Raseriutbrott tretusen.

Är så fruktansvärt less nu så ni kan inte ana. Ligger i min säng och är sådär superduper jäkla trött så ögonen går i kors, men kan jag sova? Ack nej, för jag är pissnödig (ursäkta ordvalet mamma). Har varit på toaletten tre gånger sedan jag gick och lade mig! Försöker hitta en ställning som känns bekväm och som jag inte känner av blåsan i, men lyckas jag? Ack nej.
Jävla urinvägsinfektion säger jag bara! Men mitt i detta elände och misär kan jag trots allt inte låta bli att undra om infektionen beror på E-koli bakterier eller Staphylocockbakterier..?! Jag vet, man blir störd av dessa studier..
Jaja, kul är det i allafall inte, läste på internet (världens mest tillförlitliga källa till kunskap) att man skulle dricka citronvatten..hmm, ingen citron fanns att tillgå i köket, ej heller tranbärsjuice som jag druckit förut, men dock så fanns det äppelcidervinäger, mums, känns som att dricka salladsdressing. Hoppas nu att symptomen blir en smula lindrigare så man får slå igen ögonen någonting..återstår problemet i morgon ska jag ringa och tjata till mig en antibiotikakur, oavsett hur mycket dom än säger att bakterierna kan utveckla resistens så ska jag fan ha dom!
Dock är jag en smula orolig över att mina symptom (hej hypokondriker) även stämmer in på njurbäckeninflammation, som är en allvarligare form av urinvägsinfektion. Nåväl, det återstår att se vad dom säger, måtte jag få vara frisk tills i morgon bitti!

Hejdå.

Adventsmys med nybakade lussekatter och ju...

img_6988 (MMS)

Adventsmys med nybakade lussekatter och julmust, göööött!


Julfint i köket, nu ska det bara dit två j...

img_8745 (MMS)

Julfint i köket, nu ska det bara dit två julstjärnor eller alternativt amaryllis, för sånna har Björn aldrig haft!


Sundsvall.

Massa julklappar skulle inhandlas idag..två (!!) stycken blev det..jag är besviken över mig själv alltså!


Mamma.

Alla vet ju att mammor är experter. Expterter på att hitta saker man har tappat bort. Experter på att säga rätt saker och experter på att lindra när man har ont..för så har det alltid varit!

Min mamma visade för en herrans massa år sedan ett par utsvängda jeans som hon haft i sin gröna ungdom, hon berättade att de skulle bli moderna igen. Aldrig i livet att dom skulle, sa jag, vem kan vilja bära såna där konstiga byxor liksom. Men mycket riktigt, mamma hade rätt.
Sen vart det mode med stuprörsjeans, eller korvskinnsbyxor som jag kallade dom då, jag sa att jag aldrig skulle ta på mig något dylikt, man såg ju ut som en stoppikorv i dom..men jävlar i mig, nu använder jag nästan inte annat..
För några år sedan sa min mamma till mig; "Det kommer att bli mode med hög midja". "Aaaaldrig i liiiiivet", sa jag, "mycket kan du säga, men inte det!".. Men mycket riktigt skulle det vara höga midjor på broka. Jag höll dock fast vid att jag i allafall ALDRIG skulle sätta på mig något dylikt hur mycket mode det än var, och det höll jag fast vid länge..
Känns som ett hån mot mig själv när jag idag använder sånna av byxor, inte alltid, men ibland..och dom är supersköna.

Så då har vi fått det bevisat ännu en gång, mammor vet bäst! :)


Hoj hoj.

Hejsan svejsan.
Hur lever livet med mina kära? Själv är det ganska bra, har en lätt sjukdomskänsla i kroppen..fryser och svettas om vartannat, en smygande huvudvärk och besvärlig hals..inte okej! Men jag håller ut, ska till Sundsvall i morgon och kolla om det står att finna några julklappar..det är ju bara en månad kvar till julafton vetni..jag som alltid brukar vara ute i sista sekunden med mina klappar är väldigt förvånad själv..har till och med fyra julklappar som redan är inslagna och klara, det enda som ska göras är att de ska ettiketteras och lackas! Jag har nämligen en tanke med mina julklappar, och i år är dom i en gammaldags stil, eller vad man nu ska säga, brunt papper och rött snöre och lackmärke..hur man nu gör det, lär väl bränna upp paketen som den klant man är.

Har redan slagit in en herrans massa julklappar åt den lille Knödeln nere på gärsgårds (Leon alltså), han ska få en tockeran presentkalender av mor och far sin i år, så varje dag får han öppna sig en liten julklapp (man får vara bortskämd när man är liten och söt). Idag när jag kom ner för att äta frukost med Erkki och Leon så ville pöjken väldigt gärna visa upp korgen med alla julklapparna. Jag berättade dock för honom att han tusiken inte fick öppna dom än..då säger han: "Nää, till jul å titta, ingen jul än" och pekar mot hörnet där julgranen brukar stå. gullonge.

Ja, för att återgå till gårdagen kan jag ju säga att jag vart riktigt lycklig över att jag blev godkänd på anatomitentan, var 99% säker på att jag kört på den och började planera när jag är tvungen att börja plugga igen för att hinna till omtentan, men så blev icke fallet. Jag som faktiskt tycker att man får skryta över sig själv ibland kan säga att jag är renodlat stolt över mig själv!

Jaja, ska kolla lite på Vänner nu innan det är dags att knyta sig. Godnatt.


En klasskompis skrev mitt namn på whiteboa...

img_9620 (MMS)

En klasskompis skrev mitt namn på whiteboarden på arabiska - hoppas man kan lita på detta nu då, så det inte kommer fram att det betyder typ "jag har två kameler" eller något..


Titt sa fin n karl, honom ska jag gifta mi...

img_0573 (MMS)

Titt sa fin n karl, honom ska jag gifta mig meeeeeed :-).


Jippiiiiiiii!!!

JAG KLARADE ANATOMITENTAN!!


Ser jag ut som en disneyfigur?

I torsdags kväll hade jag flätor i håret över natten, på fredag morgon tog jag ut dem å fick lockigt hår..

Björn säger: jag tänkte just fråga varför ditt hår var så lockigt..sen kom jag ju på att du hade sånna där pochahontasgrejer i håret inatt..


Ibland gillar jag inte ljuset.

Är så less såhär på mörakvisten, förstår inte för mitt liv varför alla lampor som står att finna på bussen är tända! Förstår de inte att folk och fä är trötta och vill ta en slummer?
Men på vägen hem, vid 17, när det återigen är kölsvart ute, ja då kan dom minsann släcka ner, när en annan är pigg som en nötknäppare..å man vill ju inte störa ordningen med att tända en lampa..även om ingen säger det så vet man att folk suckar och tänker att "vad är det där för någon viktigpetter som måste förkovra sig i diverse lektyr mitt på blanka eftermiddagen?!"..så tänker i allafall jag..ibland. Nä nu ska jag inte vara bitter, ska in på skolan idag och ha metodövning - vårdhygien och läkemedelshantering och sånt skoj, hoppas jag..lär väl få bakläxa på läkemedelsberäkningen..antagligen så kommer jag ha ihjäl någon rent teoretiskt. Jaja. Hejdå.


Utsikten från min bänk. Våran lärarinna Lå...

img_3187 (MMS)

Utsikten från min bänk. Våran lärarinna Låret pratar om vårdhygien. Dock är hon ej med på bild då jag inte vågar fotografera henne, även fast hon är rätt käck och glad..med på bilden är dock ryggen på våran kära klasskompis Knivsta, hon pluggar frenetiskt ser det ut som.. Nu tjatar Sara om sin skadade tumme, hon är ett pain som bara tjatar..jag ska vrida om hela handen på henne så kanske hon tiger..fast det är knappast troligt, för hon lär surra på ändå..  Hejdå.


Faaaack!

Ännu en gång har länstrafiken gjort sitt bästa för att jävlas med mig, det är iskallt på bussen..jag vet att det är morgon, men den brukar vara varm. Känner verkligen, verkligen att det är välinvesterade stålar att åka buss och att dom är värd varenda krona när dom hela tiden fuckar med mig!

Gaaaaah.


Godkväll.

Jorå, jag kom tillslut hem till lilla landet Svenstavik, klarade det rätt bra förbi alla småbyar.
Eftersom tröttheten var påtaglig la jag mig på soffan när jag kom hem, fastnade dock vid en film och kunde därför inte somna. Satte igång med pluggning och läste för brinnande livet om olika mediciner och biverkningar. Fick en idé om att åka på pulsen och lägga mig i solariet en stund..sagt å gjort och nu är mina fräknar tillbaka på nästippen..eller i hela ansiktet.. Gasade in på affären och handlade lite middag, hem plugga lite till, laga middag som dagen till ära blev tortellini med bacon, creme fraiche och rödlök..sen åt jag ju förstås maten också..

Nu vet jag inte riktigt vad som händer, men känner jag min man rätt så är det sängdags inom en timme.

I morgon är det heldag på skolan igen, först 3,5 timme mikrobiologi och sedan 4 timmar föreläsning om infektions sjukdomar har kollat på åhörarkopiorna från infektions-föreläsningen och den verkar faktiskt intressant, dock lång..45 powerpoint-sidor..tungt. Kommer ha ganska ont i anteckningsnerven i morgon kan jag tro.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. hejdå.

Hej heeeej.

Sitter på bussen hem från skolan. Har haft mikrobiologi med låret, förvirrande men ändock en smula intressant. Förbannar världen för att den la så himla många småbyar mellan Östersund och Svensta, det tar ju så lång tiiiid..jaja, man ska inte klaga, dom ska ju tydligen flytta Kiruna så antagligen finns det dom som har det värre..
På hemmaplan blir det makaroner, korv och mer mikrobiologi..en hope farmakologi också mest troligt..måste sammanställa alla anteckningar, just nu ser nämligen mina åhörarkopior ut som ett värre världskrig, håller tummarna för att jag förstår vad jag själv menar med mina förkortningar..inte alltid det häder..
Jaja, nu ska jag ta mig ann någonting annat, vad man nu kan sa sig ann på en buss halvfull med passagerare..hmm.


Varde ljus

Tänk vilken fin karl jag har som lånar ut sin pannlampa när jag ska plugga. Dumt å tända lampan i taket liksom, det kan ju dra ström :-).

Bildbevis finnes, men bloggappen jobbar emot mig..


Lite lätt förbannad sådär.

Gjorde en komplettering av en uppgift i omvårdnad idag. Hade några svar som tydligen inte uppfyllde kraven, okej, jag var inte den enda, utan vi var ganska många som fick antingen komplettering eller till och med omtenta, så så långt är det ju okej. Men att den som rättade min uppgift för det första har skrivit att det var en tunn beskrivning i mina svar..TUNN beskrivning? Vi hade TRE A4 sidor att hålla oss till, åtta frågor som skulle innehålla både personliga åsikter och fakta utifrån litteraturen. När jag var klar hade jag skrivit fyra sidor..jag var alltså tvungen att komprimera ner min text till tre sidor, försökte ta bort överflödiga ord och flytta upp radbrytningar etc..det slutade med att jag fick ta bort en hel del av det som var viktigt för att kunna uppfylla kraven om de tre ynka sidorna..och damen tycker att det vart en tunn beskrivning?! Jag vet inte riktigt hur jag ska vrida och vända mig för att förstå hur hon kan tycka det när jag nu var tvungen att plocka bort så mycket.

Men vad som egentligen gör mig riktigt rosenrasande är att nu när jag skulle göra min komplettering så bad jag om att få kolla på Saras tenta, som var godkänd och mer därtill, och på en utav frågorna hade vi skrivit nästan exakt samma sak. Vi hade använt samma ord och fått samma kontenta med svaret, slängt oss med samma filosofer och sånt där crap, ändå får jag fucking komplettering på frågan, medan Saras svar var helt godkänt!
Varför varför varför? Jag bannar verkligen mig själv att jag inte upptäckt det tidigare så jag kunnat påtala detta för läraren på en gång. Tydligen var det inte samma människa som rättat våra tentor, men det ska väl inte spela någon som helst roll för om man ska få ett godkänt eller inte. Samma regler ska väl gälla för alla, eller har jag fel? Nog för att filosofer hade sina teorier hit och dit och att ingen egentligen hade rätt eller fel så borde väl ändå en humanistisk-existensialistisk människosyn vara samma både på mitt och Saras papper. Men tydligen inte!
Hädanefter ska jag lusläsa allt, och om jag upptäcker att det finns någon slags orättvisa i hur de olika rättningarna har gått till ska jag tusan påtala detta!

Nu vart jag ilsk.


Vecka

Hela den här veckan verkar vara emot mig..är det inte bussturer så är det is på bilrutan som vägrar försvinna när man har brådis!
Jag vet dock varför allt jag gör går åt fanders..för jag drack julmust igår..I NOVEMBER!! Har inte hänt på åtminstone 6 år. Julmust är inte lovligt förän i december nämligen..tänk att jag släppte på den principen..tur att jag inte drack så mycket.


Bagis

Det ska stå bagis i föregående inlägg. Hatar telefonens små knappar kombinerat med mina korvfingrar! Åsså förstår jag inte hur man går tillbaka å redigerar från bloggappen heller. Låt denna vecka gå fort och giv mig styrka!


Läkemedel

Just nu befinner jag mig i ett rus av läkemedel..jag är tyvärr (?) inte själv drogad, men det känns lite så..alla läkemedel, receptfria, receptbelagda, generella och narkotikaklassade läkemedel ska in i huvudet på ett eller annat vis..som sagt faller de mest basala saker i glömska till förmån för skolan..igår glömde jag tillexempel min bankomatkod..inför en full buss och tio personer i kö bakom slet jag mitt hår över den bortglömda koden medan jag frenetiskt skakade fram 92 spänn ur min börs. Kan dock inte påstå att belöningen för mitt slit var speciellt trevlig, jag fick stå i sex mil. Sex långa mil! Det var fjorton andra som stod också, tala om trafikfara! Och dessutom säger tydligen reglementet att det är jag som stående resenär som åker på böter vid en eventuell kontroll, känns jävligt najs att veta att man i värsta fall var tvungen att pynta ett par extra bagia för den mindre bekväma bussturen, dessutom svettades jag också, som en erkimå i sahara. Ja jävlar, länstrafiken får fan underkänt alltså! Nu vart jag sur.


Plugg.

Det enda jag gör nu är att plugga känns det som, igår blev det elva timmar..idag åtta..och än är jag mest troligt inte klar. Ska eventuellt vandra till Stålis på förhör. Tenta på fredag, det kan gå hur fan som helst. Känner mig säker på vissa saker, men andra saker har jag skitdålig koll på. Omprov i januari om inte annat. Det trista med att man pluggar dagarna i ända är att man knappt har tid till att hitta på grejer. Hela tiden när man gör grejer, typ är på affären eller kollar på tv så gnager det att man egentligen borde plugga..till och med när ögonen går i kors.
Dom säger att efter 20 (?) så är facken i hjärnan fylld och det sållas ut annat när nytt kommer in..man känner sakta men säkert hur olika saker faller i glömska, t.ex dom här basala sakerna som att sköta sin hygien. Jag har helt seriöst vart en äcklig tjej idag, snuskigt hår å lortiga byxor..nåväl, det är ju bara lite drygt två och ett halvt år kvar, höhmm.
Nej, nu ska jag kolla till den lille Leon som ligger och sover så snällt i sin säng, sedan ska jag dricka upp mitt vatten och eventuellt trippa över till Stålfoten.

Adjöss.