Blodtryck.

Tog förövrigt mitt blodtryck tidigare idag. Eller det var faktiskt Erika som tog det på mig, det låg fint på 110/70, det låter bra tycker jag.
Sen skulle doktor Leon lyssna på våra lungor, han deklarerade att jag hade en ko i lungan och Erika hade en apa..känns ju sådär alltså..

Cajder.

En breezer och klockan är blott fem, nu har hon blitt tossig tänker väl ni!


Mjuk å go.

Jag älskar hudkrämer. För något/några år sedan gjorde jag ett inlägg om att man bara ska smörja huden med sådant som går att äta..antagligen syftade jag då till hemmagjort blaj som är gjort på mat och sånt.
Visst har jag någon gång i mitt liv gjort mig en egen ansiktsmask, då känner man sig nyttig, men längre än så går jag inte, orka stå och kocka ihop värsta smörjan varje gång man känner sig lite töör om kroppen. Jag pallar då inte med det i allafall. Då handlar jag hellre en rekorderlig hudkräm som man kan smörja sig med, jag vet inte riktigt hur många olika hudkrämer jag har, men över 15 olika är det alla gånger. Vissa luktar parfymaktigt så att man kan gå runt och lukta gött, vissa luktar frächt på något vis, typ hudkräm (vet inte hur jag annars ska beskriva det), vissa har jag endast för att dem ger lite färg åt huden, vissa står det ´professional` på, så jag antar att de är extra bra..dock har jag aldrig lagt ut några stora summor på hudkräm..säkert aldrig mer än 30 pesetas per kräm. Så om man ska vara ekonomisk så ska man ju inte göra sin hudkräm själv med tanke på alla frukter och bär det ska blandas i en sådan, som man sedan bara kan använda en gång innan den börjar se snuskig ut för att sedan mögla. Känns lite mögigt på något vis.

Nej, nu ska jag städa bland mina tuber och burkar, omsorgsfullt ska jag torka av varje kräm för sig för att verkligen förvissa mig om att de är rena från kork till topp eller tvärtom..
Och ja, jag vet att jag är störd..


Lördag.

Lördag idag och solen skiner. Har varit ute på turné på kvarteret tillsammans med den lilla korven som även är min systerson, han har visat mig sina skills på sin nya hoj. Å jäsiken vad duktig han är på att cykla..å snabbt går det, en annan springer efter och flåsar medans han tjoar iväg nedför backarna.

Annars dricker jag vatten och försöker få igång spotify, verkar inte funka dock..less man blir, jag som ville ha lite musica för att penetrera mina öron.

Nu är det i allafall slut på praktiken för den här gången, det känns lite trist, men det blir nog bra att komma tillbaka till skolan igen också, få sig lite teoretisk spis innan det är dags att kila på sommarlov. gött.

Hejdå.

Det är som mysigt att ligga i sängen breve...

img_7800 (MMS)

Det är som mysigt att ligga i sängen breve karln och lyssna på när det regnar utanför fönstret..att han brevid mig sover som en liten gris var en annan sak.


Baka, baka liten kaka.

Tänkte att jag skulle vara duktig och baka lite cupcakes inför våran sista dag på praktiken i morgon, bjuda folket på som stått ut med oss i fyra veckor. Tji fick väl jag när cupcakemixen var slut och att slänga ihop egna muffins var ett faktum, chokladmuffins blev det..i skrivandets stund står de och kallnar innan jag ska klissa på lite chokladfrosting ala Leila på dem..jag vet inte riktigt vad jag tycker om den frostingen nu när jag smakat, men man kan ju alltid hoppas att dom man bjuder tycker om den!

Nu ska jag ut i köket å spritsa minsann!
På återseende.

Hejsan.

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er om vad som händer på västfronten minsann. Har två dagar kvar på praktiken, vilket är väldigt tråkigt eftersom jag har haft det superbra! Vi har fått göra i princip allt som sjuksköterskorna gör och man har verkligen känt sig både behövd och uppskattad, vilket är helt underbart!
På onsdag är det raka vägen tillbaka till skolbänken igen, vilket är med blandade känslor som sagt, ska bli kul iofs att få höra vad alla andra har hamnat på för ställen och hur de har trivts med sina praktikplatser.

Håller på med en rapport om sjuksköterskans omvårdnadsansvar just nu, får en liten flashback från omvårdnadsuppgiften vi hade i början av utbildningen, det är nämligen alldeles för lite sidor! Max sex sidor får det vara och jag har redan skrivit sex..och jag har dessvärre inte ens skrivit hälften av det jag ska..jobbigt!

Som sagt, tillbaka på skolan på onsdag, men det blir bara en vecka innan det är dags för hemstudier och återigen rapportskrivning i två veckor, dock en liten större rapport denna gång..skulle kunna gissa att den ska vara minst tio sidor, jaja, det är väl bara att vänja sig antar jag, lär bli ett antal rapporter man ska skriva under de två återstående åren.

Annars händer det inte så mycket under solen, käkar vindruvor och dricker sjöar av vatten samtidigt som jag längtar till sängen vareviga kväll..det är så gött att slå ner huvve på kudden och somna till ljudet av svallande vågor..höh? Vart nog nåt fel nu tror jag..haha.

Till middag idag dristade jag mig att göra en köttfärsfrestelse, dock insåg jag att jag var väldigt snål med köttfärsen så det fick bli bacon på toppen! Annars funderar jag på att gå en kryddarkurs, är så grymt dålig på att krydda maten så det finns inte, tycker jag häller på kryddor men ändå smakar det tammefan ingenting, blir så fundersam.

Jaja, nu ska jag nog ta och duscha innan Arga snickaren börjar. Tjoho.

Pictures.

Ibland är man helt enkelt för snygg för sitt eget bästa!

Godmorgon.

Godmorgon alla barn. Jag sitter på gärsgårds och kollar på `Små Einsteins`, kanske världens mest dryga barnprogram..dock tycker Leon att det är fett bra..så bra att han har grava svårigheter att koncentrera sig på den frukost jag dukat fram.

Vad ska man hitta på idag då förresten?

Jäklarns.

Cirka en timme och fyrtiofem minuter, en handling, en utspilld kastrull soppa, en sönderbränd hand, en omgång disk (som efter den utspillda soppan blev smutsig igen), två nerskvätta vitvaror, ett nerskvätt städskåp, en strumpa full med soppa, mycket svett och tusen svärord senare; Nu är tomatsoppan klar!


Soup.

Försöker finna rätt på något gott sopprecept, blev akutsugen på soppa..dock vet jag inte vad för någon..är ganska kass på att koka ihop något efter eget huvud när det gäller just soppor, hmm.

Hade min kliniska examination idag, det gick som på räls och jag fick högsta betyg på allt, samt mycket beröm för att jag är så lugn i mitt bemötande av personer. Så roligt att höra!

Nu har jag som sagt tagit helg tills på lördag klockan 8, dock har jag antagit mig uppdraget att leka med den lille körven Leon i två dagar eftersom han är lite risig.

Nää, antingen löksoppa eller tomatsoppa blir det..tror jag..

Cirka.

Vid cirka 18.45 ringde det på dörren, det var Björni. "Hur visste du att jag var hemma?" frågade jag.."Det visste jag inte" svarade han. Så hade inte jag varit hemma och öppnat så hade han alltså stått och plingat sig blodig för att han inte orkade/ville/kunde plocka upp sin egen nyckel. Intressant.

Dessutom blidde det ingen korv, jag freerajdade ihop en baconröra med diverse konstiga ting i. Jag älskar att klämma i massa saker som egentligen inte hör till, men bara så lite att det knappt smakar för att det inte ska bli förstört..men blotta vetskapen om att det faktiskt är lite av varje i den gör att ingen någonsin kommer kunna göra en likadan..inte ens jag själv!


Matt i luvan.

Nu är jag tusan matt i luvan. Trots att jag bara hunnit vara på praktiken två dagar den här veckan så är jag helt slut i pallet. Har haft redovisning av etikfall idag, gick galant..känns som att de där 4½ timmarna vi satt igår och tragglade var en smula förgäves då det var mycket lättare än vad man förväntade sig.
Hade även halvtidsbedömning idag, bättre än förväntat, det verkar faktiskt som att man har underskattat sin egen förmåga ganska mycket om man lyssnar på hur sjuksköterskorna tycker att man är, roooligt!

I morgon har jag den kliniska examinationen och sedan tar jag helg i två dagar innan det är dags att gå på den riktiga helgen och vara ute i kommunen och glida, kan bli spännande att få se sig omkring minsann.

Idag tänkte jag koka ihop något så enkelt som korv och makaroner till middag, gött, undra bara när herrn i huset behagar komma hem så man kan börja på..jaja, han kommer nog snart får vi hoppas.

Vaknade förresten i natt och mådde tjyvens, trodde att min sista stund var kommen och planerade min palliativa vård, hade en fruktansvärd huvudvärk och mådde väldigt illa..satt på sängen och vaggade fram och tillbaka innan jag tillslut lyckades somna igen. Klämde i mig en nypa vitpepparkorn i morse för att förebygga ifall det (pepparpeppar) var magsjuka.

Känns som det kan bli en tidig kväll i kväll..som alla andra kvällar i och försig, inte ofta man är uppe efter klockan åtta på kvällen nuförtiden, är så infernaliskt trött av all ny information som skottas in i huvudet på en varje dag så man är helt färdig!

Jaja, nu ska jag klämma en tomat och sedan steka körv!

Hejdå.

Kvällning.

Har genomfört tre dagar på praktiken idag, går som smort och är mycket trevligt. Sista dagen denna veckan i morgon innan man går på långhelg, najs!

Slängde ihop en köttfärs- och fetaostpaj till middag idag, den blev riktigt god faktiskt, dock var det Björn som fick ta över rodret när det skulle kryddas, för sånt är jag kass i hövve på..meeen man kan ju inte vara bäst på allt, haha.

Nä, nu ska jag minsann ta och läsa lite bloggar, det var säkert över en vecka sedan sist jag gjorde det minsann!

Tjoflöjt.


Flightfun.

Här nedan följer några viktiga flygplansregler att lägga på minnet;Kokain förvaras lämpligen under ditt säte för "in-flight snorting".Passagerare med 80-talsfrisyr kastas omedelbart i sjön/havet.Då och då kan du välja att kasta upp armarna i vädret och vifta med dom precis som att du inte bryr dig.Om du vill kliva av planet måste du först ta dig förbi this motherfucker.Vid flygplansevakuering ges stilpoäng grundat på hur konstnärligt du gör det.Snälla försök att undvika att ge dig själv en avsugning under flygning.Luft-kondomer finns att tillgå ovanför ditt säte för "in-flight quickies".
Om du har svårigheter att bestämma könet på en annan passagerare bör du kolla här.Nördar uppmuntras kliva av.Dra tills penis blir orange.Om du stirrar på exitskyltarna tillräckligt länge, kanske dörrarna öppnar sig av sig själva. Men det är inte speciellt troligt.Bröstsmekningar tolereras inte!Tändare som är fyllda med vatten brukar inte alls fungera.Var snäll och lägg inte er avföring på toalettgolvet.Det är helt okej för oss om din fot råkar fastna i en av våra fönster.Om du får en plötslig lust att torrjucka en nödutgång bör du först öppna dörren.Vilken nödutgång du än väljer så är du ganska körd.

Trevlig flight!
Ligger i soffan och begrundar dagen och fu...

img_6161 (MMS)

Ligger i soffan och begrundar dagen och funderar på vad man ska slänga ihop för middag..och om det är nåt käckt på tv ikväll.