Satan!

Satan vad uttråkad jag är för tillfället! Och hungrig. Björnongen ligger och tror att han är dödssjuk i soffan, han snörvlar att vi ska äta mat klockan 18. Om nästan två timmar alltså. Skriver jag inget här på länge, så torde jag ha avlidit av hunger!

Adjö.

Sicken dag!

Men herrejesus vad veckorna går fort nu för tiden, det står inte på förän det är jul..tyckte nyss att det var torsdag, och i morgon kommer den igen, pannkakedagen.

Nåväl, vaknade sannerligen i ottan i morse, 04.22 slog uret och jag kunde då rakt inte sova. Drack ett glas samarin för trevlighetens skull och kliade mig lite på benet innan jag somnade igen strax vid halv sju.
Vid halv elva tiden brände jag iväg till Krisse för att måla lite mer skåpluckor, slitet börjar verkligen att synas nu, men det är mig ett kärt besvär att åka dit och pyssla på.
Har även hunnit hälsa på tant-farmor idag, gått på en halv revy och återigen bedrivit målarverkstad på Postvägen.
Fasen så tråkigt det är att bara skriva vad man sysslat med under dagen, men men, har inte så mycket innanför pannbenet idag så jag vet inte annars vad jag ska skriva.
Får se om jag kommer på något mer innan jag somnar.

Hajdå.

Tjenixen.

Har insett att jag kommer misslyckas ganska storslaget angående min uppdatering, fy! Och eftersom en Thailandsresa står på programmet i November så kan det nog bli en smula knapert med uppdateringarna då.

Nåväl, helgen har i allafall passerat och den var mycket trevlig. Bedrev fredagen på hotell Jämtkrogen i Bräcke, badade bubbelpool och drack champagne. Åt skitgod mat och sjöng en trevlig sång för mor våran. Med andra ord en mycket lyckad afton!
Lekte med Sophie på lördagen efter allt för lång tid apart, skoj!

Hänger i nuläget hemma hos Björnongen. Skulle vara en aning huslig och diska, men den slarvern hade ju glömt skölja prylarna så det vart att lägga dom i blöt en stund.

Har upptäckt att man kan tidsinställa inlägg nu, härligt! Då kan det hända att jag under någon ledig stund skriver ett par käcka inlägg som publiceras när man minst anar det. Supersmart!

Nej nu ska jag syssla med annat!

Tjohej.

Plutteliten.

Idag är det torsdag, tyckte nyss det var torsdag faktiskt. Veckorna går hiskeligt fort, vilket är himla bra eftersom Thailandsresan då kommer närmare och närmare!
Fast först ska vi till Bräcke och ha det trevligt, i morgon närmare bestämt!
Om vi ska tala om dagen idag så ska jag umgås med min pluttelilla vän Leon, hans föräldraskap jobbar och den lille kisen är säkert överlycklig över att få umgås med sina älskade mostrar. haha.

En bild på pågen från i somras då han hade vattkoppor, men lika glad för det var han.

Länge sedan.

Long time no se på en lista alltså, nu kör vi en, bara för att jag kan.

Du heter: Ellinor
Smeknamn: Mest Elle nu för tiden, men även dom gamla härliga namnen Juckar och Elliii kommer fram ibland.
Vad tror folk om dig: Jag tror inte dom tror så mycket.
Stämmer det: Nej, för jag är ju asball.
Vad får du oftast komplimanger för: När jag ritar får jag ofta komplimanger, även ibland när jag stickat något.
Hur imponerar man på dig: Man är skrattar åt mina skämt, haha.
Vad står i ditt senast inkomna sms: "Haha, ja vi gett ju va som ler och långhalm:) haha usch trökut ma snö..Nä nu skit je i avverkinga hen o gå in o vräk korvmackor:) godnatt"
Brukar du skratta för dig själv: Typ jämt!
Var bor du: I lilla fina Rätan.
Trivs du där: Japp!
Hur svarar du i telefonen: Med mitt namn för det mesta, händer även att jag använder någon annans namn, då oftast Diego Maradonas.
Vem ringde du senast: Erkki.
Vad sa den du senast pratade i telefonen med: Jadu, hon sa väl massa som vanligt.
Antal timmar sömn inatt: Den som det visste..
Sov du ensam: Jajjamän!
Brukar du komma i tid: 9,9 gånger av 10.
Hur känner du dig nu: En smula trött.
Vad tycker du om fötter: Inge fel på dom. Jag gillar mina egna.
Vad saknar du: Min sängkamrat.
Hade du en bra kväll igår: Den spenderades på jobbet, men den var trevlig.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe!
När brukar du oftast lägga dig: Oftast före elva, men somnar gör jag oftast inte på minst två timmar.
Är du blyg: Det händer.
Vad gör du i morgon: Far till Svenstavik, mer vet jag icke.
Vad är det finaste du fått: En systerson!
En speciell dag du minns: 21 april 2008 då jag tog körkort, 26 mars 2009 då Leon föddes.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa ett hus!
Vill du gifta dig: Japp!
Vill du ha barn: Japp!
Är du musikalisk: Inte för fem öre.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Bor dina föräldrar tillsammans: Jajjemän!
Biter du på naglarna: Usch nej.

Nu dröjer det nog till nästa får vi hoppas.

Luckor.

Nu så har man varit iväg och gjort ett dagsverke igen. Kladdat på ett andra lager färg på Krisses väggar, målat fem skåpluckor samt häng upp de skåpluckor/lådor som är torra. Det blir branog fint kan jag lova. Hade mina tvivel i början, men när färgen torkat och man ser luckorna uppe så är det nästan så att man vill flytta in själv.

Jaja, nu ska jag syssla med lite andra projekt, för som alla kanske vet, så gillar jag projekt. haha.

Solong.

Tag ställning!

Herreminje. Var inne på Länstidningens internetsida igår och kollade. Såg en artikel om en äldre man, sjuk i dödlig prostatacancer. Han bloggade. Ämnet för artikeln var huruvida han skulle låta sin blogg leva vidare efter att han dör eller inte.
Surfade utifrån den sidan in på mywebwill.se, en sida där man tydligen kan betala för att få det som man vill med sina internetsidor efter att man gått bort.
Inte för att på något vis kritisera den äldre mannen, men, är det verkligen något människor funderar på? Tydligen eftersom det har upprättats en hel hemsida.
Det var även flera som skrev in det i sitt vanliga "papperstestamente". Hade jag varit någon form av juridisk person hade nog i allafall jag garvat mig dubbel åt det; "Här min gode jurist är en lista på vad jag vill ska hända med mina internetsidor, bloggen kan få va kvar, men min lunarstorm ska defenitivt tas bort"..
Just i detta ögonblick kändes det som att internet har gått en smula för långt i utvecklingen.

Jaja, jag vill i allafall att min blogg ska finnas kvar när jag går ur tiden, bevarad för eftervärlden, nästan som Anne Frank. Ellinor Haraldssons digitala dagbok - den avklädda sanningen. haha.

Facelift.

Skuttade iväg på jobbet vid åtta i möranst, utan Leon Schaffer, ty han hade feber. Endast åtta barn gjorde att det vart en smula lugnt, det byttes gardiner och skurades fönster. Hemgång vid tre och iväg till Krisse för att ge kökslådorna en till omgång. Nästa projekt är att måla köket igen så man kan sätta upp luckorna/lådorna vartefter dom blir klara eftersom det är platsbrist, men det får bli morgondagens eller helgens projekt!

Väl hemkommen väntade en dusch. Lyxade till det lite med att peela fötterna, sätta på en ansiktsmask och hör och häpna, måla tånaglarna..jag har till och med bevis;


Tänk att man är snygg som smör hur ful man än gör sig. haha.Jag kanske är världens sämsta på att måla nagellack, men jag har i allafall en lilltå-nagel!Tog mig en svängom på trasmattan i mina nya tjockstrumpor från Ullaredet.

Jag tog även upp min guitar hero-karriär i afton, var uppe hos Fredrik i Klax och spelade i tre timmar. Händerna var en smula stela efter det kan jag lova. Är i allafall åter på banan och spelar än en gång som en Gud, hehe.

Hejdå.


Goder afton.

Här händer det inte så mycket. Var iväg till Krisses hus nu efter jobbet och bättrade på köksluckorna vi målade igår samt målade alla kökslådor, det händer då saker. Har dock räknat ut att eftersom vi har så pass liten yta att använda oss av till målningen (plus den långa torktiden) så kommer det ta ungefär en vecka (eventuellt mer) att måla klart med luckorna..sen ska ju väggarna rollas en gång till. Men trust me, det kommer bli awesome!
Krisse skrev förövrigt nyss och frågade om jag var värd en god vila, och visst tusiken är jag det när jag går runt hela dagarna med färg upp till armbågarna som inte går bort hur mycket man än gnur. Men men, då syns det att man är en arbetande dam.

Har fått mycket ros den senaste tiden, vilket jag tycker är väldigt roligt. Synd bara att det inte är någon som säger det direkt till en, liksom kritiken får man höra det av andra, trist!
Fick även höra endel trevliga saker från lördagens kalas, att det var flera som hade haft så roligt åt oss och att vi verkligen livade upp stämningen. Huvva sa glad jag blir av sånt.

I morgon är det åter arbete, 8-16.30 ska jag vara dagisfröken. Dock ska jag ner till min systerson vid sju för att sedan ha med han ner, alltid trevligt när Leon Schaffer också är där.

Jaja, nu vet jag egentligen inte vad jag ska surra om mer, tror jag ska släcka ner och vrida på en movie.

Solong folket.

Jag misstänker starkt att det är Janne Sch...

img_0598 (MMS)

Jag misstänker starkt att det är Janne Schaffer som är far till detta barn..


Målarfärg.

I lördags var vi som sagt i Svensta med Krisse och inhandlade lite prylar till hans kök. Eftersom det var strömavbrott på bygda så valde vi i mörkret ut en färg till skåpluckorna. Det blev färgen Lera från alcro. Vit väggfärg inhandlades också för att bättra på den vita färgen som redan finns på väggarna. Så nu väntar vi bara på att KrisseKross ska höra av sig så att vi kan komma dit och påbörja arbetet.
Som jag även sagt till mannen själv; "Med ditt hus i våra händer kommer det bli hur bra som helst".


What comes before part B?

Jo. Parteeey. haha.
Nu är man mejkad och påklädd och väntar bara på att Emlan Semlan ska göra sig färdig, sen bränner vi upp till Nickepop på en förbrakare. göttmos.

Hejpare.

Fy fan.

Ursäkta till alla er kräsmagade läsare att jag delger mig av detta, men det är fan sjukt. Jag släppte lite väder nyss och fan vad det stank..det var så det skulle kunna döda alltså. Helt sjukt.
Antingen är det marängsvissen på gärsgårds eller glassen hos Nickepop som gjorde´t, men såhär jäkla illa har det fan inte doftat förut. Måste nog undersöka om något/någon avlidit i min tarm.
Tjarå.

Hus.

Hallå folket.
Tog med mig min kära syster (den yngre) och åkte till Kristoffer nu ikväll för att dricka en kopp kaffe. Emelie gick husesyn och sprudlade av idéer om hur han kan renovera sitt hus. Vi började diskutera köket och kom fram till att det på lördag förmiddag kommer att bli en Svenstatripp för inhandling av spackel och färg, sen ska planerna skrida till verket och köket ska förvandlas.
Det som är så bra med Kristoffer är att han verkar mer lättad än besvärad när vi kommer med våra idéer och säger att vi kan hjälpa till. Och vi tycker ju att det är superkul att gör´at..perfekt ekvation.

Nej, nu får det vara nog.


Godmorgon!

Hejsan svejsan.
Hänger i casa di Björnongen och kollar arbetsförmedligens hemsida, är kluven i frågan om jag ska söka jobb som Byggnadsplåtslagare, Byggingenjör eller Nätverkstekniker..varför kan det inte finnas några normala jobb? Gaaaah.

Nu vart jag less. Hejdå. Adjö. Far åt pipsvängen.

Häftigt.

Puh. Nu är dagen med fröken Norling avklarad. Inte för att det är jobbigt på något vis att bedriva tid med den tjejen, men, vi har tillverkat 125 sånghäften till hennes faders stundande 50-årskalas. Det var minsann ett uppdrag som inte var att leka med..Började igårkväll att tillverka häftet som slutade på elva sidor, skrattade som aldrig förr åt somliga delar. Idag klargjordes häftet och vi brände iväg på Dollarkontoret för att kopiera dessa blad, 1250 kopierade sidor senare upptäckte vi att vi glömt ett blad, skitbra!
Det drygaste jobbet var dock att lägga alla blad i häftena i rätt ordning och sedan häfta ihop dom..
Men nu är det klart och jag hoppas (och tror) att Jan Banan är nöjd med vad vi åstadkommit.

Nåväl, nu ska jag sluta surra och istället ägna mig åt att vänta på Björnongen som snart kommer. Det vankas tydligen kyckling och ris till middag i Rådström residens idag, mums.

Adjöken.

Svenstet.

Skepp Ohoj.
Huserar hos Björnongen i afton, blev mäkta brydd när han kom hem, frågade vad tusan han gjorde hemma..kom sedan på mig själv med att det kanske inte är det vanligaste man säger till en människa som kommer till sitt eget hem.
Förövrigt skryter han mycket över sin nya gula dammsugare, hur fräsig den är och hur bra sugförmåga den har..och en annan som är expert på området talar självklart emot. Innan veckan är till ända har jag knäckt både Björnongen och hans gula, fula dammsugare med mitt verbala dammsugarbajseri. sådeså.

Väntar i allafall i nuläget på Ida som ska komma på visit, men hon dröjer, måhända har hon tappat bort sig på vägen. Jaja, det återstår att se.

Hejdå.


Polis polis potatismos!

När man bor i en sån här liten by så har liksom nyfikenheten kommit med födseln. Varenda suspekt bil eller människa man ser är man nyfiken på..
Så vad får man om man lägger ihop den förbannade nyfikenheten med en polisbil?
Jo, två dårar som glor så ögonen nästan trillar ur sina hålor..plus ett och annat fotografi..det är fanimej pinsamt..


Efter denna händelse laddade jag hem zoom på kameran..kan ju hända att dom kommer igen..


Countdown.

Let´s do a countdown..igen..
4 dagar kvar till 50-årskalas i Böle.
17 dagar kvar till 60-årskalas i Bräcke.
49 dagar kvar till Stockholm.
50 dagar kvar till Thailand!
Nu trippar jag över till Stålis på kaffe!

Goddag.

Hej kids.
Idag är det en släng av sämre väder ute, huvva vilken årstid detta egentligen är. Visst, det är en smula mysigt att tända en klase ljus och dricka te (sånt som man läser i böcker att andra gör), men att det ska behöva vara sånt gråtrist väder hela dagarna går jag inte med på!
Hängde som sagt på barngympa igår och kikade på när barnen bedrev allehanda lekar. Sen bar det helt otippat in till stora staden en sväng med Stålis cheva. Det är som trevligt med lite oförutsedda händelser i livet, även om nu detta inte var en speciellt trevligt ärende.
Nåväl, hänger nere på gärsgårds och vet inte vad jag ska ta mig till med dagen. Är fortfarande i tvätttagen hemma.
Kvällen ska dock bedrivas i Svenstavik, ska bistå min kompandre Ajdahöu med diverse idéer.
Kaffe nu?

Internet.

Internetet har liksom legat nere på sista tiden, anledningen är tyvärr okänd..tjålar nu därför på moderskeppets internet som tar sin form i en dångel. najs.

Helgen spenderades i Svenstet tillsammans med Björnen och hans föräldrar, mycket trevligt. Ett fint avslut på helgen blev Apelsin- och chokladkakebak (lyckat bak för en gångs skull), som vi sedan tjoade iväg till Torbjörn med, ty han hade den äran att fylla hela trettiofem år i lördags.

Dagen har bedrivits på förskolan där jag jobbat till hela klockan ett idag. Glidardag med andra ord. Lagomt med oväsen av barnen och en halvhjärtad lunch i form av pytt-i-panna med iblandade ärtor och majs (?).

Såhär vid fyratiden på eftermiddagen tampas jag med min tvätt och funderar över livet i största allmännelighet. Har bränt en skiva som jag hunnit ta en sväng i bilen med.

Kvällen ska senare bedrivas i gymnastiksalen tillsammans med mina gode lille systerson, som under sin moders ledning ska gymnastisera tillsammans med en ansamling barn. Det är nämligen barngympan som drar igång. Roligt för di små minsann.

Nej, nu ska jag baskemej vandra upp till min moder och prata lite strunt.

Tjoflöjt.