Personalfest & plugg.

Var på personalfest med cowboysar igår, det var trevligt, drack en och annan öl och åt god mat..dansade till och med en sväng med okänd ung man. 22.20 kände samtliga att det var dags att dra sig tillbaka så 23.30 låg jag hemma i sängen och var nöjd med dagen.

Denna dagen började med ett samtal från Leon som bjöd på frulle, sedan vart det senaste avsnittet av Big brother tillsammans med systern och gossen (som lekte med ett skosnöre under en hel timme, lite roar barnen). Traskade sedan iväg hit till Stålhand, där jag nu sitter och funderar på om det verkligen är sant att jag är klar med både rapport och diskussion och det är tid att ta sommarlov? Har förvisso en komplettering att göra, men den får minsann vänta tills efter helgen!

Ute är vädret inte speciellt tilltalande, ganska skönt egentligen när man måste vara inne och plita på. Dessutom är det skönare när det inte är så varmt när man är allergisk. Dock har jag nu hittat tabletter som verkligen hjälper (peppar, peppar), har hittills tagit dubbel dos Kestin på morgonen och sedan igen mitt på dagen då jag upplever att det inte håller sig hela dagen, funkar till och med bättre än tavegyl som jag levde på förra sommaren.

Tänkte dra iväg och fika hos Maria lite senare, klockan ett närmare bestämt, jag uppmuntrar alla till att åka/gå dit och fika..världens bästa café med billigt och gott fika i en trevlig miljö!

Jaja, nu ska jag försöka ändra min diskussion till en pdf-fil så jag kan skicka in den till läraren samt urkund, sen är det bara en evig väntan till den 20 juni då vi får tillbaka den med förhoppningsvis ett godkänt resultat.

Hejdå.


Skogen.För någon vecka sedan begav jag mig ut i skogen. Efter att min vän Kristoffer enträget tjatat på mig i flera år att jag ska komma och entra hans maskin (det där lät snuskigt) tog jag äntligen tag i saken och drog ut till honom och hans skogsmaskin. Blev först bjuden på kaffe i hans lilla rosa barack och sedan bar det av ut till maskinen. Fick pröva att köra själv och erhöll ett godkänt betyg på de träd jag avverkade.
Sedan skulle K upp "på berget" för att plocka reda på lite vindfällor och jag var rädd som en ängslig hare över att både jag och maskinen skulle välta..men jag överlevde..

Här nedan kan ni se en film på när vi är ute och åker. Håll till godo även om kvalitén inte är den bästa;Dagen.

Åh vad jag är förtjust i den nya funktionen Remby, tack vare den så orkar man lägga in bilder istället för att hålla på och göra kollage och fixa runt med bilderna i andra program, det är fint som snus det!

Skulle till tandläkaren i morse, men vaknade 05 med konstant hosta så jag tänkte att jag skulle befria tandläkarna från att arbeta i en mun som måste hosta var tredje sekund när jag ligger ner. Nu var det mycket elände på en gång känner jag..det finns ju de som har det värre..i allafall om man ska tro på facebook.

Annars sitter jag än en gång begravd med näbben i böckerna, försöker göra undan det sista så man slipper ha det ogjort.

Ikväll är det personalfest på fröjdholmen, alla i bergs kommun är bjudna, storstilat av dem att till och med kunna bjuda med oss som BARA är vikarier. Jaja, det blir nog roligt, spädgris är ju säkert gott..och 32 kilo aromsmör är det sällan man tackar nej till.

Nej, nu ska jag försöka komma underfund med resten av denna diskussion. Adjöss.

Cold.

Jaha. Så kom förkylningen som ett brev på posten. Det var ju som skönt, har riktigt längtat efter att få begrava mig i diverse olika typer av snorpapper och inneha en eländig hosta som gör att jag känner mig som en sämre bedagad träsko.
Ute blåser det också, som om inte livet redan var drygt nog förtillfället. Jaja, jag är ju en positiv människa så jag vägrar tro annat än att vädret kommer bli till det bättre och att min satans förkylning mirakulöst nog kommer att avta framåt eftermiddagen.
Sara är i allafall en god pluggkamrat som förser mig med mjukt hushållspapper till min röda, sargade näsa.

Vad gäller rapporten så är den så gott som klar, den ska endast korrekturläsas innan den är färdig för inskick till urkund. Sen är det bara en individuell diskussion på 1250 ord som ska plitas ihop. Känns som detta kommer att bli en härlig dag.


Remby.

Har testat de henn nymodighejtan Remby nu. Gjorde ett litet kollage för att hylla Loreen och hennes fina framträdande.
Det är dock oklart varför jag valde att lägga in en svamp och en aubergine, möjligtvis kan det vara så att jag känner sån eufori när jag får äta sånna. Vem vet.

Opponentskap.

Har varit inne på skolan idag, sista riktiga skoldagen för detta läsår faktiskt. Känns sjukt att det redan har gått ett år. Nu är det bara det sista på rapporten som ska fnulas ihop samt göra en komplettering på den andra rapporten, sedan är jag beredd att ta sommarlov från skolan..i allafall ett tag, tills det är dags att damma av anatomiboken och friska upp minnet en smula innan medicinsk kirurgi börjar i höst.

Nu ska jag underhålla Leon-korven i en halvtimme innan det är dags att knalla till Sara och skriva rapport.

Staden.

Har haft en väldans trevlig helg med syskonen nere i Uppsala. Vi har ätit mycket god mat och mindre god mat, druckit öl, sjungit karaoke, kalasat fram på småtimmarna, dansat långdans med halva Uppsala, skrattat, varit vuxna och tittat på stadens utbud av kultur, spelat minigolf, kört bil utan ac..resultatet blev nedvevade rutor i 80 mil, firat Sveriges vinst i Eurovision, grillat, nysit, flanerat runt på gatorna i största allmänhet och en massa andra trevliga ting.


Je å syskona på Etage.


Sitter i solen på skolan och dinglar med b...

img_5389 (MMS)

Sitter i solen på skolan och dinglar med benen, har förberett oss inför måndagens opponentskap..nu väntar vi bara på den tredje parten i Rätansklanen innan vi blåser hem för att sedan styra kosan mot Uppsala!


Efter en mindre tilltalande huvudvärk som ...

img_4514 (MMS)

Efter en mindre tilltalande huvudvärk som produkt av gårdagens asroliga klassfest, årets första allergi, någon timmes sömn och potatis med fläsk har jag nu belägrat soffan, men karln min ser schleten ut så det blir nog snart bädden!


Dagen.

Den här dagen har verkligen flutit obemäkt förbi, vad jag minns har jag varit utanför dörren en gång, när jag gick ner med en hink vatten till Björn i garaget..annars har jag bara suttit inne, skäms!
Men jag har ju i allafall varit kreativ och målat lite och nu letar jag inspiration till att måla lite till..få se vad det kan tänkas bli för något.

Annars blir det nog bingen inom snar framtid, inte för att jag är trött direkt, men eftersom morgondagen kommer bjuda på både det ena och det andra är det nog bäst att man har fått sin skönhetssömn.

Hejdå.

Teckning.

Hade ingenting för mig idag så jag plockade fram promarker-pennorna vilket resulterade i detta;


Veckans framtid.

Denna vecka vill jag lova är fulltecknad, så är det någon som mot förmodan önskar ett möte, så blir det kärvt..

I morgon måndag blir det skola mellan 08.30 och 16.30, hoppas dock inte att vi behöver vara där så länge då jag har endel att uträtta innan det är dags för klassfest klockan 18.

tisdag är det dop av lilla Estelle. Antagligen hänger jag väl på royalisterna Erkki och Stålis och dricker skumpa.

onsdag bär det av till Sundsvall för vårruset. Utan betydande träning i bagaget bestämmer jag mig nog för att promenera runt i år.

torsdag är det skola mellan 8.30 och 12.00 för att sedan förbereda måndagens oppontent- och respondentskap. Efter skolan bär det av till Rätan igen för att plocka upp systrarna och bege oss mot storebror i Uppsala.

Både fredag och lördag känns ganska ovissa än så länge.

söndag bär det av hemåt igen.

Veckans..

..Sämsta;

1. Att jag inte finner någon inspiration till att skriva. någonting. någonsin.

2. Att det blåser så att man är färdig att följa med upp i luften bara man tänker tanken att man ska gå utanför dörren.

3. Regn, regn, regn.


..Bästa;

1. Att omvårdnadsjournalen till Sally blev klar. jippi.

2. Att det var söndag på en torsdag!

3. Kört skördare för första gången i mitt liv, fällde två träd, fick godkänt, det var roligt!

4. Faktumet att filmen `Allt om min buske` gick på tv i fredags så jag fick återuppleva gamla goda minnen.

Äventyr.

Är ute på små äventyr mest vareviga dag nuför tiden, igår var det vindkraftverken som fick sig ett besök..
Ska beträda Empans rum alldeles strax för att höra vilket kvällens äventyr blir.


Regndroppar.

Usch vilket tråkigt väder det är ute, regn och rusk. Å vi pluggar inte idag, tar en day off eftersom alla andra verkar göra det.
Nästa vecka blir det inte så mycket plugg heller, skolan och klassferre på måndag, tisdag plugg, onsdag är det Sundsvall och på torsdag bär det av söderut ner till Uppsala för lite tok med syskona.

Nu ska jag bege mig någonstans och göra någonting.

Lunch.

Nu är lunchen avklarad och vi ska snart återgå till att fortsätta med rapporten. Innan lunchen gjorde vi en omvårdnadsjournal tillhörande Sally som ska vara inne den 24e, känns bra att den är klar!

Om ni gärna vill veta vad Sara bjöd på för trevlig lunch idag kan jag berätta att det var fisk och kebab, najs blandning va?! Det var faktiskt gott. Är nog skyldig henne trettiofemtusen matlådor efter all lunch jag ätit hos henne när vi pluggar.

Jaja, ute skiner solen i allafall, men tänk om det kunde blåsa lite mindre, det vore skitnajs.

På fredag ska jag jobba förresten, ska göra min första dag i år, ska faktiskt bli riktigt roligt att utföra lite vanligt hederligt arbete igen.

Jaja, det vart ju inte ett så speciellt roligt inlägg kanske, men det får duga. Åter till rapporten.

Biltur.

Igår tog vi oss den årliga bilturen till Baltzarkorset. Historien bakom upprättandet av korstet har jag läst tretusen gånger, men jag minns den aldrig riktigt. Är det någon som är intresserad av att veta den så kan jag minsann ta reda på den, skriv en kommentar i såfall.Baltzarkorset i all sin prakt.Mina systrar, i bloggen kallade Erkki och Empan.Som vanligt ska Emelie vara lurig, så hon sprang före oss ner till bilen och for.Hejdåååå.Då var det bara att börja vandra..Fanns inte så många bebodda hus i närheten som man kunde kila till om det skulle dyka upp en björn.Jag gömde mig bakom ett träd.Erika ville inte gömma sig, hon var så nervös över att det skulle komma en björn så hon ville in i bilen fortast möjligt, hehe.När vi kom åter till Rätan kunde man beskåda detta från norsbron.Fint så det förslår.Man skulle ha haft med systemkameran för att få en ännu bättre bild.

Flitiga flickor och pojkar.

I förrgår lös flitens lampa på gärsgårds, det inhandlades blomjord för att kunna odla lite godsaker..Leon hittade lite gullvivor som han tyckte var vackra.Han ville peta på dom lite.Eventuellt kan det vara så att Leon har hittat ett grässtrå som han stolt visar upp.Erika har flitig där hon stod och grävde/rensade i landet.Leon var även han en hjälpande hand som skottade runt jorden.Rabarberpaj, mums!Gräslök som numera inte är speciellt prunkande längre pågrund av nedanstående orsaker..Leon hittade nämligen en häst som han var tvungen att utfodra.Pållen åt med stor aptit.Sedan gick vi in och planterade tomater.Undra vilkens som gror först? Här är i allafall min fina tomatlåda.Leons lilla planta.Emelie planterade gurka.Vi sådde även krasse.Leon och hans moder vattnade omsorgsfullt alla de små fröna.Planteringstjejer.Leon ville ta kort.Gossen själv.Biblioteket.

Var på biblioteket häromdagen, fann en gammal bok sedan tiden då det hette Rätans sockenbibliotek och slog upp en sida på måfå;
Okej?


Jag försöker få in Leon på samma bana som ...

img_6454 (MMS)

Jag försöker få in Leon på samma bana som mig, han var föga intresserad. Då var bajsboken intressantare!


Det här med effektivitet.

Jag försöker alltid vara effektiv. Samla på mig lite extra tid på något underligt vis.
När jag jobbade på Acb och bodde i Bingsta, utan rinnande vatten, borstade jag ibland tänderna påväg hem från jobbet. Tandborste, tandkräm och en vattenflaska. Bäst var om det regnade, då kunde man spola av tandborsten direkt från himmelen..miljövänligt, tidsbesparande och inte minst enkelt eftersom jag samtidigt körde bil.

Ibland när jag har bråttom någonstans så kan jag fundera hur jag ska kunna effektivisera mig så att jag fortare kommer dit jag ska, som i morse när jag var några hundra meter från infarten till Rätan tänkte jag `om jag tar av mig bilbältet nu, så slipper jag det sen`, det gjorde jag dock inte. Ibland går det till och med så långt att jag tänker att om jag öppnar dörren och kliver ut med ett ben, så har jag bara det andra kvar sedan när jag väl har stannat..och det kan vara när jag har flera mil kvar. Ibland får jag helt enkelt sånna befängda idéer så jag liksom måste hejda mig. Tänk om polisen står och lurpassar på mig bakom ett hörn, då får jag äta upp min effektivitet..och det vill jag ju inte.

Ibland kan jag känna mig lite som en gammal tant, sånna där som gör saker trettio år i förväg för att de inte tror att de hinner annars. Typ som min farmor, som alltid satte nyckeln i låset och satte sig och väntade på kökssoffan, fullt påklädd, långt innan man skulle någonstans. Det kallar jag effektivitet. Eller när hon skulle bjuda på middag och gick upp vid 03-04 på morgonkvisten och satte igång med köttkokinga så det skulle vara klart. Gull-farmor!

Andra stunder känner jag mig inte effektiv alls, då vill jag bara gå runt hela dagen och vara så oeffektiv jag bara kan, just bara för att jag kan.

Te.

Nu har vi konstaterat att det inte längre är någon mening att fortsätta när våra hjärnor inte funkar.
Dricker istället lite te som jag kan rekommendera..

Citronmeliss te
Citronmelisste
 Mycket gött!


Green Tea Mango
Har även provat detta goda Green Tea mango som jag i skrivandet stund sitter och dricker av, även det var gött.
Bra när man har ont i halsen och är förkyld tydligen.


Royal Caps
Funderar även på att testa detta, det är kapslar som innehåller folsyra, vitamin B6 och B12, frystorkad bidrottninggelé, vetegroddsextrakt, olivbladsextrakt och havre.
Royal caps verkar stimulerande och balanserande på hela kroppen.

Ska tydligen funka bra vid pollenallergi.
Vad som helst som fungerar mot denna fucking allergi som snart kommer med våren och sommaren är värt att testa, tydligen så ska det bli värsta pollen-sommaren på flera år. Känns jäkligt bra!

Basico
Basico är ett mineral- och spårämnestillskott i pulverform som tillför kroppen alkaliska ämnen för att få pH-värdet i balans.

Antar att detta är ett pulver som skall tas regelbundet, jag har nämligen slarvat och endast tagit det vid tre olika tillfällen vilket har lett till att jag blivit dålig (förkyld etc). Om det beror på det väldigt sporadiska användandet eller om det helt enkelt bara varit så precis att jag blivit förkyld alla tre gångerna ska jag låta vara osagt. Har i allafall hört av andra att det ska vara riktigt bra.

Så, nu har jag gjort lite reklam för alpnaering, som Sara säljer, så nu är hon kanske glad på mig.

Hejdå.
 


Lunch.

Blidde bjuden på lite lunch för att återfå inspirationen, kyckling och broccoligratäng som Sara slängde ihop på en pisskvart..men fick jag tillbaka någon inspiration? Nej. Hon glömde visst att hälla i motivationen..hon tog nog chili istället..för det heter CHILI och inte CHILLI! Faktiskt!


Motivation.

Motivationen är inte förstklassig idag kan jag lova, den är inte ens uppe på ett..om man räknar på en skala mellan, låt säga, ett och tretusenetthundrafyrtiotvå. Försöker få någon förståelse i de olika frågorna som är kring rapporten, men det känns rätt lönlöst att ens fundera när man inte förstår vad det är man ska leta efter. Och skriver man och frågar lärarna om råd, får man först vänta något år på svar och när man tillslut får ett så skriver dom: "Läs i litteraturen". Så jäkla hjälpsamma är dom.
Helgen har annars varit fin, spenderade lördagen uppe på gokartbanan tillsammans med Björn, vi städade, fejade och väntade på folk som ville köra..men det blåste nog för mycket, för ingen kom. Då packade vi ihop och drog till Rätan på pubquiz, ett halvstarkt lag som kom på andraplats. Det vinnande laget bestod av mamma, pappa, Empan och Kajsa. Härligt att dom drar in mer vinstpengar så vi kan ställa till med världens kalas till slut, hehe.
Igår vart det bara slöing mest hela dagen, sov en stund i soffan och kollade sedan på filmen `Real steel`, rätt bra faktiskt.
Och idag känns det som sagt kasst i huvve, vi kom överens om att vi åtminstone skulle skriva 500 ord idag, eventuellt har vi väl snart gjort det i allafall, eller ja, det är Sara som bidragit med dem, medan jag har suttit och sett ut som en fågelholk utan att fatta ett enda dugg. Och blåser gör det ute också, tänk om det i allafall kunde vara lite sol över nejden.
Hejdå.

Förra veckans..

..sämsta;

1. Den där förbaskade tandläkaren i måndags. Tandläkaren är dyr. Tandläkaren är elak.

2. Besöket på Jula som genererade i ingenting. Slut på cykeltrampor på hela stora jula.

3. Besöket på storsjötappen som heller inte gav speciellt mycket. Mina pulserande ådror var snåla nog att dela med sig ingenting..och den pluttelille mängd som de lyckades dra ur mig hamnade, istället för i påsen, på provtagarens arm.

 

4. Ett besök på skolexpeditionen som gav mig ilska till tusen. Problemet är nu utrett och jag slipper bli underkänd på praktiken på grund av exakt åtta siffror som jag glömt fylla i på bedömningsmallen.

 

5. Faktumet att jag inte fattar allt som ska skrivas i rapporten vi håller på med nu.

 

6. Att jag alltid får så satans ont i min högra axel/skulderblad när jag sitter och pluggar vid datorn. Oergonomiskt till tusen vettja.

 

7. Regnet som pryder luft, himmel, hav, grus och gräsmatta. Fy tusan!


..bästa;

1. Besöket på storsjötappen som förvisso inte gick speciellt bra för dem, men för mig, som fick ett vinglas trots den nätta blodmängden jag gav dem.

 

2. Hemladdandet av en app som jag längtat efter!

 

3. Kaffe, åh kaffe!Björn äter middag från mina fötter, haha.

img_3382 (MMS)

Björn äter middag från mina fötter, haha.


Löpning efter sjölanne.

Igårkväll tog jag och min syster oss en prommis. Vi löpte (läs promenerade) efter sjölanne och tittade på husen från "fel sida", nästan så man inte riktigt visste vilka hus det var när man såg dom bakifrån. Lustigt. Det var längesen man travade där nere..när vi gick på dagis var vi ofta (vad jag minns) nere vid vattnet och samlade diverse naturprodukter som vi sedan snickrade ihop vackra konstverk av.

Bjuder på lite bilder från våran promenad;


Ett litet trevligt båthus och några fina stolpar som det möjligtvis någongång har hängt fiskenät på.Man bor bra fint ändå!Erika ville såklart poosa ute på piren.Jag hade tagit på mig mina bästa promenadskor.Risigt.Tillslut kom vi upp bort till campingen.Rätans camping. Servicehuset.Sen tog vi minsann väg 315 hem, mina foppatofflefötter pallade inte att gå i något mer ris.
Godmorgon.

Godmorgon folket.
Återigen sitter jag nere på elvan hos Sara. Vi ska försöka oss på att skriva ytterligare några rader på våran rapport, som förövrigt ska innehålla en livsberättelse som vi sedan ska styrka med all den litteratur vi använt sedan i julas. Damen i vår berättelse heter Sally, hon bor på ett äldreboende och är en pigg och frisk kvinna på 91 år, det är trevligt att skriva om henne, jag har liksom fäst mig vid henne och hennes liv lite grann. (Observera att livsberättelsen och Sally är påhittad, så ni inte tror att jag hänger ut någon person).
Sippar på en kopp kaffe samtidigt, gött. Kaffe är minsann livets dryck..jag tror att Sally också gillade kaffe..eller gillar, hon är inte död. Tänker inte ta död på henne i första taget!
Sen ska vi även göra en omvårdnadsdokumentation från när Sally kommer in på sjukhuset, skriva omvårdnadsstatus och sånna grejer, faktiskt ganska kul när man får fabulera fritt om hennes sjukdomar, som hon inte har..vi vill inte ge våran lilla tant massa åkommor. haha.

Nej, nu ska jag sluta skriva, vart ganska mycket skolrelaterat så det är väl bäst att jag sätter igång då!

En elefant balanserade..

Sitter här på gärsgårds i nästan ensamt majestät, försöker få den lilla herren i rummet bredvid att somna med hjälp av barnvisor av alla dess slag..och nej, det är inte jag som sjunger, jag har minsann knäppt på en skiva till den lille korven, skulle jag brista ut i sång skulle han nog aldrig somna det arma barnet!
(Nu har han somnat by the way, mitt barnviseknep funkade uppenbarligen).
Nu kommer hans föräldraskap hem också, typiskt, jag som hade det så bra själv.

Rapporten.

Denna rapport tar formligen död på mig, jag känner mig helt slut i huvudet..att hela dagarna sitta med näsan i böcker för att försöka förstå alla dessa luddiga teoretikers resonemang tar på krafterna så till den milda grad! Sen att min rapportkompanjon Sara kör skiten ur mig gör inte saken bättre. puh.

Jag och Leon har grävt fram massa gammalt ...

img_0321 (MMS)

Jag och Leon har grävt fram massa gammalt lego, eventellt var det ett stort misstag då gossen har deklarerat att han minsann ska leka heeeeela dagen!


Leon är en formidabel fotograf, han lyckas...

img_9994 (MMS)

Leon är en formidabel fotograf, han lyckas verkligen locka fram det snygga hos de han fotograferar!


Pluggar i ett oorganiserat kaos, denna rap...

img_3305 (MMS)

Pluggar i ett oorganiserat kaos, denna rapport kommer bli min död!


Okaj?

Förra inlägget var något man var tvungen att posta för att ta kontroll över sin egen blogg på bloglovin`. Helt sjukt, men bäst att göra som dom säg!

Så.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/36623/elliiiciousbloggse?claim=w48pnnrcxfm">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Kycklingfile och stekta pärer ala Björni, ...

img_0541 (MMS)

Kycklingfile och stekta pärer ala Björni, själv tittar jag på och eventuellt rör om lite ibland, säkrast så när det har med kyckling att göra!


Fighting!

Körde ett träningsprogam nyss, fighting fit hette det, även fast jag körde som beginner (för de som tränar 2-3 ggr i månaden..fanns inget för oss som tränar 2-3 gånger om året..hehe) var det skapligt jobbigt kan jag lova..dock klarade jag det mesta galant, min kassa motorik till trots, dock inte armhävningarna, är för svag för att bära upp min egen kroppshydda, lusigt alltså!

Nu är jag alldeles svag i mina stackars små ben, bäst att jag sitter resten av dagen och låter Björn stå för matlagningen, hehe..

Nu ber vi alla till högre makter att jag bibehåller detta och har tid/ork/lust/vilja att göra det fler gånger!


Fundersam.

Är fundersam över hur det kan komma sig att besticklådan blir smulig? Mig veteligen läggs det bara i rena bestick där.

Och hur kan det bli massa snusk i tandborstkoppen? Vad jag vet så sköljer man av tandborsten ganska noga innan man ställer tillbaka den i muggen.

Hur kommer det sig egentligen?


Gäralöus.

Jag har ingenting att göra. Är inte på skolan idag pågrund av tandläkarbesök nu på morgonen, dessutom slutade vi dagen 10, så jag hade liksom inte hunnit in. Funderar på vad jag ska ta mig ann med dagen? Känns som att det är en hel massa timmar kvar innan man får gå och lägga sig.

Kanske ska jag rita? Promenera? Kolla på något jag spelat in? (låter som mamma nu, haha) eller helt enkelt brygga mig en till kopp kaffe och sedan sitta här och uggla ett par timmar till, tills jag kommer på vad jag ska göra med dagen.

Städa gjordes det igår, med råge, allt dammades av, alla köksskåp torkades ur och alla golv rengjordes, det enda som inte gjordes var väl att bädda rent i sänga, men det gjordes ganska nyss så det får vara!

Nä, ska kila på toaletten så kanske jag kommer på något att göra.

Tystnad.

Jag har på sista tiden fått endel kommentarer (irl alltså) där folk konstaterar att jag är så tyst, eller rättare sagt, att jag inte pratar speciellt mycket. Det gör jag inte, och det vet jag, jag är en iakttagare. Anledningen till att jag inte pratar är inte för att jag är blyg utan att jag inte har någonting att säga helt enkelt. Sån är jag, pratar inte i onödan.
Visst pratar jag mycket med människor som jag vill prata med och har saker att prata om med, men annars är jag tyst..inte direkt någon attentionwhore som pratar för att uppmärksamheten ska ligga på en, nej, då gillar jag hellre att vara lite sådär lagom framträdande där man liksom glider in med någon välgenomtänkt mening (inte alltid den är så genomtänkt heller dock).

Nä, jag kanske är socialt efterbliven eller något, men hur vore världen om alla pratade massor? Skulle ju inte funka, därför väljer jag att stå i skuggan av dessa människor. Eller egentligen inte i skuggan heller, jag kan känna ibland att det är de som pratar som står i skuggan..för ibland pratar de så mycket att det bara låter konstigt. Sån vill inte jag vara.

Hellre tiga och bli misstänkt för att vara en idiot än att öppna munnen och bevisa att de har rätt.

Vill även uppmärksamma er på att detta inte är nåt illa menat till dem som pratar mycket, de är född så, det är inte jag.

Såhär vart den nya utetrappen som jag och ...

img_9375 (MMS)

Såhär vart den nya utetrappen som jag och Björn byggde häromdagen (Björn byggde och jag höll i). Mycket snygg om jag får säga det själv!


Seminarie.

Sitter här vid datorn, ready to go, och har så varit i minst 20 minuter..även fast jag vet att min privatchaufför inte kommer förän om ytterligare 20 minuter, minst. Sån är jag, tidspessimist skulle man kunna kalla det, tror att jag inte har någon tid alls när jag i själva fallet badar i det!

Fick ett samtal uppifrån skalet vid 8 i morse, det var min bror som ville meddela att jag var saknad där uppe bland snöflingor och pilsner, jag saknar dom också, dom små rävarna!

Idag står seminarie på schemat, ingen vet dock vad det är för seminarie..självklart vet vi att vi ska berätta om teoretikern Kari Martinsen, men något mer vet vi inte..verkar inte ens få betyg på det?! Whatsup with that? Känns ju lite ovärt att göra något när man inte ens fåt ett litet sketet godkänt i det. jaja.

Ikväll blir det i allafall Rätan, Leon ringde igårkväll och frågade om jag ville sova med han i husvagnen i helgen, och vem kan tacka nej till en sån näpen dille?!

Ute skiner solen från en klarblå himmel och jag ska snart klä om i shorts och gå ut och gassa på en bautastor badenbaden som står på terassen. Eller?
Jag trodde vi var överens om det här nu Gud allsmäktig som i himmelen bo, jag vill inte ha mer snö nu, jag har ju för fasen sommardäck!!

Hejdå.


Valborg.

Efter att ha suttit hela dagen med rapporten igår begav jag mig tillbaka till Svensta för lite pilsner. Solen sken från en trevlig himmel och ölen flödade. Grillen tändes så småningom och det anslöt ett par stycken till.
Tyvärr var inte grillkolen som fanns att tillgå av bästa kvalitet så den blev till aska nästan på en gång, alla hade druckit och ingen var i stånd till att handla mer grillkol, men som vanligt är inte herr Rådström rådlös så han hämtade helt sonika motorsågen och sågade isär balkongtrappen och lade i grillen. Man tager vad man haver med andra ord. Vet dock inte om grannarna var så imponerade över att det sågades, tur det är bara valborg en gång om året.

Resten av kvällen spenderades i det Rådströmska köket där diverse ämnen avhandlades, groggvirket tog slut så det blev till att späda spriten med juice..vilket inte verkar ha varit alltför populärt då jag hällde ut inte mindre än 4 halvdruckna juicegroggar idag. Upptäckte även att det inte bara var i vasken det var uthällt grogg utan även under bordet, najs!

Annars var det en trevlig valborg som avslutades i sisådär 04 draget inatt. Idag har jag mått som en prinsessa, något trött, men ändock prima. Har tilloch med varit och ätit söndagsmiddag på skicenter tillsammans med korven och hans föräldraskap. Tack för det sällskapet!

Nu ska jag gå till köket, jag har ett golv att skura!