Status.

Sviter efter fredagens Petter och lördagens Drypare sitter i. Tur att det bara blidde en tequila. Annars lever jag det goda livet som den EM-guldmedaljör i storslalom jag är..i allafall om man ska tro fröken Östman.

Jobbar och sliter. Dagarna spenderas på dagis och kvällarna hos Krisse..börjar se resultat nu som tur är. jippikayey.

Nu örsk je ittna mejr.


Se upp i backen!!

img_6807 (MMS)

Se upp i backen!!


Petter.

Jaha. Skulle tagga tills ikväll med några väl utvalda Petterlåtar. Och här sitter jag..en timme senare och lyssnar på Lasse Stefanz. Fortfarande. Har lyssnat på samma låt, "Orden som mor min sa" säkert tjugo gånger. Tragiskt.
Ska snart sakra ihop mig och mitt utspridda liv. Packa en väska med nödvändigheter. Bege mig till gärsgårds för att säga hej till los Knödlos. Bege mig bort mot Stålis-residense och knäppa en öl medans man sätter på ansiktet och grejar kaluffsen..för att sedan bege mig ett hus upp till min goda granne Veronica för lite intagande av tacos tydligen. Happ happ. Gäller att sätta igång kanske..

Hejdå.

"Få se om du kan flina Leon?!".

img_6807 (MMS)

"Få se om du kan flina Leon?!".


Acb.

Acb-tönten håller sig vid liv. Nu i en nerkladdad utgåva dock.





Färg.

Nu du jäklar har vi färg så vi kan bada i´t. Vit till påmålningen av väggarna, våtrumsfärg till badrumstaket, svart till väggmålning, tandoori till väggmålning och slutligen asfalt till dörrarna. Kommer bli toppnoch. Ska snart iväg och göra ett ryck med penseln. Den gode Krisse tycker att jag är en arbetsnarkoman. Men vad gör man inte för sina vänner..(eller mest för att inflyttnings-partajjet ska gå av stapeln snabbare, hehe).

Idag bjöd min far på en kulinarisk läckerhet som jag inte ätit på år och dagar, nämligen vita bönor och körv. Det var minsann gött.

Försöker förresten mig på att göra en ny header, men då jag saknar bra och nya bilder på mig själv dröjer det. Och eftersom min ork på morgonen inte sträcker sig till att sätta på ett bättre ansikte så blir det heller inga kort tagna. Har även lite andra headers att sätta tännran i, men det finns liksom ingen inspiration. Kollar på andras bloggar och förfasas över att jag är så kass som jag är. Dock har det kommit att bli min kvällslektyr, sidor som innehåller photoshop-tips.

Nåväl, nu ska jag kolla föusbox, sen bär det nog bortöver södern till Krissekross för lite måling. Håller ni tummarna riktigt harrt så kanske jag tar något/några foton och lägger in.




Solong.


Svenstaviket.

Nu bär det snart av till Svenstaviket. Ska inhandla lite nödvändigheter med Krisse. Typ färg..och någonting gött på bolaget.
Apporopå Krisse så börjar det arta sig riktigt bra i hans lya, dock är det låååångt ifrån klart. Väggarna måste målas igen både i hallen uppe och nere, sen ska alla dörrfoder och dörrar målas några gånger. Sen är det bara de andra rummen kvar..men sjutton vad roligt det är. Kul att se "ett hem växa fram" eller vad man ska säga.

Nejnu ska jag gå ut och se om Krisse kommit. Hejdå.


Duktigt.

Workade idag, det gick faktiskt riktigt bra. Tog kappsäcken och kilade hemöver gärsgårds vid 12.45. Då var det tid för mig och Leon att leka, medans hans fader arbetade.

Jag talade om för Leon att jag inte hade några större planer för dagen. Då såg han fundersam ut ett tag, men sedan sa han; "Måhända att vi ska förkovra oss i renlighetens underbara värld?". Först fattade jag inte vad han menade, utan trodde bara att den lille mannen blitt tossig, men på två sekunder var han inne i garderoben och rotade fram ett par nya, fräscha sommargardiner.



Sagt och gjort så byttes det gardiner.



Köket fick sig också en omgång.





 











Även vardagsrummet fick smaka på sin egen medecin.



"Måtte dom riva ner den skräckinjagande bården" suckade Leon.



Paus för lite Lollo och Bernie.




 
Slutkörd moster.



Leon envisades även med att ta hallen.



"Chilla för tusan" stånkade jag medan Leon visade prov på sin simultanförmåga.



"Ingalunda" svarade Leon med myndig röst. Här skall torkas!



..och nog torkade han alltid!



Å fint varte.



Hängde upp fräcka gardiner i hallen. Dock tyckte Leon att det såg förkastligt ut med så korta gardiner. Men vid det här laget var mostern slutkörd så hon orkade inte ta ner dom igen.



Såklart kunde inte Leon Lindblad also known as Simon Davies låta ljusstakarna stå som jag ställt dem.
"Du har ingen känsla för stil Elle" deklarerade han
.



Istället vart det såhär. Stiligt.

Hejdå.










Everybodys gone.

Nu sitter Idde och Sophie på planet till Thailand. Erkki ligger på operationsbordet. Emelie är i Uppsala. Mamma är i Stockholm. Pappa är i Klaxåsen. Jag svär att till och med Stålis är på rymmen. Nåväl, jag ska faktiskt också dra snart. Till Krisse. Det står målning på schemat, om Krisse är mindre bakis och mer pigg idag. Hoppas.

Farewell.

Skelis.

Jag leker i photoshop. Ska försöka fixa till en ny header. Letade reda på en käck bild på mig, fixade och donade. Inser när den är klar att jag verkligen har ett lazyeye. Båda ögonen pekade åt olika håll. Helt mysko.




Kanske inte så jättemycket, men ändock.


Fotolek.

Nu jäklar har jag photoshop igen. Äntligen. Dock är det bara en testversion på 30 dagar, så är det någon som behöver hjälp så säg te innan månaden är slut!
Har funderat på att investera i photoshop, eftersom jag faktiskt använder det jäkligt mycket när jag väl har det. Sökte på pricerunner efter photoshop cs5..det billigaste kostade tiotusen. Det kan väl tusan inte stämma?

Nåväl, hur det än är så har jag pysslat ihop en liten bild.
Har redigerat bort lite saker på bilden som var stygga, tex en vägskylt, några stolpar och räcken. Jag har även bättrat på skärpan i bilden, lagt på lite ljus och tillslut gjort den i gråskala. Tyckte den vart ganska bra. Man är ju ändå bara amatör.



Kör stor-nissen idag på jobbet. Tacka vet ...

img_6807 (MMS)

Kör stor-nissen idag på jobbet. Tacka vet jag fyrhjulsdrift så man tar sig någonstans uppe på skalet idag!


Tadam.

Eftersom jag har så fruktansvärt lite för mig, så kör vi en matlista..i utifall någon skulle få för sig att bjuda mig på middag..så vet ni ju vad jag gillar..hehe.

Varm dryck: Kaffe såklart!

Kall dryck: Vatten är väldi gott, annars fanta.

Alkoholhaltig dryck: Öl!

Drink: Hmm, brukar oftast dricka fruktiga drinkar, sen får bartendern göra som han vill. 

Pålägg: 
Ost är gött.

Grönsak: Gurka och tomat.

Frukt: Apelsin och banan.

Bär: Jordgubbar.

Krydda: Vitlökskrydda.

Godis: Choklad.

Snacks: Chips, popcorn eller cheezballs.

Choklad: Marabou.

Ost: Vanlig hederlig arbetarost.

Sallad: Räksallad.

Tårta: Smörgåstårta.

Bakverk: Vaniljhjärta.

Sås: Vitlökssås.

Glass: Chokladglass.

Snabbmat: Hamburgare eller pizza.

Flingor: Sånna där fullkornsflingor. Dom är goda.

Pizza: Färska tomater, fläskfilé, pressad vitlök..mmm..

Naturgodis/Nötter: Cashewnötter.

Soppa: Sparrissoppa, ärtsoppa, nyponsoppa, blåbärssoppa. Åsså åt jag en sjukt god Seafood-soppa i Thailand.

Utländskt kök: Thailändskt eller mongoliskt.

Halstablett/Tuggummi: Kungen av Danmark.

Äter inte: Blodpudding och tjockpannkaka.




Skitkorv, förkylning och massa klagerier.

Det var nog tusan ingen skitkorv som satt på tvären. Det var nog mer än sämre badagad förkylning som sakta men säkert intog min lekamen. huvva.
Idag har jag varit less..lessare än på länge. Less på dessa förbannade slaggprodukter also known as Stockholmare..de tror tydligen att det är andra regler som gäller för dom när dom är här. Dessutom tror dom att bara för att en annan kommer från bygda så vet man inte vart Stockholm är. crazy coconut i say.

Nåväl, kom i allafall till min sista stuga för dagen och inser att den ser ut som en sanitär olägenhet. Far till gästservice för att klaga (vid det här laget är jag färdig att gråta av lesshet). Nehej, det där måste åtgärdas på en gång. Bara att bränna upp igen, kavla upp armarna och börja torka öl. kul. Dessutom hade dom jävlarna hällt ut en bukett blommor i sopskåpet så när jag skulle ta reda på det vart jag rövsnorig.

Slutade dagen, kände mig nöjd. Kom på att jag har lovat att städa på dagis två timmar..dog lite, for ner och städade så fingrarna glödde.

Nu är jag mör! Men bättre egentligen att man håller igång så förkylningshelvetet bryter ut istället för att ligga och fjanta sig i kroppen.

Hmm. Ikväll blir det casa di Krisse en sväng för lite takmålning.

Så, nu är jag nöjd.

Man tager vad man haver när tanklocket isa...

img_6807 (MMS)

Man tager vad man haver när tanklocket isat igen :-).


Hej.

Goder afton, goder afton både herre och fruuu..jag önskar eder alla en fröjdefull juuul. Fast nu är ju julen slut..men i mitt fönster står fortfarande adventsljusstaken..och julgardinerna hänger på stången.

Dagen har flutit på ganska bra faktiskt, förutom att jag har en djävulsk skitvärk som ett bälte kring magen, och har haft hela dagen. Är så less. Tror att det kan vara (ursäkta snuskfaktorn) en skitkorv som satt sig på tvären eller något, för ont som ett helvete gör det.

Annars har jag faktiskt haft en trevlig afton, har suttit på norsgårn. Jag och min goda granne Stålis spelade Uno och bäljade i oss kaffe. Vi bestämde även att det blir Petter på skalet nu den 29onde, måste ju utnyttja mitt personalkort till max. hehe. Så om någon känner för att vara chaufför så tas det glatt emot!

Renoveringen i casa di Krisse börjar smått komma igång igen, i allafall ideerna. Tänkte jag skulle sparka igång karln i morgon eftermiddag med lite målning så det blir klart någongång. Kan ju inte vara kul att bo där som det är nu. Sen skulle vi behövt låna en overhead en sväng för lite dekoration. Någon som har?

I morgon är det annars jobb som står på programmet. Ska upp på Skalet och göra ett dagsverke..sedan hem på byn igen och arbeta lite på dagis..som den hårt arbetande människa jag är. haha.

Nej nu ska jag knäppa på Vänner, säsong 3 och dra igen öuglocka. Godnatt.


Varsågod!

Till Ida och Erkki.




..det var så lite så :-)

img_6807 (MMS)

..det var så lite så :-)


Jag vill ha sommar..

  • ..för att slippa klä på mig tusen plagg varje gång jag ska gå ut.
  • ..för att slippa skrapa rutan när jag ska någonstans med bilen.
  • ..för att slippa köra fast.
  • ..för att kunna sitta på Stålis paviljong och dricka vin (fick sjuk längtan efter det nu).
  • ..för att kunna ha leggings utan att bli böttenspäckt.
  • ..för att stråka.
  • ..för att slippa pulsa i snön.
  • ..för att hänga på Soppsans balkong (och framförallt, för att slippa se henne skotta den :)).
  • ..för att grilla!
  • ..för att kajka på byn.
  • ..för att äta glass.
  • ..för att ha det ljust ute längre!
  • ..för att åka ut och spana på djur (helst i Stålhands bil när larmet går ;)).

Skulle kunna keepa on all night så att säga, men nu måste jag tusan sova. Godnatt folket.


Tjena.

Sitter nere på gärsgårds och glor på idrottsgalan. Det känns sannerligen som det var igår jag själv var där och tog emot ett pris..ellerja, jag var i allafall där..2006.

Den lille mannen i det här huset leker runt i sina älgtofflor, eller leker gör han väl inte heller egentligen..han jobbar på att komma upp i mitt knä..samtidigt som han ska leka med usb-lampan och sjunga en trudelutt av okänd art..för att nästa stund stoppa legobitar i tvättkorgen och sedan rulla den runt, runt, runt tills det skramlar riktigt mycket..då skrattar han.

Nåväl, nu ska jag inte skriva något mer, utan ägna mig åt den lille leksaksgubben dom belägrat mitt tangentbord.

Hejdå.


Halloj.

Hejsan Svejsan.

Idag har jag minsann arbetat..som vanligt på söndagar i och för sig.. Dock var jag ovanligt trött, höll på att somna mest hela tiden som det kändes. Annars var dagen riktigt lugn, den flöt på i en mindre härlig kombination av Skåningar, utlänningar, dammiga golv, gamla matvaror och en fastkörning..och än en gång fick jag bli lösknuffad av gästerna jag nyss synat åt. Grattis till mig att jag har en bil som inte tar sig upp om det är mer än en halv grads lutning.

Nåväl, sitter hemma hos Björnongen och gör inte mycket alls. Funderar på om jag ska diska..men det kanske får bli efter meddan istället.

Nej, nu ska jag kolla om det är något på televisionen..bäst att passa på att kolla på vad tusan man vill medan Björnstjärne inte är hemma, hehe.

Hejdå.

Belöningen för två månaders nykterhet. Jih...

img_6807 (MMS)

Belöningen för två månaders nykterhet. Jihooo! Smakar godare än aldrig förr!


Tjenare.

Hej hej.
Ligger i ensamt majestät i min icke så breda säng. Därför är det kanske tur att jag ligger ensam. Fast tråkigt. Fast kanske tur ändå för Björn, för jag är nämligen flotthög tretusen idag. Måste påminna mig själv om att tvaga min lekamen då och då. Typ imorgon vore perfekt.

Om ni undrar vad jag och min gode lille Leon gjorde under kvällen så badade vi..ellerja, han badade, men jag vart blöt, sen ritade vi en smula, kollade på Musses klubbhus, kockade välling, borstade tänder, letade napp, hittade ingen napp..skrev förtvivlat sms till modern..kokade nya nappar..städade ur skafferiet och slutligen satt och filosoferade under köksbordet. Vi har ganska kul ihop ändå jag och den lille.
Modern till det lilla barnet blev glatt överraskad (vill jag tro) över rensningen i skafferiet, så glad att hon bjöd mig stanna på ett avsnitt "Tre kronor". Och je löver, kläderna de hade i 90-tals serierna är to die for. Förstår inte riktigt varför ingen klär sig i konstigt rutiga västar med milsvida axelvaddar nu för tiden. hmm.

Näpp, nu ska jag nog ta och göra någon nytta. Typ kolla på Vänner..

Godnatt.

Det vart bad för den lille korven. Här på ...

img_6807 (MMS)

Det vart bad för den lille korven. Här på bilden ses han härma sin bäste vän Björn.


Halloj.

Hejsan Svejsan på eftermiddagen.
Jag har nyss kommit hem från dagens arbete, på dagis. Trevligt att få komma dit någon gång ibland också. Det har gått überbra med Leon, han var liksom min hang-around en stund på förmiddagen, men sen sket han i mig och lekte med di andra barnen istället. Städade bort julen med allt vad det innebär..med andra ord bytte jag curtains och plockade ner alla tusen förbannade små uppkluddade tomtar som satt här och var.

Städade även the dagis-house innan jag gick, två timmar tog det och jag är nöjd med min prestation. Dock är mina fötter mindre nöjda. Förkastligt att man ska få ont i fossingarna av vanligt hederligt arbete. Dock skyller jag allt på bad shoes.

Om en timme ungefär ska jag traska ner till gärsgårds för att umgås lite med den lille mannen anno 2009. Hans föräldrar har tydligen vissa förehavanden att ta itu med, typ möten och sånt viktigt. Så i skrivandets stund sitter jag egentligen och funderar på vad vi ska hitta på när vi är på tu man hand. Ser man sig bara omkring så finns det massor att göra..vi kan till exempel räkna alla makaronerna i skafferiet, fläta mattfransarna eller varför inte borsta tänderna på katten..vilket blir ett problem eftersom det inte finns någon katt att tillgå. Hmm.

Nej, nu ska jag sluta. Hejdå.



The very little man.


Dvärg?

Häromdagen när jag jobbade knäppte jag denna trevliga bild.
I den här stugan är vi absolut inte främlingsfientliga, här bygger vi sängar även för små människor.



Besök.

Var och besökte min vän pojk-farbrorn Krisse i förmiddags. Vi drack kaffe, bytte tändstift, lekte med katterna, röjde rat och pratade goja. Passade på att ta lite kort på hur han har det i nuläget..



Krisses kök. Luckorna var tidigare rosadassiga. Men efter att jag och Empan vart i farten vart dom denna färg.


 
Krisses nybyggda badrum.



Pojk-farbrorn him self.



Fegisarna som knappt vågade leka i snön. Julanta och Frans-Reidar.


R.I.P

En kär god vän har gått ifrån oss.



Vila i frid lilla sushi.
Somliga säger att när man dör stannar pumpen, men i ditt fall pumpade den som aldrig förr.
haha.


Lista.

Usch, jag vet att många (bland annat min mor) hatar när jag skriver listor, men what the heck. Jag gillar´t :).

Nämn något som gjorde dig glad igår: Min fina Björn som bara var där med mig.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov. Sov som en stock.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Raderade bloggar, kollade platsbanken och smsade.
Det sista du sa högt: Godnatt.
Det senaste någon sa till dig: Godnatt.
Vad har du druckit idag: Juice, vatten och kaffe.
Vad var det senaste du åt: En hårdbrömacka med ost. 
Vad var det senaste du köpte: Bensin till biln.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun. Ek kanske.
Vad är det för väder hos dig nu: Mörkt. Minusgrader. Kallt.
Godaste glassmaken: Choklad. mumsish.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jodå. 
Sover du tungt: Ohja, sover igenom det mesta.
Drömmer du mardrömmar: Det händer, dock inte så ofta.
Trivs du med ditt jobb: Hmm, jodå. Man träffar mycket folk, trevligt som otrevligt.
Favoritklädsel: Underställsbyxor och tjocktröja. Är ju så hiskeligt frussen av mig jag ju.
Favoritlåt just nu: Det var en svår en. Ingen aning faktiskt.
Vad ser du om du tittar till höger: Tapeten och sänggaveln.
Vad gör dig glad just nu: Tanken på allt fint jag har omkring mig.
Vad ska du göra härnäst: Slå på Vänner och sova en smula.
Höger eller vänsterhänt: Höger. Såklart!
Humör just nu: Sliten, men ganska glad ändå.
Favoritgodis: Choklad.
Kläder just nu: Nå byxor och en munkjacka.
Sommarplaner: Ingen aning, det har ju nyss varit sommar.
Hur många kuddar sover du med: Har två i sängen, men sover endast på en.
Spelar du något instrument: Icke!
Morgon eller nattmänniska: Det går i perioder. Just nu en nattmänniska.
Vad är viktigast för dig: Att alla runt omkring mig mår bra.
Är du kittlig: Ibland.
Snarkar du: Tydligen. Men jag tror inte på´t.
Stjärntecken: Stenbock. Envis som tusan, eller inte.
Äckligaste insekten: Myror. snusk.
Längtar du mest efter just nu: Min Björnonge.


Goderafton.

Hänger i residens della Björnonge och äter lite karameller. Väntar egentligen på att de två Björnarna (Regular Björn och Torbjörn) ska komma tillbaka från deras äventyr. Dock var det väl ungefär en timme sedan dom drog och eftersom dom skulle till Gnås så är det nog en stund kvar innan dom förväntas landa här igen.

Nåväl. Adjö.


Antagen!

Okej, jag har blivit antagen till en kurs. Inte mitt förstahandsval tyvärr, men ändå..dock tog jag nog bara detta för att ha tagit något känns det som nu..

Nåväl, det blir nog bra. Kursen heter i allafall Specialpedagogik för barn i förskola och skola, här nedan kan den som är intresserad läsa vad det är för något;

Kursen ger kunskaper om olika specialpedagogiska perspektiv. Centrala begrepp som en skola för alla, inkludering och goda lärandemiljöer diskuteras och rekonstrueras. Kursen behandlar utvecklingsarbete för goda lärandemiljöer som undviker segregering och uppmuntrar inkludering. Kursen vänder sig till dig som arbetar i förskola, fritidshem och skola, samt andra verksamheter för barn och unga.


Blää.

Vetni hur äckligt det är med grapefrukt? Inhandlade en häromdagen för att stilla mitt fruktbehov. Ikväll skulle jag smaka på den. Fy vad det inte var gott. Smakade som en för gammal apelsin kanske skulle smaka. Blä.

Nåväl, idag har jag stånkat och stretat uppe på Vemdalsskalet igen. Avsynade tills klockan slog 14.30, träffade bara trevliga människor idag som tur var. Sedan gav jag mig ut för att bädda sängar, fick hjälp av Emelie och Maja tillslut, underbart! Avslutade arbetsdagen med att städa en stuga uppe på Hogna, även där hade Empan och Maja ett finger med i spelet (om inte en hel hand).

Annars har jag ätit pannkaka idag till middag. Sen hälsade jag på min systerson. Han lekte. Jag låg på golvet och han hoppade på mig. Och eftersom jag har min sedevanliga söndagsvärkfrånhelvetet i ryggen så kved jag varje gång den lille Knödeln hoppade på mig. Han trodde bergis att jag skrattade. Men innerst inne dog jag.

Fasen om man ska drista sig till att sova..vad tror ni? Nä, först blir det vänner!

Hejdå.

Varsegod. Jag bjuder på en vacker pingvin....

img_6807 (MMS)

Varsegod. Jag bjuder på en vacker pingvin. Målad för endast en minut sedan. Av mig. Är den inte underbar?


Soppsans sushi tar det piano på ett löv!

img_6807 (MMS)

Soppsans sushi tar det piano på ett löv!


Grattis!

G R A T T I S

P Å

2 5 - Å R S D A G E N

E     L     L     I     N     O     R

din fina tjej!






Tack du..


Goder afton.

Hejsan alla människor. Jag sitter i min säng och förfasas över allt elände på jorden..eller nej, det gör jag inte..jag väntar på att klockan ska bli tolv så gratulationerna kan börja strömma in. Jag är nämligen inte som andra människor, som förfasas över åldern (JO, jag har jämnåriga kompisar som gör det!). Jag älskar att fylla år! I morgon ska det bakas smörgåstårta och hoppas att det kommer några små förskrämda gäster.

En diskussion tidigare i afton gick ut på att man inte kommit så långt i livet trots att man är "så gammal". Men vafan, jag har börjat fundera..hur många av de runt omkring mig har tagit sig så mycket längre? Nä precis! Och på frågan om hur / varför jag bor hemma hos mina föräldrar när jag är 25 (som vissa tydligen stör sig på) är svaret ganska enkelt. Eftersom jag inte har ett jobb så känns det bättre att bo hemma. Jag flyttar inte "bara för att" och sen inte klarar av att betala hyran eller handla mat. Jag vill inte gå på socialbidrag. Jag flyttade hemifrån när jag var 15 år och flyttade tillbaka hit när jag var 23, när jag slutade på Acb. Så jag har faktiskt inte alltid bott hemma.

Nåväl, nu orkar jag inte skriva något mer om dylika ting. Stör sig människor på det så är det deras problem.

Hejdå.

Smaskar i mig lite fruktsallad - som jag h...

img_6807 (MMS)

Smaskar i mig lite fruktsallad - som jag har längtat efter det!


Skidor.

En trevlig konversation vid köksbordet medan två skidåkare far förbi utanför fönstret..

Jag - Det är faktiskt roligt att åka längdskidor..
Björn - Vill jag ha roligt sätter jag mig och skiter!

Årsredovisning.

Lite sent kanske, men men.

Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
Körde bil på Autobahn, letade efter en basker i Frankrike och var spiknykter två veckor i Thailand.


Höll du några av dina nyårslöften?
Tyvärr inte, det enda nyårslöftet jag hade var att komma upp i tvåtusen inlägg på bloggen. Inte ens det klarade jag. I år har jag inga.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, inte någon av de jag hyser något starkare för.


Dog någon som stod dig nära?

Nej, inte heller här någon nära.


Vilka länder besökte du?
Tyskland två gånger, Frankrike och Thailand.


Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
En anställning. Antar att jag svarade samma förra året.


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Hmm, svårt att säga. Inget jag direkt kommer på faktiskt.


Vad var din största framgång 2010?
Vetni hur fort man glömmer saker..eller så har det inte vart någon framgång i år.


Största misstaget?
Tror inte jag gjort några stora misstag, inga som jag kommer ihåg i allafall.


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hade en sinnessjuk magsjuka i början av året (måtte den inte komma igen). Annars är det nog bara förkylningar.


Bästa köpet?
Hmm. Köpte ju en bil i Maj, det var ett bra köp. Min lilla Honda. Annars måste jag nog säga att mina fejkade foppatofflor för 90 bagis i Ullared var välinvesterade slantar.


Vad spenderade du mest pengar på?
Bensin. Det onda måstet.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min systerson Leon gör mig alltid glad. Speciellt nu när han förstår så mycket så kan man ha roligt med honom..eller oftast åt honom. haha.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Som every fucking year; Keep on rocking in the free world.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog densamme.


Vad önskar du att du gjort mer?
Men tusiken vilka svåra frågor det kom nu minsann. Jag önskar nog att jag tagit hand om naturen lite mer, typ källsorterat och sånt viktigt.


Vad önskar du att du gjort mindre?
Ägnat mig åt tobaksvaror och alkoholhaltiga drycker.


Hur tillbringade du julen?
Hemma på Thunellvägen med familj och släkt.


Blev du kär i år?
Jepp. I min fina Björnonge.


Favoritprogram på TV?
Måste nog svara "Ensam mamma söker" då det var det enda program jag följde.


Bästa boken du läste i år?
Bokserien om LaStella. (Smultron & Svek, Vinbär & Vemod, Hallon & Hat, Lingon & Lust).


Största musikaliska upptäckten?
Hmm. Tror jag inte lyssnat så mycket på musik i år faktiskt.


Något du önskade dig och fick?
Fick en resa till Thailand av mamma och pappa. Det var en superfin present!


Något du önskade dig men inte fick?
Jag önskade mig ingenting. Har önskat mig "Vänner" säsonger i födelsedagspresent, får se om det uppfylls :).


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade hemma i Rätan tillsammans med familjen om jag inte minns helt fel. Fick sjukt mycket grattis-hälsningar.


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag fått ett välbetalt jobb så hade det vart skitbra.


Vad fick dig att må bra?
Nära och kära i en fin kombination.


Vilken kändis var du mest sugen på?
Jude Law (som alltid) och Joel Kinnaman.


Vem saknade du?
Inte en kotte.


De bästa nya människorna du träffade?
Träffade många fina människor när jag jobbade på Aroma Tech. Dessutom träffade jag ju min lille Björnonge.


Mest stolt över?
Mig själv!


Högsta önskan just nu?
Att marängsvischen som Empan just i detta nu donar med, ska bli god.