakprov på hur människor dog förr i tiden;

Skräck 1 st.
Biten av galen hund 1 st.
Flytning 34 st.
Hemorrojder 1 st.
Fistel 13 st.
Gikt 4 st. (Watch out Majk)
Modstulen 8 st. (Kan man bli stulen på sitt mod alltså?)
Galenskap 5 st.
Självspillningar 15 st.
Ihjäl-legad 7 st.
Sorg 11 st.
Höftvärk 1 st.
Torsk och munsår 30 st.

Visst dog människor av vanligare saker också, men tog bara med dom sakerna som det kändes en smula speciellt att dö av. Nu ska man absolut inte göra narr av döda människor, men tänk vilken respekt att avlida av galenskap liksom.

Vetni vetni vetni!

Det var fan 501 besökare på min blogg häromdagen. 501 UNIKA besökare!! Jag dog lite nu. Men fan vad jag älskar er allihopa, hoppas ni stannar forever!

Fröken Florence.

Jo. Sitter här i min ensamhet och försöker skriva på ett arbete. Det är en nöt att knäcka när man inte riktigt vet vad läraren är ute efter. På fredag är det redovisning, jag ska redovisa om Florence Nightingale, Sjuksköterskans väg till profession och Det lutherska kallet. Hjälp! Nu säger jag ju dock inte hjälp över att jag inte finner information, utan över att jag finner FÖR mycket information! Vi ska prata i bara några minuter (högst tio)..jag skulle kunna babbla på i två dygn om mina prylar. haha.

Nåväl, det går bra att kliva upp på mornarna, en smula slitsamt, och framförallt ovant, måste jag säga att det är dock. Men nu är pulverkaffe inhandlat så nu blir det kaffe på bussen i morgon klockan 05.50 (okristligt alltså).

Annars trivs jag bra på skolan än så länge, ser nya ansikten varje dag på klasskompisar som kommit in i efterhand..det är redan folk som hoppat av programmet också. Knepigt tycker jag.
Kan även berätta att vi har hur bra lärare som helst, hade jag tillexempel haft den här matteläraren på gymnasiet lovar jag att jag scorat fullt, för tusan vad hon förklarar bra! Samma med föreläsaren i Lagstiftning, what a women alltså, att få något med paragrafer att vara kul är fan inte lätt, men hon gört!
Jaja, nog glorifiering för idag..

Ska snart försöka leta mig hemöver och intaga sovställning. Kika på "Änglagård 3" fast jag redan sett den. Men det är ju som dom säger, man märker alla detaljer när man ser på allt en andra gång!

Nej, nu ska jag skriva klart om det lutherska kallet, sen är det bannemej sänggång!

Hejdå på er folket.

Bidar min tid i väntan på kursen i studiet...

img_6807 (MMS)

Bidar min tid i väntan på kursen i studieteknik. Det regnar här i Östersund. Inte kul!


Jag å Leon tittar på "Pippi Duppdupp aaven...

img_2049 (MMS)

Jag å Leon tittar på "Pippi Duppdupp aaven" (Pippi Långstrump på de sju haven). Ett ytterst trevligt fredagsnöje, både gossen och jag är nöjd!