Lite lätt irriterad.

Missunna; Avundas, Se snett på (ur Bonniers svenska ordbok).

Sedan folk och fä fick reda på att jag ska börja skolan och läsa till sjuksköterska har jag fått många lyckönskningar. Folk som utbrister "Men ååh vad roligt" eller "Det kommer du passa som" etc, etc.
Dock finns det tyvärr också endel rötägg som inte verkar kunna vara glad för ens skull. Dom kan gärna fråga om det och så vidare, men icke att man får ett "Grattis att du kom in" eller liknande.
Nu sitter inte jag och säger att jag tycker illa om de som inte gratulerar och att alla bör säga grattis, men ska dom bara vara sura behöver dom väl inte ens fråga någonting? Och folk låter ju så fruktansvärt missunnsamma. Dom kan helt enkelt inte vara glad för någon annans skull. Dom kan inte vara glad över att jag om tre år förhoppningsvis kommer att ha en utbildning. Att jag om tre år kommer att ha en bättre utbildning än dom. Och kanske även att jag gör något med mitt liv.
Även att jag har fått höra från en som är sjuksköterska att det är så himla tråkigt att läsa..och det är så svårt och så vidare..varför kan man inte istället säga "Det där kommer gå jättebra" eller något annat lite positivt? Är dom rädd att få konkurrans eller?

Egentligen skiter jag väl i dessa människor. Men det är ett konstigt beteende. Eller är det helt enkelt bara den svenska avundsjukan?

Kommentarer
Postat av: Sara

Helt klart den svenska avundsjukan!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se