Fager som en dag.Såhär ser jag ut i afton. Fager som en dag. Godnatt på er.


Skolan.

Jaha. Tredje dagen i skolan avklarad. Egentligen har vi inte gjort något "riktigt" än. Vi har lyssnat på massa folk som har pratat. Vi har blivit mycket förvirrade av allting. Vi har blivit indelade i grupper (där jag hamnade med superbra människor!). Vi har lärt oss hur man gör för att samla poäng till sitt program. Vi har dock fått veta att vi ligger sist. haha.

I morgon ska vi börja våra riktiga grupparbeten. Sjukvårdshistoria. På kvällen sen är det "sopptorsdag" i kårhuset med 80-tals tema. Jag är förberedd! Kul ska det bli.

Nu ska jag åka och tanka bilen. Tanklampan har lyst länge nog nu!


En rolig anekdot.

I morse skulle vi ta bussen in till stan..och vi skulle cykla till bussen (2 km). Bussen gick 05.50 och jag som på senare tid blivit en nervös sovare vaknar minst tio gånger per natt och kollar på klockan när jag ska upp tidigt.

Vaknade i allafall ca 23.45..tog upp telefonen och kollade..min första och enda tanke var `Jag ska bara snooza fem minuter så ska jag kliva upp`. Att jag bara en och en halv timme tidigare lagt mig var inget jag tänkte på då..jag var stensäker på att jag skulle upp..skrev till och med ett sms till Sara (som jag skulle cykla till bussen med) som löd: "Jag hämtar dig med bilen strax efter halv..orkar inte nyckla idag".

Hur tänkte jag liksom? För det första, varför skulle jag åka på skolan mitt i natten? Och för det andra, varför skrev jag nyckla istället för cykla? N och C är ju inte speciellt nära varann..

Ibland undrar jag om jag inte passar bättre in på ett psykhus.


Arbeit och hårfärg.

Idag klockan fyra inställde jag mig på jobbet för att avverka fem timmar. En härligt kort arbetsdag enligt mig..och fort som ett skott gick kvällen..men så arbetade jag med Erkki också. Ett bra team är vi minsann.
Nu när jag kom till gärsgårds fick jag genast jobb i händerna igen, nämligen hårfärgning..men det är mig ett kärt besvär att göra vänner och släkt vackra. Så nu sitter både Erkki och Kauga med färg i håret som väntar på att få sköjas ur. När ska en annan få tummen ur och köpa hårfärg då? Vill ju inte gå runt å se ut som en amöba i huvudet längre än nödvändigt!

Förövrigt så blåser förändringens vind genom hemmen jag lever i. Hemma har vi som sagt tapetserat om i köket och vidare planer gällande möblering och övrig tapetsering diskuteras flitigt.
Här nere på gärsgårds, där jag ofta bedriver min tid, har tv-rummet gjorts om. Väggarna har blivit beklädda med snyggare tapeter, en vägg har även klätts med vit träpanel, fint så det förslår. Dessutom har vitrinskåpet i furu målats om i en vit färg, superfint! Ska försöka ta lite bilder och lägga ut så ni får se hur fint det blev överallt!

Annars händer inte så mycket, på måndag börjar jag skolan. Ska bli jätteroligt. Kauga frågade om jag köpt några nya kläder inför skolstarten, men så har icke blivit fallet..dock har jag inhandlat ett nytt pennfodral och nya pennor samt ett par kollegieblock, så jag är förberedd in i minsta detalj..nästan. Bara en bok jag inte riktigt har koll på än.

Snart är det lördag också och den årliga kräftskivan ska gå av stapeln. Trevliga tider minsann. Och inte nog med det så bjuds det upp till spontandans på norsgården på kvällen. The Relatives spelar och vi ska slå klackarna i taket. Najs. Hoppas det kommer mycket folk.

Nää, nu säger jag som Niklas Strömstedt; "Synt, slakt, hårdrocksmakt!".

Hejdå.

Lite lätt irriterad.

Missunna; Avundas, Se snett på (ur Bonniers svenska ordbok).

Sedan folk och fä fick reda på att jag ska börja skolan och läsa till sjuksköterska har jag fått många lyckönskningar. Folk som utbrister "Men ååh vad roligt" eller "Det kommer du passa som" etc, etc.
Dock finns det tyvärr också endel rötägg som inte verkar kunna vara glad för ens skull. Dom kan gärna fråga om det och så vidare, men icke att man får ett "Grattis att du kom in" eller liknande.
Nu sitter inte jag och säger att jag tycker illa om de som inte gratulerar och att alla bör säga grattis, men ska dom bara vara sura behöver dom väl inte ens fråga någonting? Och folk låter ju så fruktansvärt missunnsamma. Dom kan helt enkelt inte vara glad för någon annans skull. Dom kan inte vara glad över att jag om tre år förhoppningsvis kommer att ha en utbildning. Att jag om tre år kommer att ha en bättre utbildning än dom. Och kanske även att jag gör något med mitt liv.
Även att jag har fått höra från en som är sjuksköterska att det är så himla tråkigt att läsa..och det är så svårt och så vidare..varför kan man inte istället säga "Det där kommer gå jättebra" eller något annat lite positivt? Är dom rädd att få konkurrans eller?

Egentligen skiter jag väl i dessa människor. Men det är ett konstigt beteende. Eller är det helt enkelt bara den svenska avundsjukan?

Skaplig oflyt.

Som tidigare sagts så tapetserade jag idag. Det värsta jag vet är att tapetsera hörn, så djävulusiskt drygt att jag gärna mer än en gång vill knöla ihop tapeten till en liten knul och slänga.
Idag när jag stod och jävlades som mest med ett hörn och kollar ner på foten ser jag att både foten och stolen är full i blod..och bredvid foten har jag så fint placerat tapetkniven. Smuuurtoooo. Tur i oturen är väl dock att jag inte kände när det hände. Superfötter.

I afton när jag var nere på gärsgårds och hälsade på så skulle jag kliva över ett stycke med borttagna golvlister..och vad gör jag inte då..jo, jag sätter ner samma fothelvete rätt på en spik. Satan i helvete vad ont det gjorde. Antingen är detta en otursförföljd dag eller så är det bara någon övre makt som hintar om att jag inte ska syssla med dylika sysslor. Man börjar ju undra liksom.

Go fish.

Tänkte bjuppa på lite bilder från senaste tidens fisketurer. Håll till godo.


Den äcklige gäddan.Krisse vart inte så nöjd över fångsten.Los gäddos.Krisse försöker sig på att få en fin abborre.En fin utsikt.Två dagar senare la jag i smyg upp den gamla gäddan på Krisses flak. Den luktade inte så gott kan jag lugnt påstå.


Klippte även ihop en film där Kristoffer åker linbana, men tyvärr funkar den inte. Jäklarns.


Pruttilutter.

Jag: - Leon, får jag prutta dig i fejan?
Leon: - Neeeej. Momma och Oppa du utta ejan.

Tack.

Tapetscheeering.

Jaha. Då har man tapetserat köket såhär lite fort på tisdagsförmiddagen. Det gick utomordentligt bra. Vi är ett bra team, jag och mamma.

Nej, nu ska jag snart traska iväg ett hus. Jag och mora mi är nämligen bjuden till grannarna I och T på fika. Gött.

En bok. Flera böcker.

Har nyss spenderat 1500 på kurslitteratur. Böcker som jag kommer använda fem veckor. Och som man inte ens behöver efter att man gjort klart kursen. Känns skönt. Vad ska man annars lägga pengarna på liksom?

Jag har en vän ikväll på jobbet. Jag kalla...

img_6807 (MMS)

Jag har en vän ikväll på jobbet. Jag kallar honom Myggvard, en ganska jobbig jävel, men what the hell, jag slipper ju vara ensam!


Varsågod.Ett inlägg tillägnat Erkki och Kauga.


Oppdatering.

Hej. Äntligen kommer det en uppdatering igen. Har dock inte hänt alltför mycket sedan sist jag skrev. Var på snusktanternas café och åt lite tårta i torsdags förmiddag innan jag började jobba klockan ett. Det var gott. Spelade ett högt antal parti yatzy med Kajsa medans godsakerna inmundigades.

I fredags stod fiske och pilsner på agendan och vi begav oss ut i Ingvar på mackens båt. Efter några timmar (och kanske fem kast..) beslöt vi oss för att fara hem och dricka shots hos Jimmarn. Jag fick under kvällen höra att jag visste mycket för att vara så ung. haha.

På lördagen packade jag in Erika och Leon i bilen och for till Klövsjö på dop. Det var lilla Atle som skulle döpas och det var en mycket trevlig tillställning. God mat och trevliga bordsgrannar.
Stannade på hemvägen till på auktionen i Böle, men ropade inte in något då det blev en mycket kort visit.
På kvällen hade jag lovat att vara chaufför upp till Vemdalen där det i helgen var countryfestival. Nionde året jag besöker det nu, så nästa år blir det jubileum.
Packade då in ett sjörövargäng bestående av Erika, Micke, Björn och Ingvar på macken i folkvagnsbussen och for. Eftersom den något lustiga bilen är en aning svår att växla så lade jag i helt fel växel när jag skulle köra ut på vägen så fick jag motorstopp..således stod jag tvärs över vägen..och som sagt är ju bilen en smula lustig, så den gick inte igång igen. Usch vad jag skrattade..och skämdes lite.
Jaja, för att göra en lång historia kort så kom vi i allafall fram till Vemdalen. Ingvar överraskade med fribiljetter och det dracks öl. Jag själv tog en kaffe och Björn spenderade den mesta tiden åt att äta. Jag har aldrig varit med om någon som handlat mer mat än dricka i baren, men si det gjorde han. Fyra gånger handlade han mat.
Var hemma igen vid halv två och somnade då som en klubbad säl. Upp klockan halv sju och jobba, det var mindre skönt.

Fan, jag som lovat mig själv att inte skriva sånna här tråkiga "Idag-har-jag-gjortinlägg" något mer. Fan också.

Hejdå.

Nåågra fikor om dagen, är ännu bättre för magen.

Har som rubriken antyder fikat ett par gånger idag. Har suttit borta på snusktanternas café från när dom slog upp portarna klockan elva, tills dom drog igen dom klockan fyra..dock med några mindre bilfärder för att besöka exempelvis en toalett.
Det är med sorg i hjärtat jag kommer gå dit för sista gången i morgon och äta en tårtbit..i allafall sista gången för i år..för vi hoppas ju att denna tradition fortsätter.

Adjö.

En fika om dagen är bra för magen.

Står i startgroparna för att dra iväg till Snusktanternas café. Sista veckan dom har öppet nu, tråkigt. Dock sprang jag på en av dom igår, och råkade bjuda in mig själv på fika till henne nästa vecka. gött.

Jaja, sen blir det i allafall jobb, 13-21. Värsta tiden som går att uppbåda..och jag har den turen ungefär jämt. huvaligen!

Nej, nu ska jag gå ut och sätta mig i fåtöljen på gården en stund. Hejdå.Regn.

Regnet står som spön i backen. Härligt. Har faktiskt eftersökt lite regn då sommaren varit alltför varm och oregning. haha.
Jag gillar dock när det regnar..det är ett sånt fint ljud..och så luktar det asfalt. gött.

Idag har jag varit ledig, från morgon till kväll. Fint som snus vill jag påstå. Har hängt borta på snusktanternas café under stora delar av dagen, spelandes yatzy..ett trevligt inslag i vardagen. Nästa torsdag är det förresten avslutningsdag på caféet. Kaffe och tårta för 30 riksdaler, som hittat. Ska nog dit och bygga på buken en smula kan tänkas.

Har fått upp de nya hyllorna nu förresten, ånkel Majk gav mig en hjälpande hand..eller egentligen var det han som fixade hela alltet. Det vart i allafall fint, över förväntan. Nu slipper alla grejer trängas på byrån.

Kockade förresten till finmiddag nyss. Äggröra med bacon. Simpel mat för en simpel människa. Lyckades skvätta ner linnet med stekflott gjorde jag också, tur att det inte var någon dyrgrip.

Funderar en smula på vad kvällen har att erbjuda. Antingen blir det en tur till min fine Björn eller så stannar jag hemma, packar in spöna och drar och fiskar..om vädret bestämmer sig för att vara medgörligt vill säga.

Nej. Adjö på er gott folk.Bjuder på en bild på lille Leon då han hälsar på på jobbet. Han tror visst att han är en av pensionärerna och således ska få sig lite mat.


Gouuudaaa.

Tjenixen hörreni. Nu taggar jag en stund. Ska snart ut och iväg. Ska fiska upp lite fisk. Regnbåge med kastspö var det tänkt, men om det blir så får vi se. Har aldrig haft turen på min sida när det gäller fiske förut. Hoppas sannerligen att Krisse har några braiga tips på hur man får fisk.

Apropå Krisse så spelade vi tennis igår. Tennisbanan var upptagen så vi lirade på Krisses gräsmatta, sen for vi på skolan och spelade mot väggen. Krisse vann båda matcherna, men som den goda förlorare jag är blir jag inte bitter, utan väntar mig en revanch inom snar framtid.

Idag har jag jobbat. 7-16. Det gick bra, trots värmen..

Nej, nu ska jag se om Kristoffer har återkommit så vi kan åka ut på äventyr. Hejdå.